ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 20.kolo Divize A, 2017-2018: „Vždy je co zlepšovat a budu se snažit posunout dál,“ říká Patrik Sedlic

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 20. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz pro Vás vyzpovídala Patrika Sedlice z Jankova. Dozvíte se například komu fandí, co říká na atmosféru na zápasech nebo boj o záchranu, která je pro Jankov jednoznačně největším cílem sezóny.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Na úvod Vám chci pogratulovat, že jste byl vyhlášen Hráčem kola. V anketě jste zvítězil s obrovským náskokem. Co na to říkáte a jaké jsou Vaše dojmy?
„Děkuji za gratulaci, takové ocenění mě velmi těší, doufám, že ho někdy zopakuji.“
Z Vašeho profilu na oficiálních stránkách Jankova se člověk dozví zajímavé informace. Jaké bylo Vaše angažmá v Langschlagu? Jak dlouho jste v něm působil a co Vám dalo?
„V Langschlagu jsem působil jeden rok. Bohužel z fotbalového hlediska to byl krok zpět, takže mi to spíše ubralo, než něco dalo. Na druhou stranu jsem tam poznal nové lidi. Mám na to dobré vzpomínky.“
Naučil jste se v Rakousku německý jazyk nebo už jste uměl řeč ještě před přestupem do Langschlagu?
„Něco málo jsem pochytil, ale komunikovali jsme z větší části anglicky.“
Jelikož jste fanouškem Barcelony, určitě jste snil o působení v katalánském klubu. Za jaký klub byste ovšem chtěl hrát u nás?
„O tom jsem popravdě nikdy nepřemýšlel, ani naší ligu nijak zvlášť nesleduji. V mém srdci je jen Barcelona.“ (smích)
S Jankovem v letošní sezóně bojujete o záchranu. Jak hodnotíte anglický týden, během něhož jste nejprve vyhráli a uprostřed týdne vysoko prohráli? Přece jen Aritma bojuje na předních příčkách, takže nemusíte klesat na mysli. Bod nebo dva by byly velkým překvapením.
„Anglický týden v téhle soutěži je velice náročný hlavně z hlediska pracovního vytížení. Spousta z nás jela na středeční zápas rovnou ze zaměstnání a to není úplně ideální. Nevím, jestli úplně překvapením, ale nebýt našich školáckých chyb, mohli jsme s Aritmou odehrát rovnocenné utkání, byl to pro nás prostě den blbec.“
Z trojice týmů Jankov, Přeštice a Petřín Plzeň máte k záchraně nejblíže. Sledujete okem výsledky soupeřů nebo se soustředíte výhradně sami na sebe?
„Určitě, jdeme zápas od zápasu, ve hře je ještě spousta bodů a každý je pro nás důležitý v boji o záchranu. Samozřejmě i všichni sledujeme, jak se vyvíjí tabulka.“
Vašimi fotbalovými vzory jsou Andrés Iniesta a Ronaldinho. Jsou nějaké technické prvky, které jste od nich okoukal a uplatňujete je na hřišti?
„Určitě ano, sledováním takto geniálních hráčů se podle mého naučíte spoustu věcí. Koukáte, jak řeší jednotlivé situace, a snažíte se na hřišti dělat to samé. Bohužel jsem po výronu kotníku, takže nemůžu teď dělat moc Ronaldinhovky.“ (smích)
V pětadvaceti letech už určitě patříte mezi zkušenější hráče v týmu. Myslíte si, ze v současné chvíli jste herně na vrcholu nebo Vás ještě to nejlepší podle Vás čeká?
„Vždy je co zlepšovat a já se budu snažit posunout herně ještě dál.“
Během minulého víkendu jste vstřelil dva góly do sítě silných Sedlčan, kde jste dokázali vyhrát. Berete tento zápas jako odrazový můstek do zbytku sezóny a co byste vzkázal fanouškům Jankova do zbytku sezóny?
„V Sedlčanech jsme ukázali, jak silný a bojový tým jsme. Celý zápas jsme táhli za jeden provaz a odměnou nám byly dva body. Jsem přesvědčen, že když budeme dál podávat takové výkony, můžeme porazit kohokoliv v soutěži.“
Když si vybavuji nedávný zápas v Přešticích, tak musím říci, že máte úžasné fanoušky. Tamní hlasatel o přestávce vyzval fanoušky domácích, aby povzbudili svůj tým, místo toho se ale ozvali Vaši příznivci. Dvanáctého hráče tedy za sebou rozhodně máte. (úsměv)
„Ano, fanoušci v Jankově jsou opravdu skvělí, vytváří nám bouřlivou atmosféru na každém zápase a za to jim patří velké poděkování!“

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.