ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 17.kolo Zlínský | 1.B třída sk. B, 2017-2018 - Ivoš Světlík stále pendluje mezi trenérskou štací v třetiligové Kroměříži a hraním v rodných Lužkovicích

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, jak si ceníš tohoto ocenění? Co Tě to bude v lužkovické kabině stát, máte stanovenou nějakou taxu?
Nevím, jak se to podařilo zvítězit, ale samozřejmě mě to potěšilo, důležité že jsme zvládli tohle derby a snad do konce sezony bude klidná sezóna pro Lůžkovice, taxa je jasná lahodný 1 litr trnkové slivovice...
Jak probíhalo víkendové utkání s Březnicí, co v něm rozhodlo? Koho bys pochválil u Vašeho týmu a koho u soupeře?
Zápas to byl vyrovnaný a podržel nás v šancích soupeře gólman Jenček, myslím si, že jako tým jsme ho zvládli a konečně se prosadil kanonýr Polepil. Z Březnice se mně líbil Chvíla a také Ambrož.
Vím, že trénuješ i třetiligovou Kroměříž, jak se dá skloubit tato role s působením v Lužkovicích?
To je už problém, pro mě z časových důvodů je hlavní náplní Kroměříž, ale v Lužkovicich jsem začínal s fotbalem a bydlím tady, takže na závěr kariéry už si jen chodím zahrát, povykládat s kamarády po zápase dát si pivo a celkově odreagovat.
Který tým podle Tebe postoupí a na koho čeká Černý Petr?
Nevím jestli postup, ale Veselá už vedení nepustí a o sestup budou hrát podle tabulky Sehradice, Lípa a také Příluky.
V sestavě kola se kromě Tebe objevil Tvůj fotbalový i futsalový kamarád Zdeněk Julina, který s Tebou hrál druhou ligu v Kroměříři, sleduješ jeho působení v Přílukách.
Se Zdeňou Julinou jsme v kontaktu stále, nemá to lehké, skloubit trénování a hraní, ale podle jarních výsledků je vidět, že se zvedají a v tabulce se posunuly nahoru.
Jak hodnotíš letošní postavení v tabulce Kroměříže a také Lužkovic?
V Lužkovicich máme relativně hodně bodů, takže by se měla sezóna dohrát v poklidu a zapracovat tak do mužstva naše nadějné dorostence. V Kroměříži se zatím držíme v závěsu vedoucího Prostějova a uvidíme na konci sezóny, jak vše dopadne...
Jakou fotbalovou úroveň má podle Tebe Zlínská 1. B třída skupina B a kteří hráči Tě v ní zaujali?
Některé zápasy mají svou úroveň a někdy to je jak říkám, holomajzna se vším všudy, problém vidím v doplňování hráčů a neochota něco víc udělat pro fotbal. Samozřejmě, že i v této soutěži jsou šikovní fotbalisté, kteří mají na vyšší soutěže a ostatní hráče převyšují.
S futsalem jsme společně procestovali celý svět, jak vzpomínáš na MS v Paraguay nebo MS v Argentině, či Světový pohár na Sibiři?
Tak tyto vrcholové turnaje mám pořád ve vzpomínkách a hodnotím je jako nejvýš v kariéře, jak říkám, kdo nezažil nepochopí. V našich amatérských podmínkách jsme dosáhli na páté místo na MS, na klubové úrovni zase na třetí příčku ve světě, což nejspíš docení až další generace...
Jak začínala Tvá hráčcká fotbalová kariéra a na které trenéry nejraději vzpomínáš?
Začínal jsem v rodných Lužkovicích. Od páté třídy jsem působil v mládežnických kategoriích ve Zlíně na pak vojně ve Slavičíně a osm let v Kroměříži. Na závěr kariéry jsem působil v Rakousku. Na všechny trenéry velmi rád vzpomínám, nebudu raději nikoho jmenovat, abych na nějakého nezapomněl.
Kdo Tě nejvíc podporuje ve fotbalu a komu nejvíc vděčíš za své úspěchy?
Tak určitě první krůčky rodičům a pak samozřejmě mé manželce, která mě podporuje dodnes a snad ještě nějaký ten pátek bude nadále, i když to nemá se mnou někdy vůbec lehké...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku