V Libodřicích je o nás hráče dobře postaráno, ví Tomáš Němec

"Těší mě, že se mi zápas povedl a získali jsme body", začal rozhovor Tomáš Němec, naděje libodřické kopané. Tomáš už delší dobu hraje, kromě dorosteneckého fotbalu v Křečhoři, také za libodřickou rezervu. V jarní části ho oslovil trenér "A" týmu a jeho důvěru splácí Tomáš výbornými výkony.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši, gratuluji k ocenění. Pro vaši informaci, dostal jste cca 250 hlasů. Jak jste hlasování vnímal?
250 hlasů je velice pěkné číslo, tímto bych chtěl všem ještě jednou moc poděkovat za to, že mi posílali hlasy. Hlasování jsem určitě sledoval, ale nechal jsem tomu volný průběh. Asi největší zásluhu mají moji kamarádi.
Jak byste sám ohodnotil váš výkon proti Krakovanům?
Na hřiště jsem nastupoval s nervozitou, protože vím, jaký jsou Krakovany soupeř, jak dospělé mužstvo, tak dorost. Očekával jsem vyhrocený a "nahecovaný" zápas, jak už bývá zvykem. Do situace, po které přišla červená karta, jsem se dostal poprvé v životě. Můj výkon se mi líbil, myslím, že jsem hrál dobře, ale stále je co zlepšovat.
Začal jste více hrát až teď v jarní části, nyní dva zápasy plný počet minut. Myslíte, že už jste se zabydlel v základní sestavě?
S dospělými jsem začal hrát již v "B" mužstvu a po naléhání spoluhráčů a trenérů z "A" mužstva jsem začal chodit i za tento tým. Ze sestavy jsem nikoho nevytlačil, byla mi dána trenérova důvěra. Jelikož má Adam Baško červenou kartu, myslím, že budu hrát i další zápas a dál je to na trenérovi.
Zároveň kopete za Křečhoř přebor dorostu. Vedete jasně tabulku se skóre 130:9. Není to trochu nuda?
Nuda to určitě není, jelikož nemáme v obraně tolik práce, tak musíme hrát hodně dopředu, například dirigovat hru, hodně rozehrávat a mluvit, takže vlastně není co bránit. :D Myslím si, že důvod našeho úspěchu se skrývá v tom, že jsme výborná parta a hrajeme spolu již dlouho a také na tom má svůj podíl náš trenér pan Roman Rychlík. Cíl je jasný, vyhrát podruhé za sebou Okresní přebor dorostu.
Jaký je rozdíl mezi OP dospělých a dorostu?
Rozdíl je to určitě veliký, hra je tvrdší, rychlejší a celkově jsou tam emoce napjaté. Bojuje se o každý bod, každý zápas je velká bitva. Já osobně mám raději, když mohu bránit do těla, to mi vyhovuje, oproti tomu mě moc nebaví, když musím s útočníkem svádět rychlostní souboj :D.
V Libodřicích mají odvahu postavit mladé hráče (vy, Pánek, Skočdopole) a zdá se, že se jim tato sázka vyplácí. Jak vás, juniory, berou staří pardálové?
Každý mladý hráč se rád "předvede" a v Libodřicích nám k tomu dávají příležitost. Myslím si, že je to dobře. Všichni mladíci jsme místní, z Libodřic, tak se rádi před domácím publikem necháme strhnout. :D V kabině nás ti "starší" berou jako rovnocenné spoluhráče. Rady jsou namístě a každý z nás si je vezme k srdci. Ještě se nikomu z nás nestalo, že by nám někdo nadával, když se nám něco nepovede, ale určitě přijde podpora i rada. Služby u nás nejsou, maximálně postavíme brány na tréninku při hře "na dvě".
Jak vlastně fotbal v Libodřicích funguje? Jaká je kabina, parta, trenéři...
V Libodřicích máme dobré zázemí, je o nás dobře postaráno jako o hráče, nemusíme se o nic starat. Změny v trenérech moc nepociťuji, vycházím s každým dobře. V kabině vládne dobrá atmosféra a od toho se odvíjí i nálada. Za mě je lídrem Lukáš Lanc, který za "A" už moc nehraje, ale stále má co kabině dát. O legraci není nouze, o tu se vždy stará Marek Hovorka, Lukáš Pohanka a Petr Pěkný alias Figi :D. Samozřejmě jí nezkazí Pavel Sova a Václav Dittrich.
Jak bude vypadat příští zápas v Tuklatech?
Myslím si, že tento zápas bude velice zajímavý, potřebujeme body, tak doufám, že vyhrajeme. Po domácí porážce jim máme co vracet a přeji si tři body. Myslím, že v základu budu, jelikož jeden z hlavních obránců - A. Baško je v karetním trestu.
Při dvojitém fotbale stíháte ještě školu. Co studujete? Čeká vás maturita?
Studuji Střední školu stavební v Kolíně - obor elektromechanik, maturovat budu až příští rok, takže zatím na fotbal čas mám :D.
Co vy a děvčata? Jste volný, tak o hráče kola by mohla být docela rvačka...
Jsem volný a jestli o mě bude rvačka, to se uvidí :D. Vyhraněný styl asi nemám, ale když už, tak by se mi líbila "hodná bruneta" :D. Na holkách obdivuji to, že dokážou vydržet s fotbalistou, protože vím, jací jsme. Nezávidím jim strach, který o nás mají při zápasech.
Kam byste svoji partnerku pozval na vysněnou dovolenou?
Myslím si, že výběr dovolené by byl jednoznačný - jelo by se tam, kam by chtěla ona :D :D.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.