Můj děda byl výborný fotbalista a trenér, říká Jiří Svoboda

Vítězem hlasovací soutěže Hráč kola se stal Jiří Svoboda z Šebkovic B, který se podílel dvěma góly na výhře proti Litohoři. Nyní si s tímto hráčem můžete přečíst celý rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jirko, gratuluji ti k vítězství v naší anketě a zeptám se jaký byl zápas s tvého pohledu?
Děkuji, z mého pohledu byl zápas dobrý, až na druhou půli, to jsme polevili a Litohoř nás začala tlačit. Když jsme přidali třetí gól, tak Litohoř to vzdala. Potom ještě Matěj Uhlíř přidal jeden gól a bylo hotovo.
Jak jsi byl spokojený se svým výkonem?
Ohledně mého výkonu to nebylo moc dobré z důvodu, že jsem za celý zapas pořádně nezpracoval míč. Za to střelecky se mi dařilo dost. Vlastně ze dvou střel jsem dal dva góly.
Která s tvých dvou branek byla nejvydařenější?
To je těžké hodnotit ale asi ta druhá. U mé druhé branky jsem se okolo jednoho obránce s míčem u nohy otočil, druhého jsem poslal na párek a před třetím co mě křižoval, tak jsem před ním vystřelil na vzdálenější tyč a padlo to tam.
Nyní vás čeká zápas v Jakubově. Co od zápasu očekáváš a jaký výsledek vás uspokojí?
V Jakubově to bude určitě odlišný zápas, něž jsme hráli z Litohoří. Jakubov, stejně jako my, má na jaře skvělou formu. Doufám, že si z Jakubova přivezme aspoň bod, ale bude to velice těžké.
Kdo tě k fotbalu dovedl? A kde všude jsi působil?
K fotbalu mě dovedl můj děda, který byl sám výborným fotbalistou a trenérem zároveň. Mě osobně netrénoval, ale trénoval mého otce a oba strejdy. Má působnost byla především v Šebkovicích, až na jeden rok, kdy jsem hostoval právě v Jakubově, a to v kategorii starších žáků.
Máš oblíbeného fotbalistu?
Ano mám, teď se mi velice libí Mohamed Salah, který by si za své letošní výkony zasloužil zlatý míč.
Kterému fotbalovému klubu fandíš?
Fandím právě Liverpoolu.
Jaké máš koníčky?
Mé koníčky jsou především kolektivní sporty jako je fotbal a hokej, který hraju za Vícenické Berušky. Dalším mým koníčkem je hasiččina, kdy jsem si splnil svůj sen a při mém studiu na Fakultě bezpečnostního inženýrství pracuji na půl úvazku u HZS MSK.
Který filmový žánr vyhledáváš?
Můj oblíbený žánr jsou především akční filmy. Ale taky rád se zasměji a podívám se na některou tu komedii.
Tvoje oblíbené jídlo a pití?
Jako správný Čech tak mám rád knedlo, zelo, maso a k tomu si dám jedno vychlazené pivo.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.