Josef Starý:Věřím, že prodloužíme v Nové Vsi bodovou sérii!

Devatenáctiletý Josef Starý byl u vítězné trefy Borů v Počítkách. Naši čtenáři ho pak zvolili Hráčem 20. kola okresního přeboru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak hodnotíte zápas s Počítky?
Nezačalo to úplně ideálně, Počítky na nás vletěly a brzo se dostaly do vedení. Naštěstí jsme brzo vyrovnali na 1:1, což považuji za klíčový okamžik zápasu, protože domácí měli šance na 2:0. Poté měli Počítky v podstatě celý zápas převahu v držení míče a my jsme se spoléhali na tuhou obranu a brejky. Prvních deset minut druhého poločasu jsme si protrpěli, ale naštěstí se nám poté jeden z brejků povedl, dostali jsme se do vedení a zbytek zápasu jsme poctivě ubránili.
Jak by jste popsal vaší vítěznou vstřelenou branku?
Získali jsme balón a vyrazili do jednoho z rychlých protiútoků. Pepa Kujal byl sice na půlce faulem zastaven, ale rozhodčí citlivě ponechal výhodu, k míči se totiž dostal Milan Špaček a poslal mi přihrávku k pravé lajně. Prvně se mi nepovedla klička jeden na jednoho, ale zůstal jsem u míče, přistrčil jsem si jej do vápna na pravou a z docela velkého úhlu jsem se trefil k zadní tyči.
Byl jste zvolen hráčem 20.kola. Jak se vám hrálo v tomto zápase?
V první řadě to bylo utkání o obraně. Já radši útočím, takže se mi moc dobře nehrálo, museli jsme být pořád soustředění. Snažil jsem se být pod míčem, když jej měl soupeř, a podporovat protiútoky.
Byl jste zvolen hráčem již jednou, kdy vás to více potěšilo?
Určitě poprvé. Tenkrát to bylo zaslouženější. Toto ocenění beru spíš jako ocenění pro celý tým za vítězství s lídrem tabulky, neboť na hřišti zodpovědně hrálo všech 11 hráčů, díky čemuž se nám povedlo získat 3 body.
Jaká byla reakce spoluhráčů na vaši poslední výhru v naší anketě?
Prej litr...
Jak jste na jaře spokojeni s dosavadními výsledky?
Naše jaro se dá rozdělit na 2 části. Z prvních čtyř zápasů jsme získali jen bod a dostávali jsme spoustu gólů. Poté ale přišel jediněčný obrat s Křovím, výhra v Počítkách a remíza s Radostínem. Hned je situace veselejší.
Příští kolo vás čeká Nová Ves B, co od zápasu očekáváte?
Věřím, že prodloužíme bodovou sérii a ještě více se oddělíme od spodních příček.
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.