Chrášťany jsou pro mě srdeční záležiostí, říká hráč 12.kola Kryštof Loula

Fotbalista a basketbalista v jedné osobě. Jeden z tahounů chrášťanského fotbalu, který může na hřišti působit úplně všude. V rozhovoru s Kryštofem se dozvíte více o jeho kariéře nebo na jakém postu ještě nehrál. A jestli vůbec nějaký takový je.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
1) Je nějaký post, který si ještě nevyzkoušel?
Upřímně asi ne. Začínal jsem v přípravce jako krajní bek nebo stoper a několikrát jsem se během kariéry dostal i do brány – naposledy na podzim. V žácích jsem pendloval na krajích zálohy a postupně se posunul do středu. V dorostu jsem hrál křídlo, protože jsme hráli na tři vpředu a do chlapů jsem přišel jako klasický hroťák s tím, že jsem hrál v nouzi střed zálohy nebo i předstopera (smích).
2) Popiš čtenářům ve zkratce svou kariéru, kde a kdy jsi poprvé obul kopačky...
Tak začal jsem v roce 1999 na SK v přípravce SKP. Na SK jsem prošel i mladší žáky a ve starších jsem přestoupil na Tatran, kde jsem strávil suprové 2 sezóny (2,5 přesněji). Na SK jsem se vrátil v mladším dorostu, ten jsem tam odehrál celý a sezónu ve starším. Pak už jsem se vrhnul do chlapů do Chrášťan. Sezónu jsem zkusil s klukama v Zavidově a i když je tam super parta, tak jsem se vrátil „domů“ do Chrášťan, kde je to pro mě srdeční záležitost.
3) Jsi příznivcem basketbalu. Hraješ ho pro zábavu nebo i za nějaký tým?
Hraju ho hlavně pro zábavu, strašně mě to baví – hrát i sledovat, ale hraju i za tým, resp. týmy.
4) Od kolika se basketbalu věnuješ a jakou soutěž hraješ?
Začal jsem dost pozdě, asi v 16ti letech. Hrajeme s klukama v Rakovníku za TJTZ, tam hrajeme krajskou ligu. Teď jsem hostoval 2 sézony v Praze a tam jsme hráli oblastní Pražskou ligu. Jen pro upřesnění hostování v basketbalu funguje tak, že hráč může hrát za oba týmy.
5) Naplňuje tě jeden ze dvou sportů více nebo to máš 50:50?
Více mě určitě baví basket, fotbal si spíš chodím zahrát, basket se snažím hrát (smích).
6) Jak bys zhodnotil výkon našich hokejistů na MS?
Tak řekl bych, že se od kluků nečekal žádný zázrak, ale hráli skvěle. Jsem fanoušek zámořských soutěží, takže jsem se hodně těšil na Pastu, Krejčího a další mladé kluky z NHL. A hráli fakt skvěle, jen je škoda, že to takhle nešťastně skončilo, myslim, že na USA jsme měli.
7) Máš před zápasem nějaký rituál?
Takhle bych to asi nenazval, ale mám triko od mladších žáků, které si beru na každý zápas, ať je +30° nebo -15°, tak mám pořád svoje triko. Už několikrát mi ho chtěly babička s mamkou vyhodit, protože vypadá strašně, ale uchránil jsem ho.
8) Blíží se fotbalové MS. Koho tipuješ jako vítěze a kdo je dle tebe černým koněm?
MS je vždycky strašně opatrné, zápasy bývají o jednom nebo dvou gólech, což není úplně divácky atraktivní. Budu přát Belgii, ale jinak jsem spíš zvědav na pár svých oblíbenců, např. Higuain, Mertens, Lewandowski nebo třeba Griezmann. Reálně jsou favoriti zase Argentina, Brazílie, možná Německo, Francie a asi i ta Belgie. Černým koněm by mohli být Kolumbijci nebo třeba Angličané, kteří jsou poslední dobou docela dost podceňovaní.
9) Na dveře klepe i finále Ligy mistrů. Koho tam favorizuješ?
Těžko říct, moji favoriti skončili vždy na Realu, ať už Juve nebo Bayern. Ve finále bych konečně rád viděl pořádnej fotbal bez zásadních zásahů rozhodčích, tak uvidíme, snad vyhraje ten lepší.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.