Ondřej Pyclík - Chtěl bych si ještě zahrát naši nejvyšší soutěž

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Vyzpovídali jsme Ondřeje Pyclíka. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře o hráče kola. Jaké jsou vaše pocity?
Děkuji, jsem samozřejmě rád, ale důležitější je výhra a 3 body.
Kde jste sháněl podporu?
Myslím si, že nejvíc hlasů jsem dostal od spoluhráčů a rodiny.
Vraťme se k zápasu, který vám vynesl nominaci do sestavy kola. Byl to zápas s nepříjemným Slavičínem. Jak jste jej viděl?
Utkání se Slavičínem bylo velmi důležité. Slavičín má na divizi hodně kvalitní mužstvo a věděli jsme, že to bude hodně těžký zápas. Od první minuty jsme se koncentrovali a vycházeli jsme z výborné obrany. Vstřelili jsme rychlý gól, a to nám určitě pomohlo. K zápasu jsme všichni přistoupili zodpovědně a jsme moc rádi, že jsme vyhráli.
Vsítil jste pojišťující třetí branku. Jakým způsobem padla?
V zápase se Slavičínem jsem měl spoustu příležitostí dát branku, ale měl jsem „den blbec´´. Branku na 3:1 jsem dal po krásné sólo akci Davida Javorka, který z pozice stopera vyvezl a zatáhl míč po pravé straně hřiště a našel mě nádherným centrem. Na mě už pouze bylo, abych se natlačil před obránce a položil se hlavou do míče. Spadlo to tam.
O víkendu jste převálcovali vedoucí Ústí. Byla to opravdu tak jednoznačná záležitost?
Všichni jsme věděli, o co v tomto utkání jde. Dá se říct, že to byl zápas o první místo. První poločas byl celkem vyrovnaný. V prvním poločase jsme nastřelili jen tyč. V druhé půli už to bylo o něčem jiném. Z první akce se nám podařilo vstřelit branku na 1:0 a během následujících 15 minut to bylo 4:0. Pak jsme sice dostali gól na 4:1, ale poté jsme opět udeřili my a zvýšili na konečných 5:1. V tomto zápase, stejně jako v jiných jsme opět ukázali výborný týmový výkon a naši sílu.
I v tomto zápase jste byl gólově úspěšný. Popište gólovou situaci našim čtenářům.
V druhém poločase vyvážel defenzivní záložník Ústí míč a při nákopu trefil mého spoluhráče a míč se odrazil přímo ke mně. Já jsem si míč převzal, otočil jsem se a přede mnou byli pouze dva stopeři Ústí. Řekl jsem si, že přes ně zkusím přejít a dát gól. Vyšlo to.
Čtyři kola před koncem jste sice v tabulce na druhém místě, ale ve váš prospěch hrají roli vzájemné zápasy s Ústím, které máte lepší. Jedete na postup do MSFL?
Určitě chceme soutěž vyhrát a postoupit do MSFL, ale do konce soutěže zbývají ještě 4 zápasy, které budou ohromně těžké. Bude to ještě dlouhá cesta, ale máme to ve svých rukou. Jsme odhodlaní a chceme to zvládnout.
Který zápas, co vás čeká, považujete za klíčový?
Pro mě jsou klíčové všechny. Jdeme zápas, od zápasu, a do každého dáme vždy vše.
Zatím jste na čele v tabulce střelců Divize E. Jak jste zatím spokojen s 20 góly?
Jsem za to samozřejmě rád, ale nebýt mých spoluhráčů, nebyl bych tam. Vzhledem k tomu, že jsem si nedal žádný cíl spojený s počtem vstřelených branek, jsem spokojený. Určitě jsem mohl vstřelit více gólů, šance jsem na to měl. Já jsem si dal jiný cíl. Přeji si postoupit s kluky do MSFL. Doufám, že se nám to podaří.
Který zápas považujete za nepodařenější, a který naopak za nejvíce zbabraný?
Jako nejpodařenější zápas v rámci podzimu považuju určitě utkání s Havířovem, který jsme doma porazili 3:0 a v rámci jara zápas s Ústím o první místo. Naopak jako zbabraný považuju jeden ze zápasů z podzimu, kdy jsme 7x remizovali. Například doma s Opavou nebo s Bohumínem úplně zbytečně.
V kolika letech jste začal kariéru?
V sedmi letech ve Vítkovicích.
Jak se dále vyvíjela?
V dorostu U18 jsem přestoupil z Vítkovic do Hlučína, kde jsem hrál celostátní dorosteneckou ligu. Z Hlučína jsem pak přestoupil do Baníku, kde jsem nakoukl do české nejvyšší soutěže. Po vypršení smlouvy jsem šel hrát fotbal na Slovensko do druhé ligy. Po půl roce jsem se vrátil do Česka a hrál jsem v třetiligové HFK Olomouc. V době, kdy už jsem nechtěl v HFK pokračovat, jsem se dohodl s panem Holubem na působení tady v Novém Jičíně a jsem za to hrozně rád. Máme super partu a jsem nadmíru spokojený.
Ve kterém klubu jste se cítil nejspokojeněji?
Když vezmu v potaz všechny kritéria spokojenosti, tak tady v Novém Jičíně.
Který trenér ve vás zanechal největší dojem?
To je těžká otázka.
Dlouho jste byl hráčem Baníku. Nemrzí vás, že jste se více neprosadil. A co tomu chybělo?
Já jsem se prosadil. Dostal jsem se do kádru A mužstva a zahrál jsem si i 1. ligu. Samozřejmě mě mrzí, že ligových zápasů nemám na kontě více.
Zahrál jste si nějaký zápas v jeho dresu?
Ano zahrál. Hrál jsem zápas proti Jablonci.
Jaký byl váš největší fotbalový zážitek?
Tak to je pro mě určitě zápas Plzně proti Barceloně v Lize mistrů, na kterém jsem byl osobně.
Jaký máte fotbalový sen?
Chtěl bych si ještě zahrát naši nejvyšší soutěž.
Jak trávíte svůj volný čas a jaké máte koníčky?
Svůj volný čas trávím se svou partnerkou a rodinou. Mezi moje koníčky patří sport, hudba, motorismus.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.