Pomalu ale jistě hodlám ukončit hráčskou kariéru, ale bez fotbalu nedokážu žít, říká k vystudované trenérské licenci hráč 22.kola Jiří Jelínek

Útočník lišanského SK se proti Slabcím dvakrát trefil, čímž pomohl svému týmu k vysoké výhře. V domácím dresu byl nejlepší na hřišti, byl nominován do sestavy kola, kterou následně díky vaším hlasům ovládl. My vám přinášíme rozhovor s velmi zkušeným a stále nebezpečným útočníkem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
1) V zápase se Slabcemi ses dvakrát trefil a dle slov trenéra se ti zápas opravdu povedl. Jak se ti hrálo a očekával jsi následnou výhru v sestavě kola?
Na zápas jsem se docela těšil, protože v minulém kole na Lánech jsem do hry naskočil až na posledních 10 minut, takže motivace byla velká.
2) Popiš našim čtenářům ve zkratce svou fotbalovou kariéru, kde jsi poprvé obul kopačky...
Vyrůstal jsem u babičky na Slovensku poblíž Trenčína a tam jsem někdy v pěti šesti letech začal. Poté jsem studoval vojenskou školu a tam jsem jako dorostenec hrál nejvyšší krajskou soutěž. Do Lišan jsem přišel přesně před deseti lety a s vyjímkou půlročního hostování v Janově jsem zde pořád.
3) Lišany mají stabilní kádr, prezentují se pohledným fotbalem a staví si na místních fotbalistech. Dotáhl bys rád spolu se svými spoluhráči klub k postupu do I.B třídy? Láká tě vidina vyšší soutěže?
Klukům bych určitě vyšší soutěž přál, ale pro mě to již vzhledem k věku nebude.
4) Média se dozví všechno, a tak se nemohu neoptat na tvou vystudovanou trenérskou licenci. Co plánuješ na dráze fotbalového trenéra?
Letos na jaře jsem se přihlásil na kurz trénerské licence C, pomalu ale jistě hodlám ukončit hráčskou kariéru, ale bez fotbalu nedokážu žít, takže bych chtěl pokračovat jako trenér třeba u nás v Lišanech - uvidíme...
5) Na jaký moment kariéry vzpomínáš nejraději a naopak?
Určitě rád vzpomínám na zápas v Lánech, to jsme ještě hráli III.třídu. Vyhráli jsme 7:1 a já dal 6 gólů. Nejhůř bylo, když jsme sestoupili do IV.třídy.
6) Lituješ nějakého fotbalového rozhodnutí nebo činu, který kdybys mohl, tak bys vzal zpátky?
Myslím, že nemám čeho litovat co se týče fotbalu.
8) Máš nějaký rituál před zápasem?
Rituál nemám, snad jenom ten, že si musím vždy před zápasem změřit hladinu cukru v krvi, abych pak na hřišti neomdlel.
9) Kdo byl tvým vzorem ze starší generace fotbalistů a jakého novodobého hráče obdivuješ nyní?
Určitě Pavel Nedvěd (i když Sparťan, smích) a ze současných mám rád Patrika Schicka, líbí se mi jeho styl.
10) Blíží se MS v Rusku. Koho máš jako černého koně, komu budeš přát nejvíce a koho tipuješ na celkové vítězství?
Vítězství budu přát určitě Anglii,což je pro mě i černý kůň celého turnaje.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.