Jsem plaňanský srdcař, říká Michal Vinš

Zkušený mazák Michal Vinš získal ve vašem hlasování nejvíce hlasů a stal se hráčem kola. Pro Michala to není novinka, podobná ocenění už získal, přesto byl překvapen, že i ve věku přes čtyřicet let je možné tento titul získat opět. Michal nám poskytl zajímavý rozhovor, který si můžete nyní přečíst.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
1
Michale, gratuluji k titulu hráč kola. Jste z toho překvapen?
Děkuji, Jsem překvapen, vůbec jsem to nečekal. Myslím, že bylo více spoluhráčů, kteří mohli být nominováni. Hlasování jsem nesledoval, ale všem za hlasy děkuji.
Co pro vás toto ocenění znamená? Získal jste během své kariéry podobná?
Během své kariéry jsem byl několikrát zvolen hráčem kola. A co pro mě toto ocenění znamená? Jsem rád, že i v tomto věku jsem schopen konkurovat mladším hráčům.
Většinu kariéry jste strávil v Plaňanech. Co vám kariéra zde dala nebo vzala?
V Plaňanech jsem hrál vždy rád, je to moje srdcová záležitost. Dalo mi to pár opravdových kamarádů. A protože je to moje srdcová záležitost, vzalo mi to možnosti hrát vyšší soutěže. Nejlepšími momenty pro mě byly vždy chvíle, kdy se postupovalo a nejhoršími, když se sestupovalo.
Minulý půlrok jste byl v Třebovli - co vás k tomu dovedlo?
Na sklonku mé fotbalové kariéry jsem si chtěl ještě zahrát pro radost s klukama, s kterými jsem začínal v dorostu.
S Marianem Češnerem patříte k matadorům v týmu, přesto na vás trenér neustále spoléhá. Co spoluhráčům můžete předat?
S Májou hraji přes dvacet let a hodně jsme spolu zažili. Jsme srdcaři a to je možná ten důvod, proč na nás trenér spoléhá. Předat můžeme nasbírané zkušenosti, ale záleží na každém, jestli si z toho něco vezme.
Jak se fyzicky dá zvládnout hrát v tomto věku okresní přebor?
Fyzicky zvládám hrát okresní přebor, ale uvědomuji si, že už nejsem tak rychlý a tak důrazný, jak bych chtěl a tak se snažím využívat zkušeností a citu pro hru.
Pojďme k týmu. Na podzim posily, mnozí vás tipovali na černého koně, ale nějak se to příliš nepovedlo. Proč?
Během podzimní části se nedostavily očekávané výsledky. Střelecky se nám vůbec nedařilo.
V jarní části vás několik hráčů opustilo a čtyři kola před koncem jste blízko sestupu. Je to nějaká deka nebo proč se nedaří?
Bohužel odešlo několik hráčů ze základu a tak se s tím mužstvo nedokázalo poprat, tak jak by chtělo. A góly stále nedáváme.
Nyní vás čekají dva zápasy pravdy se soupeři stejně ohroženými, resp již sestupujícími. Jak se na ně připravíte?
Zvláštní přípravy nejspíš nebudou, bude záležet na tom, zda budeme hrát v plné sestavě. Soupeře nepodceňujeme a půjdeme do toho s tím, že chceme vyhrát.
I kdyby se vám podařilo získat šest bodů, poslední dvě kola máte Velim a Krakovany. Nyní jste potrápili Pečky - věříte si i do těchto těžkých utkání?
Jedná se o kvalitní soupeře, s kterými hrajeme vyrovnané zápasy a ano, věříme si, že můžeme vyhrát.
Váš tip na sestupující a postupujícího.
Sestupující mužstvo tipovat nebudu, nikomu to nepřeji. Jako postupující tipuji Pečky a pro tuto soutěž by bylo dobré, kdyby dalším postupujícím mužstvem byly Jevany.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
27. 5. 2018 14:33
S tou poslední větou musí souhlasit každý kdo v té soutěži nastupuje. Lahoda k*rví okresní přebor už několik let a měl by táhnout s tím svým ancáblem k šípku.