Vážím si již toho, že jsem se do sestavy kola dostal, vzhledem k tomu, že nejsem klasický brankář, říká Filip Mertl

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 23. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Frymburský hráč, který zakotvil v brance - Filip Mertl, odpovídá na otázky fotbalunas.cz

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji Vám k zisku hráče kola. Co to pro Vás znamená?
Děkuji. Vážím si již toho, že jsem se do sestavy kola dostal, vzhledem k tomu, že nejsem klasický brankář. Že jsem hlasování vyhrál už je jen takový bonbonek, který určitě potěší.
Kdo si myslíte, že Vám poslal nejvíce hlasů? Opět se jednalo o zajímavé přetahování, sledoval jste hlasování?
Asi určitě naši Frymburští Fans. Teď s námi bohužel nebyli, ale určitě si to vynahradí doma s Roudným tuto sobotu. Hlasování jsem si všiml až v úterý večer, kdy jsem od táty (našeho trenéra) vyplňoval Frymburskou tipovačku :-D pak jsem se podíval už jen, jak to dopadlo. Možná i Patrik Krejčí, který tentokrát byl jedním ze tří našich fanoušků, kterému musíme taky poděkovat za skvělou fotodokumentaci a videosestřih.
Kolik bude toto ocenění stát do klubové kasy? V podzimní části už jste jednou vyhrál, můžete nám prozradit sumu?
Abych řekl pravdu, tak vůbec netuším s čím na mě Milouch (pokladník Milan Račák) přijde. Ale vzhledem k tomu, že u nás v kabině je zpoplatněno asi úplně vše, kromě předzápasového rituálu půlky týmu, tak něco to stát bude, ale to nebude žádný problém.
Jaké bylo utkání v Suchdole nad Lužnicí?
Nebylo pro nás jednoduché. Jeli jsme tam ve 12 lidech, když musel nastoupit poprvé za A tým Ondřej Nešvara (15 let), který ukázal, že pokud bude dále makat, bude pro Frymburk příslib kvalitního hráče. A jediným náhradníkem pak byl Michal Neumann, kterému taky patří velký dík. Domácí však měli také nějaké potíže se sestavou. Zápas jako takový byl celkem, myslím, v dobrém tempu a musel se fanouškům líbit, i když domácím asi moc ne :-D. Domácí měli 2 šance, které jsem dokázal chytit, a my jsme vepředu z brejků, které nám skvěle vycházely, tradičně zahazovali šanci za šancí. Ty naši dva experti Cíca s Buďou (Martin Koza a Standa Budík), nám rádi hrají na nervy, ale ve druhé půli již rozhodli oba o našem vítězství, které bylo hlavně týmové.
Po rozpačitém vstupu do jarní části jste opět v boji o druhé místo, takže jste s výsledky spokojený?
No jsou tam určitě zápasy, které jsme měli zvládnout lépe. Třeba ve Zlaté Koruně, kde jde prohra vyloženě za mnou. Tam bych nechytil ani rýmu a to jsem silný alergik :-D mrzí mě taky zápas s postupující Novou Vsí, kde jsme nebyli horším týmem, ale oni dali gól prakticky ze všeho. Jinak si myslím, že výsledky na náš tým jsou super, scházíme se tak, jak se scházíme, takže si myslím, že musíme být určitě všichni maximálně spokojeni.
Ve hře o druhé místo je neuvěřitelných osm týmů. Kdo si myslíte, že na druhé příčce skončí?
No rozhodně my :-D ne to je spíš jen takové přání. Určitě tam bude hladová Kaplice, která předvádí kvalitní výkony, budeme se tam prát my a uvidíme, kdo další se zapojí. Bylo by fajn pro nás skončit na bedně, což je pro nás určitě takový cíl, který ale, když se nesplní, tak se z toho na dokopné určitě nikdo nezblázní :-D
Jaké jsou ambice vašeho klubu do budoucna?
No to je těžká otázka. Ve Frymburku je to náročné se skládáním 11 hráčů vůbec na zápas. Takže ambice frymburského fotbalu budou určitě skromné a hlavně takové, aby se do kádru zapojovali mladší hráči, jako jsou třeba již zmíněný Nešvara, Tomka mladší, Antl, Pavlík, Malina a další. Kluci to budou mít těžké, ale věřím, že jim dokáží starší hráči ještě pořád něco předat a bude se ve Frymburku pořád hrát kvalitní fotbal.
A co Vaše ambice? Neláká Vás si ještě zahrát vyšší soutěž či případně zkusit zahraniční angažmá?
Mé fotbalové ambice skončily prakticky již v 19 letech po zranění kolene, pak jsem si ještě zahrál na Rudolfově nebo v mé srdeční záležitosti Olešníku, který neustále sleduji, jsem s klukama ve spojení a jsem rád, že mají pořád úspěch. Navíc jsem se po této sezoně rozhodl s fotbalem úplně skončit. Trénuji na SKP děti, ročník 2007, a je to všechno časově náročné a nedá se to skloubit dohromady a nerad už bych dělal dvě věci na půl, jak se říká: Jednou prdelí se na dvou židlích sedět nedá. Proto jsem se rozhodl, že i vzhledem ke zdravotnímu stavu, skončím. Koleno dostává zabrat každým zápasem a rád si jen rekreačně zahraji sálovku za náš rodinný tým Bizonů nebo futsal za spolek Deviantů :-) Proto jediným mým přáním do budoucna je určitě vyhrát s Bizonama krajskou ligu sálovky.
Máte nějakého oblíbeného a zároveň nejméně oblíbeného soupeře?
Dá se říci, že pro Frymburk to byl právě Suchdol, se kterým do tohoto zápasu nikdy nevyhrál. Já osobně nemám problém se žádným týmem, proto jediným nejméně oblíbeným soupeřem jsou ROZHODČÍ :-D
Troufnete si tipnout aspiranta na sestup?
No vzhledem k tomu, že Chvalšiny teď hrají s Novou Vsí, tak to ještě můžou zamotat, ale myslím, že to budou právě oni nebo Zlatá Koruna.
Blíží se konec sezóny a s tím přichází i dokopné. Jaké bývají ve Frymburku?
No, ve Frymburku bývají vždy kvalitní, řídíme se hláškou Jardy Kužela: „Když vyhrajou, tak se vožerou, no a když prohrajou tak se taky vožerou :-) V podzimní části jsme si zahráli i bosou ligu v penaltách, ve které jsem bohužel s Michalem Flöringem neuspěl již v prvním kole :-D tak uvidíme, co vymyslíme po posledním zápase s Klikovem, kdy na to bude celé odpoledne:-D
Sledujete portal fotbalunas.cz?
Pravidelně ho sleduji, je to super stránka, jen je škoda, že je asi málo redaktorů a kolikrát chybí nějaké reportáže, ale to se musí chápat. Jinak si myslím, že je to super projekt.
Chtěl byste něco vzkázat přátelům, rodině, spoluhráčům, kamarádům, prostřednictvím fotbalunas?
Určitě bych všem popřál hlavně zdraví, protože to je ze všeho nejdůležitější. Spoluhráčům bych přál lepšího brankáře, ale zase lepšího nohama těžko seženou :-D (to jsem si odpustit nemohl). A celému Frymburku, aby fanoušci dál na fotbal chodili a měli na co, kolikrát totiž by si museli říct, proč sem vůbec lezu, ale ve Frymburku je prostě vše super, jak mezi fanoušky, tak hráči, tak aby to hlavně vydrželo.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho dalších úspěchů!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.