Další důkaz unikátnosti Poutník ligy, ta má totiž pro 24. kolo hned dva hráče kola

Situace, která při hlasování, zejména pak sčítání výsledků, do sestavy 24. kola nastala si tento krok doslova vynutila. Ve chvíli, kdy bylo totiž hlasování oficiálně ukončeno (středa 12:00) byl na prvním místě o jediný bod Marek Jirsa z FC Slavoj Žirovnice B. V průběhu dne se stalo ale nemyslitelné. Po definitivním sečtení všech hlasů, které systém z nějakého důvodu provedl se zpožděním, se znovu o jeden bodík na první místo dostal tentokrát do té chvíle těsně druhý Tomáš Zahradník, hráč TJ Slovan Kamenice nad Lipou B. Situace zprvu nepříjemná má však ten plus, že rozhovor s hráčem kola nebude jeden, jak tomu bývá zvykem, ale hned dva, tedy jak s Markem, tak i s Tomášem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Rozhovor s Tomášem Zahradníkem (TJ Slovan Kamenice nad Lipou B)
Čau Tomáši. Gratuluju ti k nejtěsnější, ale o to více sladké výhře v sestavě 24. kola, kde jsi na poslední chvíli předběhl Marka Jirsu ze Žirovnice. Po ukončení hlasování systém jako vítěze dokonce označil právě tvého soupeře, jenže v průběhu dne bylo zase vše úplně jinak. Sledoval jsi průběh tohoto hlasování, které se zřejmě podle zmateného systému na poslední chvíli podařilo zvrátit na tvou stranu?
Ahoj všem příznivcům Poutník ligy! Tak nějak jsem to „poočku“ sledoval, protože mi psalo několik lidí, že jsem v sestavě kola, a že pro mě budou hlasovat. Byl jsem samozřejmě zvědavý, jak to dopadne!
To, že zase vyhrál tuto anketu člen jiného celku než toho žirovnického, vnímám jako velké plus, protože mezi mnohými to již působilo jednotvárně. Mimo to narušení téměř absolutní dominance jsi ty navíc i prvním hráčem TJ Slovanu, který na prvenství v letošní sezóně dosáhnul. Čím to, že nezdar v této disciplíně jsi prolomil až ty ve 24. kole Poutník ligy?
Myslím si, že to nebylo ani tak tím, že bych předvedl nějaký „supervýkon“, ale spíše tím, že kluci od nás (a možná nejen od nás…) tam chtěli protlačit někoho jiného, protože (i když mám kluky z Žirovnice rád) opakující se rozhovory se stejnými hráči už nikoho moc nebavily… :)
Na jaře hraje TJ Slovan Kamenice nad Lipou B v neskutečné formě. Osm výher v jedenácti zápasech, tomu může konkurovat jedině Maraton, a tak není divu, že ze středu tabulky jste náhle vystřelili až k souboji o druhé místo, o které se uchází stále ještě sedm týmů, vy však máte jednu z těch lepších pozic. Jak si vysvětluješ tuhle fantastickou jarní formu okorunovanou domácí výhrou nad FC Maraton Pelhřimov?
V zimě se nám podařilo zapracovat novou taktiku do našeho herního systému… Neee dělám si legraci. Myslím si, že to takhle s Benfikou máme celkem pravidelně, že se jarní část sezony daří trochu více než ta podzimní. Čím to ale je, to opravdu nedokážu říci.
Když už jsem nakousnul utkání s Maratonem, tak to i dokončím. Jak tenhle zápas vlastně probíhal z tvého pohledu? Po poločase jste prohrávali 1:3, což proti pelhřimovskému týmu bývá konec veškerých naději. V průběhu druhého poločasu jste ale dokázali zabrat, vyrovnat a v posledních minutách stav dokonce otočit na svou stranu a utnout maratonskou sérii 13 zápasů v řadě bez prohry. Panovala po zápase v kabině velká spokojenost?
Je pravdou, že jsme do tohoto zápasu šli s tím, že chceme být Maratonu rovnocenným soupeřem, a proto jsme nepodcenili přípravu a do sestavy začlenili i dva hráče jinak hrající v Áčku. Jak napovídá průběh skóre, tak začátek z naší strany byl spíše obdivování fotbalových dovedností zkušených hráčů Maratonu, a proto jsme také záhy prohrávali o 2 góly. Po úvodním spánku jsme se trochu oklepali a začali hrát „naší“ kombinační hru. V druhém poločase pak bylo také trochu znát, že maratonským matadorům docházely síly, takže jsme se častěji dostávali do šancí, a nakonec dokázali zápas otočit v náš prospěch. Po zápase samozřejmě zavládla velká spokojenost. Když otočíte zápas ze 3:1 ve svůj prospěch s takovým soupeřem jako je Maraton a ještě tomu všemu, když v kiosku na tribuně čepují Kamenickou desítku… Ten nával euforie vás prostě dostane!
Vedle toho, že jsi po celou svou kariéru kmenovým hráčem TJ Slovanu, tak jsi čtyři roky v rámci hostování působil i v FK Jindřichův Hradec. Jak na tohle období vzpomínáš? Co ti tato zkušenost dala do nadcházejících let?
Hodně rád na tohle období vzpomínám, protože jsem měl to štěstí, že mě v žácích trénoval pan Novák, který měl úžasný pohled na fotbal a dokázal nás malé kluky naprosto zbláznit do fotbalu! Myslím, že z toho období těžím spoustu fotbalových dovedností a zkušeností ještě dodnes.
V kolika letech jsi s fotbalem začínal a kdo tě poprvé přivedl na zelený pažit?
Ve čtyřech letech mě k fotbalu přivedl táta, který tou dobou trénoval v Kamenici přípravky.
Na jakém postu nastupuješ nejraději?
Považuji se za velmi univerzálního hráče, takže spíš vždy záleží na tom, jak to „sedne“. Nejradši asi na kraji zálohy nebo v útoku, ale párkrát už sem doputoval i na kraj obrany.
Jakým jiným koníčkům se věnuješ ve svém volném čase mimo fotbalu?
Celkově je mým největším koníčkem sport. V létě kolo, běh nebo beachvolejbal a v zimě hlavně běžky. Pokud jste nadšenec běžkování, tak určitě někdy přijeďte do obce Lhota-Vlasenice. V zimě tam jsou krásné běžkařské okruhy.
Mistrovství světa ve fotbale už je doslova za rohem, a tak se i tato otázka bude týkat největší sportovní události roku. Jak by podle tebe mělo vypadat ideální finálové obsazení?
Bylo by hezké, kdyby překvapil nějaký tým, od kterého by se to úplně nečekalo a udělal nějaký senzační výsledek, jako třeba Němci v Koreji. Favorita, kterého bych tam chtěl vyloženě vidět nemám.
Jsi pravidelným návštěvníkem stránek fotbalunas.cz? Které články preferuješ nejvíce a sleduješ i jiné soutěže kromě Poutník ligy?
Každý týden se kouknu, co je tady nového, protože nám vždycky někdo z týmu pošle odkaz na články, takže jsem o aktuálním dění Poutník ligy informován. Ale až do tohoto týdne jsem nevěděl, že jsou rozhovory s hráči kola. Tímto bych chtěl poděkovat a pochválit pana redaktora za tu práci a úsilí, které ho to určitě stojí!
Rozhovor s Markem Jirsou (FC Slavoj Žirovnice B)
Ahoj Marku. Ještě než se pustíme do rozhovoru, tak bych ti chtěl pogratulovat k těsnému a o to víc sladkému vítězství v anketě o nejlepšího hráče 24. kola Poutník ligy, kam jsi si nominaci vysloužil za dva góly a předvedený výkon proti Plačkovu. Sledoval jsi napínavý průběh celého hlasování až do konce?
Ahoj, díky, hlasování jsem sledoval a bylo to velmi napínavé.
Jak utkání v Plačkově probíhalo z tvého pohledu? Vyloženou převahu jste si proti soupeři sice nevytvořily, přesto jste díky několika hrubým chybám "Sokolíků" celkem pohodlně třikrát skórovali už v prvním poločase a ten druhý zkušeně pohlídali a soupeře do vyložené šance nepustili.
Tak utkání bylo celkem vyrovnané a my uměli proměnit šance které nám soupeř dal, celý tým podal velmi dobrý výkon takže všem patří velká pochvala.
Suverenitu v hlasování o hráče kola momentálně potvrzuje váš tým konečně i na hřišti. Série čtyř po sobě jdoucích výher je příslibem toho, že po většinu času ne zcela ideálně vyvíjející se sezóna by v podání FC Slavoj Žirovnice B nakonec mohla být považována za úspěšnou. Na kolikátou příčku si v Žirovnici na konci sezóny věříte?
Tak šance stále je na druhé místo ale to je těžký úkol, musí se porazit Maratón a ostatní týmy zaváhat. Věřím v druhé místo.
Mezi dospělými jsi toho zatím mnoho neodehrál. V Plačkově to byl teprve tvůj druhý zápas v seniorské kategorii. Čímž jsi si podle tebe vysloužil důvěru trenéra Romana Hřiba, kterou jsi dokázal splatit dvěma vstřelenými góly?
Dozvěděl se, že končím v dorostu tak mi dal šanci si zahrát proti Kamenici B, kde jsem předvedl docela dobry výkon, trenér se snaží dát šanci všem si zahrát.
V kolika letech jsi poprvé začínal s fotbalem a kdo tě k němu přivedl?
Fotbal jsem začínal v devíti letech a přivedli mě k němu kamarádi.
Tento týden bylo oznámeno konečné obsazení Perleťového poháru, který se pravidelně koná v Žirovnici a na něm se představí, pokud se nemýlím, vůbec poprvé mimoevropský tým, konkrétně jde o reprezentaci Bahrajnu. Chystáš se 30. června na 85. ročník nejstaršího fotbalového turnaje v České republice vyrazit?
Tak pokud vyjde čas tak se určitě přijdu podívat.
Který ze sportovců je tvým největším fotbalovým vzorem?
Jako vzor určitě Cristiano Ronaldo.
Co nám prozradíš o svém volném čase? Věnuješ se i jiným koníčkům kromě fotbalu?
Věnuji se třeba i kuželkám a ping pongu a taky hlavně holkám (smích).
Mistrovství světa ve fotbale už je doslova za rohem a tak se i tato otázka bude týkat největší sportovní události roku. Jak by podle tebe mělo vypadat ideální finálové obsazení?
Myslím si, že ve finále se střetne Španělsko s Německem.
Sleduješ dění kolem Poutník ligy na fotbalunas.cz pravidelně? Které články si nenecháváš ujít a kterým naopak příliš velkou pozornost nevěnuješ?
Sleduji to jen občas. Tak nenechám si ujit vše kolem Poutník ligy (výsledky. sestavy kola. hráče kola). tomu ostatnímu už takovou pozornost nevěnuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.