Těsně před úvodním hvizdem si bouchnu do obou tyčí, prozradil Tomáš Pešek

Za výkon ve 28. kole Ondrášovka KP jste zvolil hráčem kola Tomáše Peška z Nového Strašecí. Odchovanec SK Rakovník přišel do Nového Strašecí v zimní přestávce, aby ve spolupráci s Pavlem Doubravou vytvořili brankářské duo. Po Doubravově zranění se Tomáš stal jedničkou a chytá spolehlivě.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
1) Za zápas proti Klíčanům jsi byl zařazen do sestavy kola. Můžeš zhodnotit svůj výkon?
Občas mě něco trefilo, jednou jsem musel svojí nadváhu odlepit ze středu branky až k tyči a k mému překvapení a asi i všech přítomných to vyšlo. Nic to nemění ale na tom, že jsme prohráli, takže ke spokojenosti toho ještě trochu chybělo.
2) Porazil jsi v diváckém hlasování například hvězdné hráče Galbavého a Třešňáka. Co to pro Tebe znamená?
Že jsem byl lepší než oni (smích). Ne, je to samozřejmě čest být v sestavě kola s takovými jmény jako jsou právě tito dva. Josefa Galbavého jsem viděl hrát proti Slavii pár let zpátky a vůbec mě nenapadlo, že bych si proti němu mohl zachytat. Je hezké potkávat takové jména v krajských soutěžích. To samé se dá říci i o Lukáši Třešňákovi, pro kterého je tahle soutěž málo, ale on sám asi ví, co je pro něj nejlepší.
3) V jakých chytáš rukavicích? Preferuješ jednu značku?
Za svou kariéru jsem vystřídal už hodně rukavic. Uhlsporty bych nazval takovým zlatým středem, od Adidasu jsou také velmi dobré rukavice. Nyní mám rukavice BU1 a nemůžu si je vynachválit. Až budu pořizovat nové, určitě půjdu do této značky.
4) Máš před zápasem nějaký rituál?
Těsně před úvodním hvizdem si bouchnu do obou tyčí a v hlavě si řeknu, že dneska to bude snad méně než pět (smích).
5) S nadcházejícím koncem sezóny se blíží dokopná. Těšíš se?
Bude to první dokopná v novém týmu, tak nevím, co od toho očekávat (smích). Jinak je jasné, že se těším.
6) Co máš v plánu po skončení sezóny?
Mám tam týden volna a nějaký ten individuálek (smích). Zúčastním se s kamarády minimálně jednoho turnaje v Senomatech u Rakovníka, možná ještě jednoho. Jelikož jsem stíhal kvůli pracovnímu vytížení jen zápasy, tak se toho vlastně tolik nezmění.
7) V zimě jsi se dal k Policii ČR. Jak to zatím hodnotíš? Baví tě to?
Je to tak, je ze mě švestka (smích). Je to zase něco nového, teď dojíždím do Brna do školy, takže je to časově a někdy i psychicky trochu náročné, ale až to budu mít za sebou, bude to lepší.
8) Co ženy policistky, nebo celkově ženy v Brně. Můžeš k tomu něco říct?
Nebudu lhát, občas se podívám, tím to ale končí. Co se týče policistek, tak tam pár holek samozřejmě je, co splňují kvóty do kvalifikace Ligy mistrů (smích). Jinak o Brně se říká, že to je studentské město. Holek je tu hodně a hezkých, více než např. v Praze.
9) Jezdíš doma v nějakém luxusním voze vzhledem k tomu, že u státní složky nemáš zrovna malé příjmy?
Nesmíš věřit všemu, co se povídá. Mám auto rodičů, je to rodinný francouzský vůz skoro stejně starý jako já a nestěžuji si. Jako o svém o něm mluvit nebudu, jako to dnes nemálo mládenců dělá.
10) Jaké vzdělání je potřeba, aby člověka přijali?
K přijmutí stačí maturita, dále se dělají psychotesty a nějaký ten výklus na fyzičku.
11) A co tvé vzdělání?
Mám středoškolské vzdělání s maturitou z MOA Rakovník, ekonomické lyceum. Dále jsem to zkusil na vejšce, peďák na Karlovce. Oficiálně jsem tam vydržel něco kolem roku a půl, neoficiálně bych to raději nekomentoval (smích).
12) Příští týden začíná fotbalové MS. Kdo je podle tebe favorit a černý kůň turnaje?
Přát to budu Francii, která je pro někoho i černým koněm. Zvědav jsem na Belgii, tým má jako kráva, ale otázka, kam to dotáhnou týmově. Zvědav jsem na Brazílii nebo Německo, těm bych to ale nepřál. A s favoritem bych se obrátil na slova pana Putina. Favoritem jsou domácí (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.