Sestavě kola znovu bezpečně vládne FC Slavoj Žirovnice B

Narozdíl od minulého kola, nyní se o žádný napínavý souboj nejednalo. Hlasující bezpečně jistě vybrali jako nejlepšího hráče 25. kola Jana Metličku, obránce FC Slavoj ŽirovniceB, který významnou měrou přispěl k čistému kontu na promočeném hřišti Maratonu a jednoznačné výhře 0:4. Pro všechny fanoušky Honzy, FC Slavoj, ale i ty další je tady tak populární rozhovor s další velkou hvězdou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čau Honzo. Stejně jako řada tvých spoluhráčů, i ty jsi se dočkal titulu "Hráč kola". O to významnější možná tahle výhra je, že důvodem je jednoznačná výhra v nelítostném počasí na Pelhřimovském hřišti nad suverénem soutěže, Maratonem. Na kolik si tohoto individuálního úspěchu ceníš?
Ahoj. Vůbec sem nečekal že bych se někdy dostal do nominace, natož pak urval vítězství, takže mi to udělalo velkou radost. A nejen mě, ale i našemu pokladníkovi (smích).
Právě výsledek víkendového utkání lze bez nadsázky považovat za největší senzaci kola. V Pelhřimově se v podstatě nevyhrává. Přestože se v průběhu jara za tento klub představilo i několik mladších hráčů, proti vám nastoupil kádr s průměrným věkem 40 let. Byl to o to snadnější zápas, nebo bylo i přesto znát, že hrajete s Maratonem, hlavním favoritem Poutník ligy?
Zápas nám usnadnilo hlavně počasí. Na totálně podmočeném terénu to pro mančaft jako je Maraton, který vyniká rychlou kombinační a technickou hrou, bylo nesmírně těžké. Naopak my jsme se dokázali s povrchem srovnat velice rychle a v podstatě jsme si doplavali pro vítězství. Věkový rozdíl určitě nehrál roli.
Žirovnické "áčko" už má svůj postup po roce zpátky do Krajského přeboru zajištěný. mám však informace, že i "bengo" má zájem zahrát si vyšší soutěž. O tuhle šanci postupu budete bojovat doslova do posledního kola. Jak se k možnému postupu stavíš ty? Nemáš strach, že ten rozdíl mezi I.B třídou a Poutník ligou může být propastný? Ostatně Horní Cerekev nás o tom v posledních sezónách hned dvakrát přesvědčila, kdy sestoupila jako jasný outsider a v Poutník lize se naopak zařadila mezi hlavní favority.
Nejsem si úplně jistý tím jestli by případný postup byl rozumný. Určitě by bylo lepší hrát příští sezonu o špici Poutník ligy než se pokoušet ukopat B třídu. Přeci jen ten rozdíl veliký je.
Že je situace těsně pod Maratonem Pelhřimov stále zamotaná a o ty nejlepší příčky se pere stále pětice týmů je bezesporu zajímavá, já se ale zeptám spíše na dění na dně Poutník ligy. Koho nakonec tipuješ na poslední místo a jistý sestup do III. třídy, Budíkov, nebo Počátky?
Můj tip je Budíkov. Pevně doufám že naši sousedi poslední zápas ukopou a nakonec nespadnou. Jestli sem dobře koukal na tabulku tak stále může padnout i Lukavec. Jezdit na zápas 4km je lepší než 50km a navíc derby je derby.
Po celou dobu, kterou se aktivně věnuješ fotbalu, působíš od začátku jen za jeden klub. Na kterou sezónu v dresu FC Slavoj Žirovnice vzpomínáš nejraději? Vybavíš si i nějaký konkrétní zápas, který ti svojí výjimečností utkvěl obzvlášť v paměti?
Já už raději moc nevzpomínám (smích). ale určitě když jsme ještě za dorost postoupili do kraje. Poslední dobou si ale užívám každý zápas. Kdybych měl vybrat jeden tak snad proti Brnu na Perleťovém poháru. To mi bylo asi 17. Vstřelil jsem tenkrát svoji první branku za áčko, prohráli jsme 8:1 a v novinách napsali že skóroval Mrkvička (smích).
Který sportovec je pro tebe a tvůj fotbalový vývoj největší inspirací?
Určitě Jarda Jágr, akorát nevím jestli umí hrát i fotbal (smích).
Kdo bude mistrem Het ligy v sezóně 2018/2019?
Samozřejmě Slavia Praha.
Poutník liga už je na svém konci, o víkendu nás čeká poslední kolo. Od fotbalu si ale v žádném případě neodpočineme. Začíná totiž Mistrovství světa, kam jako obhájci titulu vyráží Němci. Koho tipuješ na vítěze letos?
Já ani nevím kdo všechno se vlastně kvalifikoval, ale tipoval bych asi někoho z trojice Brazílie, Argentina, Španělsko.
Jaké jiné koníčky máš vedle fotbalu?
Především čtyřměsíčního syna, ale občas se snažím hrát ještě šipky a celkově hospodské sporty.
Jak jsi spokojen s fungováním stránek fotbalunas.cz, konkrétně oblasti věnované Poutník lize? Je tady něco co ti chybí a naopak články, kterým větší pozornost nevěnuješ?
Já sleduji pouze reporty a ankety z poutník ligy, na víc mi moc nezbývá čas. Takže z mojí strany s obsahem spokojenost.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.