Nikde, kde jsem působil, nechodilo na fotbal víc lidí než právě tady ve Vladislavi, řÍKÁ Lukáš Petz

Vítězem hlasovací soutěže Hráč kola se stal Lukáš Petz z Vladislavi, který se podílel dobrým výkonem na výhře proti Blatnici. Nyní si s tímto hráčem můžete přečíst celý rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, gratuluji ti k vítězství v naší anketě a zeptám se jaký byl zápas z tvého pohledu?
No, defenzivní… Ne, my jsme tam jeli prostě vyhrát, bez ohledu na krásu naší hry. Předchozí 4 špíly jsme neskutečně polevili! Ztráceli jsme jasný zápasy a přestávali v nich myslet na defenzivní činnost a disciplínu, která je základ! Jinak kluci z Blatnice hráli velice dobře a kdyby proměnili šance za stavu 1:1 asi bych se s tebou teď nebavil (smích).
Jak jsi byl spokojený se svým výkonem?
No co ti budu vykládat, byla to jedna velká paráda. Krása střídala nádheru! Ne kdepak, normální špíl. Jsem rád, že jsem nikomu nenamazal a neudělal zase proti Johnymu (G) nějakou pentlu. Vyhrát to měl asi spíš Golman Lipníka za nulu, nebo za mě jednoznačně Máca z Třebelovic, který řádil v Náměšti 5:6, dal všech 6 fíku, velká paráda!
Nyní vás čeká zápas s Horním Újezdem. Co od zápasu očekáváš a jaký výsledek vás uspokojí?
Uspokojí nás výhra. Jinak to nebude určitě lehký mač. Prakticky všichni se navzájem velice dobře známe z Třebíče. Kluci mají starší věkový průměr a jsou nabití zkušenostmi. My musíme hrát zodpovědně a hlavně vydržet makat celý špíl, pak to klapne! Ale těším se na něj moc, kort když je pak hned ukončená, posedí se, pokecá a dá se pivko.
Hodně týmu se nyní potýká s nedostatkem hráčů, jaká je nyní atmosféra a situace u vás ve Vladislavi po odhlášení 1.A třídy a přihlášení OP?
No byly to parádní 4 roky a neskutečná parta a jízda z OP až do 1.A. Byl jsem sám zvědav, jak to bude s fotbalem ve Vla dál. Po odhlášení 1.A třídy hrozil i absolutní konec fotbalu ve Vladislavi. Mladá krev se toho ale ujala parádně a já jsem moc rád, že jsme s Kubem, se kterým jezdím pravidelně z Brna, zůstali a jsme toho součástí. Parta je dobrá a baví nás to. Musím hlavně vyzdvihnout kluky, co pravidelně chodí na trenály a pomáhají kde se dá i když v zápasech tolik prostoru nedostávají. To dělá pak ten tým týmem a věřím, že i oni šanci dostanou! U fotbalu to není o třech čtyřech lidech ale 15., 20. Tím myslím jak hráče, tak i lidi kolem nich (trenéra, vedoucího, správce, ostatní …) co tomu ten svůj čas obětují a mají fotbal rádi, pak to má smysl dělat. Postupně to začíná být bohužel vzácnost… Pohodlnost a nejčastější odpověď, já na to nemám čas, vítězí...
Jakou máte na vašich zápasech návštěvnost, co fanoušci?
Parádní! Myslím, že asi nikde, kde jsem působil, nechodilo na fotbal víc lidí než právě tady ve Vladislavi. Fanoušci jsou supr a jezdí s námi i na většinu venkovních zápasů v nemalém počtu. Také většinu z nich znám, což je další velké plus, se s nimi vidět a pozdravit se. Bez ohledu na soutěž jsou návštěvy dlouhodobě solidní a hraje se o to líp. Takže jednoznačně velká pochvala a díky jim!!
Kdo tě k fotbalu dovedl? A kde všude jsi působil?
Ani nevím, že by sám, ne asi kolektiv kolem mě tak v 8, 9 letech. Začínal jsem v FC Slavie Třebíč, tam jsem byl do staršího dorostu. Pak začaly rošády dle možností, výkonnosti a životních kotrmelců ... postupně v Radkovicích 2roky, TJ Vladislav 6let, Náměšť1rok, Jakubov 3roky a zpět Vladislav 6.rok.
Máš oblíbeného fotbalistu?
Jednoznačně Pavel NEDVĚD. Byl to dříč a srdcař, navíc k tomu dokázal přidat i velkou herní kvalitu a parádní góly!! Je to i výborný chlap a jsem moc rád, že díky mému kamarádovi Vaškovi, jsem měl tu možnost se s ním osobně seznámit a poznat ho. Na naši úrovni si pak cením všech, kteří ten čas fotbalu věnují, něco zkousnou, makají a chtějí být součástí.
Kterému fotbalovému klubu fandíš?
Juventus AC Sparta Praha
Jaké máš koníčky?
Sport všeobecně, hudba, plavání, sauna. Největší radost jsou pro mě ale děti Sofi, Dominik a manželka.
Tvoje oblíbené jídlo a pití?
Skvěle vaří moje žena, takže asi cokoli od ní. A na pití nealko - voda s citronem či jiným ovocem a alko – po špíle/trenálu jasně pivko, jinak jsem spíš na vínko. Příležitostně si pochutnám na Jack Daniels a kvalitní slivovičce, kterou teda užívám v pravidelných doušcích (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.