Lukáš Gabriel si postupové oslavy užil

Lukáš Gabriel z Radešínské Svratky hovoří o nervozitě před posledním zápasem, postupových oslavách i svém přestupu z Vlachovic. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Děkuji. No určitě nějakou tu korunu a rum budu muset donést.
Jak hodnotíš zápas s Rokytnicí?
Myslím, že celou dobu jsme měli zápas ve svých rukou. Začali jsme velkým tlakem, ale bohužel gól jsme z něho nedali. Pak se hra trochu vyrovnala a soupeř měl velkou šanci, ale tu jim zmařil Drdla, který míč vyrazil z brankové čáry. Pak jsme naštěstí ve 30. minutě vstřelili gól a druhý poločas byl už jen v naší režii.
V úvodu zápasu jste zahazovali šanci za šancí. Přispěl jsi k tomu také svým dílem?
Vyloženou šanci jsem já sám neměl, ale pár centry do vápna jsem přispěl.
Před zápasem jste věděli, že vám výhra zajistí postup. Jak se vám s tímto vědomím hrálo?
Já osobně jsem se na zápas těšil celý týden, ale jak se zápas blížil, tak jsem určitou nervozitu cítil. Očekávalo se, že beznadějně poslední Rokytnici porazíme, tím na nás byl vyvíjen tlak. Ale se začátkem zápasu ze mě nervozita spadla a hrálo se mi dobře. Utkání jsme nakonec zvládli s přehledem.
Z ověřených zdrojů vím, že jsi byl tahounem oslav postupu. Můžeš nám oslavy popsat?
Rád bych (smích), ale popravdě si toho moc nepamatuji. Ale musím říct, že oslavy postupu jsme zapili opravdu pořádně. A to nás v sobotu čeká ještě zakončená (smích).
Tvůj odjezd z oslav zařídili tví spoluhráči. Nechceš jim touto cestou poděkovat?
Určitě jim poděkovat musím. Postarali se o mě a bůh ví kde by jsem bez nich skončil (smích).
Překvapením pondělního dne bylo to, že jsi byl jako jeden z mála v práci. Můžeš nám vysvětlit, jak jsi se tam dostal a co jsi celý den dělal?
Do práce jsem samozřejmě zaspal. Dostal jsem se tam kolem půl deváté a zavezl mě tam můj bratr, který pro mě přijel i na oslavy. V práci jsem toho upřímně moc neudělal.
Nepřemýšlel jsi o tom, že spoluhráčům sdělíš heslo do tvého telefonu, čímž bys jim usnadnil řešení další krizové situace, která jistě nastane?
No to určitě ne (smích) a doufám že taková situace už nenastane.
Před touto sezonou jsi přišel do Radešínské Svratky z Vlachovic. Jak k tomu došlo?
Do Radešínské Svratky mě přivedl můj dobrý kamarád Radek Smejkal a touto formou bych mu chtěl moc poděkovat, protože jsem tu šťastný a konečně si můžu fotbal zase plně užívat. Radek mě lanařil už v loni na jaře, kdy jsem byl po operaci kolene a hrál za FC Vlachovice. Já byl hned rozhodnutý, že do Svratky půjdu, ale kvůli problémům s kolenem jsem přestup odkládal. Nechtěl jsem tam jít s tím, že mám poraněné koleno a že jednou hrát půjdu a jednou ne. Tak jsem nakonec přišel až loni v létě. Od podzimní části je koleno už o poznání lepší.
Spolu s Radkem Smejkalem jsi druhým bývalým hráčem Vlachovic, který v dresu Radešínky slaví postup do 1.A třídy. Jak je možné, že takoví hráči hráli nejnižší okresní soutěž a teď jsou platnými členy základní sestavy o několik soutěží výše?
Ano s Radkem jsme spolu za Vlachovice hráli a právě tam se z nás stali dobří přátelé. Mě do Vlachovic dovedl Jan Petr a tímto bych mu chtěl taky touto formou poděkovat, protože mě přivedl zpátky do fotbalu. V období kdy jsem měl přecházet z dorostu do mužů jsem si přetrhl vazy v koleni a byl jsem na hodně dlouhou dobu bez fotbalu. A jak je možné že jsme platnými členy? No určitě za to mohou kvalitní tréninky, které máme a chuť do fotbalu. Ale myslím, že je více kluků co hrají nižší soutěž a mají na víc.
Co si myslíš o trenérovi Křížovi a jeho asistentovi Novákovi?
Skvělí trenéři a výborní chlapi. Je s nimi v kabině legrace ale v určitých chvílích umí i zvýšit hlas. Myslím, že po některých momentech, co se odehrají na hřišti, mají kluci na hlavě vlasů zase o něco méně (smích).
V kabině se neustále mluví o tvé kamarádce Elišce, kterou nikdo nikdy neviděl. Existuje? Můžeš nám sdělit, kde ji můžeme vidět?
Tady tě musím opravit. Elišku pár kluků z kabiny vidělo a opravdu existuje (smích). A kde ji vidět? Věřím že se třeba někdy na zápase ukáže.
Komu fandíš na fotbalovém mistrovství světa?
Ne že bych jim vyloženě fandil, ale přeji titul Anglii.
Kdybys měl říct jeden fotbalový moment, na který nezapomeneš, jaký by to byl?
Jednoznačně nedělní postup do 1.A třidy.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
Do míče jsem kopal od malička. Naši viděli, že mi to celkem jde, tak mě dali na školu do Nového Města na Moravě do sportovních tříd a začal jsem hrát za žáky za SFK Vrchovina.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Fotbal pro mě znamená opravdu hodně. Je to věc, kterou dělám celý život a nedokážu si život bez něj představit.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Výborná věc. Přeji mu, aby fungoval i nadále.
VÝBĚR LUKÁŠE GABRIELA:
Největší kliďas týmu:
Antonín Jinek
Největší srdcař týmu:
Martin Drdla, Martin Mužátko
Největší bavič týmu:
Josef Chrást
Nejrychlejší hráč týmu:
Miroslav Pekárek
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Jiří Janů
Děkuji za rozhovor.
Taky děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.