Jiřice ovládly nejen zápas v Obratani, ale následně i hlasování o hráče kola

Aktivita na fotbalunas.cz konečně startuje v daleko větší míře, než tomu bylo přes léto, kdy se na fotbalových trávnících Poutník ligy nic moc nedělo. Vedle reportů z utkání samozřejmě nechybí ani oblíbená anketa o nejlepšího hráče kola, kterou díky neočekávanému zvratu a nástupu fanoušků na poslední chvíli vyhrál Vladislav Zach z Jiřic.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čau Vláďo, v první řadě ti musím pogratulovat k fantastickému debutu v dresu SK Jiřice, který pro vás v Obratani skončil nejen vítězně, ale tobě později navíc vynesl i titul nejlepšího hráče zahajovacího kola Poutník ligy. Jak si tenhle triumf užíváš a očekáváš nějakou odezvu i v kabině?
Ahoj, díky za gratulaci. Především jsem rád že jsme vyhráli a vítězství z venku je o to lepší. Obrataň byla výborný soupeř, a i když mě kluci nominovali na hráče zápasu, tak myslím, že nás tam bylo víc, kteří mohli být vybráni. Každopádně mě to potěšilo a to dost, jak samotná nominace, tak i vítězství, ve které jsem ani nedoufal. Takže v kabině se to projeví určitě, na což se velmi těším.
Jistě stojí za to zmínit skutečnost, že do Jiřic jsi přestoupil toto léto z Petrovic, které neprožili loni ve III. třídě zrovna tu nejvydařenější sezónu a sestup do "pralesa" tak byl asi logickým vyústěním. Najednou jsi se ale objevil o patro výše v Poutník lize a výrazně přispěl k výhře v jednom z nejatraktivnějších duelů prvního kola. Bylo těžké opustit dobře známé prostředí a vydat se do nového klubu, kde začínáš s čistým štítem?
Dvanáct let je dlouhá doba, ale život jde dál. V Petrovicích jsem prožil krásné sezony i ty horší. Ta nejhorší byla asi ta loňská. Těžké to úplně nebylo, a na Petrovice budu vždy vzpomínat v dobrém.
Jak vůbec došlo ke tvému přestupu z Petrovic do Jiřic? Vděčí Jiřice za tento kauf někomu konkrétnímu ze své kabiny, nebo šlo čistě o tvé rozhodnutí změnit poprvé v kariéře působiště?
Přestup už se rodil před jarní částí, šel jsem hrát turnaj za Jiřice a po zápase za mnou přišel dnes již bývalý trenér p. Voplakal a kapitán Petr Příhoda, jestli bych k nim nepřestoupil. Tím více méně začala naše spolupráce.
Jak na tebe zatím jiřická parta působí nejen v kabině, ale i na hřišti? Bereš svůj přestup v tomto ohledu jako krok směrem kupředu?
Parta šlape jak v kabině, tak i na hřišti, jak je vidět z výsledku v Obratani, kde jsme nesložili zbraně a v samém závěru vybojovali výhru, což dokazuje sílu mužstva. Kluci spolu hrají dlouho, a i když ještě pár hráčů chybělo, tak jsme dokázali vyhrát.
Úvodní křest ohněm už máš za sebou, a proto se tě zeptám, jak na tebe zatím Poutník liga působí? Je to velký skok oproti III. třídě, která ale každou sezónou získává také významně na kvalitě, nebo byl ten přechod plynulý, a i relativně hladký?
Určitě to skok je, hra bych řekl že dává větší smysl. Nikdo se nesnaží, teda aspoň ne vždycky, kopat honem míč od sebe někam pryč, je celkově rychlejší, záložníci šikovnější, útočníci rychlejší atd...
Snad asi jako jediný, nebo alespoň jeden z mála hráčů v této soutěži jsi měl možnost poznat sílu a kvality TJ Dálnice Speřice B, které k nám postoupili. Jaký dojem z tohoto týmu máš a co by tady na ně mohlo platit?
Dojem mám celkem dobrý, pár kluků znám osobně. Co by na ně mohlo platit to nevím, ale co vím, že měli nejlepšího střelce ve III. Třídě a to o něčem vypovídá, zvlášť o jejich ofenzivní síle. Takže fungovat by podle mě mohla silná obrana, což jak doufám v Jiřicích máme.
Fotbalu se aktivně věnuješ již dvanáct let a celou tu dobu jsi hrál pouze za Vysočina Petrovice, z.s. Nelákalo tě během té doby vyzkoušet i jiné angažmá?
Někdy jsem takové myšlenky na přestup míval ale nikdy jsem si úplně nebyl jist, jestli to zvládnu a navíc jsme měli výbornou partu, ač byli kluci o dost starší, vždycky jsem si s nimi měl co říct a mám pořád. Takže až tolik jsem o to neusiloval.
Vyznáváš jako levý bek spíše rychlý přechod do útoku s podporou ostrých křídel, nebo radši hraješ od zadu a pěkně "od podlahy"?
Velmi se mi líbí podpora útoku od obránců, hra má vetší spád a když je šikovný útočník může využít otevřené obrany. Bohužel v mém případě mi jde víc jak říkáš tvrdit muziku a je pravda že často mě to hodně baví, rozhodně se nevyhýbám soubojům.
Kterému fotbalovému klubu držíš palce, pokud tedy zrovna nenastupuješ v dresu Petrovic, nebo Jiřic?
Fotbal mně baví dost a to i pasivně a jelikož mám syna, který právě začíná, tak fandíme spolu Barceloně, Slavii, a rád se podívám i na Humpolec který se dostal po 49 letech do divize což jsem mu přál a ještě jejich týmu C, znám je dobře a jsou to sympaťáci.
Kterým dalším koníčkům se ve svém volném čase mimo fotbalu věnuješ?
Největší koníček jsou teď asi děti a když už se najde čas, tak vyrazím někam na motorce, což je opravdu odreagování.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.