Směji se Špícovi, že nemůže dát gól, uvedl hráč kola Marcel Potůček

Téměř padesát procent hlasů dostal ve vašem hlasování Marcel Poty Potůček, který sází góly za tým Dobrého Pole. Jak se hráč z Vlašimi ocitne v mužstvu okresního přeboru, jaká je parta a nálada v Dobráči, tak o tom jsme si s Potym povídali. Čtěte dál...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Marceli, gratuluji k ocenění. Co pro vás znamená?
Děkuji a všem, co mi poslali hlasy. Určitě budu muset něco dát do týmové kasy :D Již jsem v minulosti nějaké ceny získal, většinou to bylo za nejlepšího střelce nebo hráče a tohle ocenění řadím někam k těm dalším. Hlasování jsem sledoval každý den a i sám jsem si dal hlas.
Jak jste se na derby s Kouřimí připravovali?
Tak na derby jsme se připravovali hlavně takticky, protože jsme věděli, co bude Kouřim hrát. Jsem velice rád, že jsme dodrželi, co nám trenér řekl a derby dokázali vyhrát.
Prožíváte jako hráči nebo fanoušci tento zápas jako něco extra?
Ano, určitě tento zápas prožíváme trochu více než jiné zápasy, přece jenom šlo o derby, které chce každý tým vyhrát bez ohledu na tabulku. Na derby se vždy hecujeme už pár dní před výkopem. A na derby vždy přijde více lidí a tak atmosféra je, pro nás hráče, úžasná.
Když už jsme u fanoušků - které týmy mají nejlepší a naopak nejhorší fanoušky?
Samozřejmě nejlepší fanoušky má Dobré Pole :). Kdo má nejhorší fanoušky, hodnotit nechci. Já se snažím užít si každý zápas, ale tak nejvíc si užiji zápas na pěkném pažitu. Nemám žádný tým, na jehož hřiště bych jel nerad. Těším se na každý zápas sezóny.
Zápas jste dvěma góly rozhodl. Popište podrobněji gólové akce.
Co se prvního gólu týče, tak to bylo z volného kopu po faulu na Pavla K. Nejdříve jsem čekal, jak se brankář postaví a pak jsem se rozhodl zahrát balón přes zeď. No a spadlo to tam. Druhý gól padl po dobrém presingu Lukáše, který mi přistrčil balón mezi stopera a krajního obránce asi 5 metrů před velkým vápnem. Já si balón navedl na střed velkého vápna, kde proti mě už vybíhal brankář a já jsem technickou střelou míč poslal k pravé tyči okolo gólmana.
Jak jste sám se svým výkonem spokojený, co jste mohl vyřešit lépe, co se vám povedlo...
Se svým výkonem jsem nakonec dost spokojený, i když pořád je, co zlepšovat. Určitě se mi povedlo vyhrávat osobní souboje a co jsem mohl udělat líp? Určitě je tam pár situací, které jsem mohl a měl řešit jinak, ale to už Vám takhle z hlavy nepovím :)
Dobráč začal výborně - šest bodů ze dvou utkání. Jak dál?
My se soustředíme zápas od zápasu. Okres je letos hodně silný a je třeba sbírat každý bod. Zda-li budeme útočit na horní patra tabulky, to ukážou až následující zápasy.
Máte bohatou fotbalovou kariéru. Kde se vám líbilo nejvíc?
Ano, pár kluby jsem si prošel a dá se říci, že se mi líbilo asi všude, kde jsem hrál. Pokaždé jsem měl štěstí a potkal se s dobrou partou, a právě proto, když se objevily důvody, proč jsem musel nebo chtěl odejít, se mi neodcházelo úplně lehce.
Chtěl jste být od malička střelec, kanonýr?
Od malička jsem chtěl být střelec. Začínal jsem v 5/6-ti letech ve Vlašimi, kde mě k tomu vedl můj táta. Celé mládí jsem trávil na fotbalovém hřišti. Takže ne. Nikdy jsem neváhal a vždy jsem chtěl hrát fotbal.
Pocházíte až z Vlašimska, jak se takový hráč ocitne v "okresním" Dobrém Poli?
Ano, pocházím z Vlašimi. Před pár lety mi zavolal pan Mašata, že by potřeboval pomoc a chtěl by vykopat okres v Dobráči. Po pár přátelácích jsem se rozhodl do Dobráče jít a nikdy jsem toho nelitoval. V Dobráči se mi líbí ta parta, která tam je. Lidé ve vedení klubu opravdu dělají vše pro to, aby v místním fotbale šlapalo všechno, jak má!
Čemu jste se naposledy od srdce zasmál?
Směji se pořád něčemu. Naposled tomu, jak se Špíca nervuje u playstationu, že nemůže dát gól.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.