Žiželice vezou z Jestřábky dva body


Branky


0

Po půlhodině hry byl stav 1:2 pro hosty, ale ve druhém poločase domácí dokázali srovnat. V penaltovém rozstřelu se ale domácím borcům vůbec nedařilo a tak si hosté připsali druhý bonusový bod.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté byli v první půli aktivnější

Do nedaleké Jestřabí Lhoty dorazil nováček soutěže z Žiželic. Týmy se dobře znají a tak se dal očekávat vyrovnaný fotbal. Počasí bylo fotbalově ideální, návštěva solidní. Oba týmy začaly aktivně a první góly na sebe nedaly slouho čekat. Již v osmé minutě zchladil ambice domácích David Živný. Martin Živný poslal dlouhý balón za obranu, brácha David si na míč krásně seběhl a nedal Heresovi šanci - 0:1. Jenže o pět minut později bylo opět srovnáno. Kureš zahrál trestný kop, na který si naběhl Aleš Krupka a hlavou vyrovnal - 1:1. Po půlhodině hry si udělal druhou gólovou radost David Živný. Přízemní míč z trestného kopu poslal prudce do vápna domácích, balón nejspíš skočil po nějaké nerovnosti a ke smůle domácích skončil v šibenici - 1:2. Tímto stavem také skončil první poločas.

 

 

Domácí zvládli alespoň vyrovnat

I v druhé polovině zápasu se měli diváci nač dívat. Oba týmy aktivně využívaly každé příležitosti k ohrožení soupeřovy brány. První šanci měli hosté, kteří nastřelili tyč. Vzápětí se objevil sám před gólmanem Krupka, ale Mical chytá. Akce střídala akci a diváci se nenudili. Hostující Kubelka se prokličkoval až do vápna, ale jeho střelu zázračně chytá Heres. V šedesáté minutě rozehráli trestný kop z poloviny hřiště domácí, tečovaný míč přeletěl obránce a rychlý Filip Krajíček jej dokázal usměrnit do sítě - 2:2. Nadále se hrál aktivní a otevřený fotbal, ale rozhodnout nedokázal ani jeden tým.

 

Stoprocentní hosté

V penaltovém rozstřelu se domácím vůbec nedařilo a jedinou branku vstřeli gólman Heres. Kurešovi chytil střelu Mical, Kesner trefil tyč. A protože hosté proměnili všechny pokusy, odvážejí si z Jestřábky dva body.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Jestřabí Lhota
František Machurka, trenér: Mělo to kvalitu, bylo to rychlé, muselo se to líbit. V první půli byli aktivnější hosté a zaslouženě vedli. Ve druhém poločase jsme zase měli mírnou převahu my a podařilo se nám srovnat. V závěru mohly sice oba týmy rozhodnout, ale žádné velké šance to už nebyly. No a penalty - tak ty nám nevyšly...

SK Žiželice
Jiří Kuzma Novotný, trenér: Za hezkého ideálního fotbalového a podzimního počasí jsme nastoupili k dalšímu mistrovskému utkání v „sousední" Jestřabí Lhotě. Narazily na sebe dva kluby, které se dobře znají, i když ne „A" mužstva. Hezkému fotbalu pomohla naše rychlá branka z 8. minuty a i když domácí ve 13. minutě skóre srovnali, tempo zápasu bylo nadále velice rychlé. Hrál se, myslím, docela pohledný kombinační fotbal bez zákeřných faulů. Na rychlém spádu hry měli podíl všichni, kdo byli na hřišti, včetně skvěle pískajícího Vladimíra Barocha, který zbytečně hru nekouskoval a odřídil zápas z mého pohledu skvěle. Průběh druhého poločasu se nezměnil a stále se hrál rychlý kombinační fotbal se šancemi na obou stranách, kdy se aktivita mužstev navzájem střídala. Domácí bohužel pro nás dokázali vyrovnat a rozhodovalo se v penaltách. Mical hned první chytil, druhá domácích šla do tyče a protože naši byli všichni úspěšní, odvážíme si po zásluze dva body. Nutno poznamenat, že jsme během zápasu museli nuceně střídat zraněné hráče a další dohrávali se sebezapřením. Marodka se nám opět rozrůstá, uzdravených nepřibývá a to nás ještě čeká 7 soutěžních kol, tedy více než polovina odehraných. Sice to nemá souvislost se zraněními, ale je nemilé, že soutěž začíná až poslední dny v srpnu a hraje se do 20. listopadu. Dřívější zahájení sezóny, stejně jako její dřívější ukončení, by určitě prospělo fotbalu, zdraví i terénům. Jde to kolem nás (Hradecko, Nymbursko atd.), tak je škoda, že na Kolínsku se s tím nic neděje.



Počet diváků: 120.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.