Počaply v derby přetlačily rivala z Dolních Beřkovic


Branky


30. D. Suk , 77. P. Dohnal (p.) - 38. J. Chabada
0

Velké derby hned na úvod sezóny přineslo lepší náladu do táboru domácích fotbalistů. Ti totiž díky gólu kapitána Dohnala ze 77. minuty dokázali odpovědět na vyrovnání hostů z prvního poločasu a získali cenné tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas končí smírně

Se zajímavými zkušenými "nováčky" v obranné linii vyrukovaly do derby Horní Počaply. Jednalo se o Jiřího Vokouna a Josefa Pixu (toho můžeme na okresních trávnících vidět rovněž v roli rozhodčího). Hosté představili také dvě nové tváře - v brance nastoupil veterán Karda, v poli pak Březina. Začátek zápasu byl poměrně opatrný, míče si ale více užíval hostující celek. Gólově se však prosadit nedokázal, a tak domácí trestali. Ve 30. minutě Suk unikl beřkovické obraně a v rychlém brejku se nemýlil. 1:0. Beřkovičtí ale nesložili zbraně a poměrně brzy bylo opět vyrovnáno. Pomohl k tomu rohový kop, který dolétl až na hlavu robustního Chabady a ve 38. minutě byl stav srovnán. 1:1. Více už první půle nenabídla (snad jen rozhořčení hostí nad některými zákroky domácího kapitána Dohnala) a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

 

Sporná penalta v závěru

Úvod druhé půle vyšel pro změnu lépe Horním Počaplům, jejichž hráči si vynutili územní převahu. Stejně jako jejich soupeř v úvodu první půle ale nedokázali skórovat. Po 15 minutách se obraz hry začal vyrovnávat a zdálo se, že hosté přečkali úvodní tlak. Zápas spěl poklidně ke svému závěru a vše nasvědčovalo remíze. Tedy až do 77. minuty, kdy došlo ke sporné situaci v pokutovém území Dolních Beřkovic. Sudí Kotek totiž po velmi dlouhém váhání odpískal penaltu ve prospěch domácího týmu za údajné hraní rukou. To vyvolalo velkou bouři nevole v hostujícím týmu, rozhodnutí však již bylo nevratné. Šanci tak dostal domácí kapitán Dohnal, který se nemýlil a strhnul vedení na stranu domácích. 2:1. Tento stav vydržel až do konce, a tak úvodní tři body v nové sezóně slaví Horní Počaply.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Dolní Beřkovice
Petr Štěpánek: Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas, s výbornými výkony tradičně Těmína a Žižky. Na první zápas to nebylo špatné utkání od obou týmů. Byl to podle mě remízový zápas, ale Počaply nakonec šťastně vyhrály z "penalty." Musím ještě pochválit Tomáše Kardu v bráně. Sice na něj extra nic moc nešlo, ale centry a vybíhané balóny měl s přehledem.



Počet diváků: 90. Rozhodčí: KOTEK Vladimír - DUDOK Luděk, DRIML Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.