Beřkovice jediným gólem vyloupily Obříství


Branky


0

O poměrně veliké překvapení se postarali fotbalisté Dolních Beřkovic. Zásluhou trefy 47 letého Patery ze závěru zápasu totiž vezou tři body z Obříství a připisují si tak svou první výhru v tomto ročníku soutěže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvě neproměněné šance Obříství

Hodně okleštěnou sestavu poslali do 3. kola soutěže Beřkovičtí. Museli se totiž obejít bez Trubičky (odchod do Byšic), Chabady, Abraháma (oba disciplinární trest) i Těmína. Ty nahradily některé posily z B-týmu a také dva dorostenci Minář s Plzákem. Také v domácí sestavě se objevil mladý Řehák a stal se ústřední postavou prvního poločasu. Oba týmy totiž ve velmi horkém počasí šetřila se silami a nepouštěla se do většího útočení. Jít do vedení mohli v první půli přeci jen domácí - nejprve utekl hostující obraně Hovorka a přihrával Řehákovi, šestnáctiletý novic v domácím dresu si ale se zakončením neporadil. Obdobně se mu pak vedlo i o několik minut později, kdy ve dvojici s Hovorkou opět překonali obranu soupeře, Řehák ale tentokrát místo přihrávky volil střelu a opět neuspěl. Po půlhodině hry míč dokonce skotačil na brankové čáře brankáře Kardy, ten byl předtím ale faulován, a tak bylo veškeré vzrušení zbytečné. Po prvním poločase vyrovnaného zápasu tak byl stav nerozhodný 0:0

 

 

Patera rozhoduje ze standardky

První polovina druhého poločasu nabídla podobný obrázek hry, poté však jako by oba týmy najednou začaly toužit po vítězství a hra se výrazně oživila. Začalo se hrát nahoru - dolů a bylo jasné, že komu se podaří proměnit některý z nadějných brejků, které vznikaly, ten zápas dovede k vítěznému konci. Trápení obou celků v útočné fázi ale pokračovalo a nadějné akce často končily už před vápnem soupeře. Až v 74. minutě domácí zastavili nadějnou akci soupeře faulem a byli potrestáni. Byl to Patera, kdo si našel míč a neomylně zakončil. 0:1. Zbývající čtvrthodinu pak hosté zvládli takticky skvěle - nepustili už Obříství do žádné vážnější šance a mohou tak slavit první výhru v letošní sezóně. Ta je o to cennější, že ji Beřkovičtí vybojovali bez několika obvyklých opor. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Obříství
Libor Tichota - trenér: Kdybychom dnes hráli i 5 hodin, tak branku nedáme. Byl to zápas podobný tomu jarnímu s H. Počáply. Hosté z Beřkovic tomu dali v tom horku trochu více. My naopak nechtěli dát do svého pohybu ani trošičku navíc. Vlastně celý zápas se hrál pouze od vápna k vápnu a ani jeden brankář neměl téměř žádnou práci. Za celý zápas pouze jedna naše střela mířila mezi tyče a hostující střela na branku bohužel skončila v naší síti.

TJ Sokol Dolní Beřkovice
Petr Štěpánek - hráč: Musím dneska pochválit kluky za odježděnej zápas, konečně jsme jako tým a určitě jsme byli domácím minimálně vyrovnaným soupeřem. Domácí měli 2 tutovky, ale na našeho gólmana Kardu není tutovka žádná šance. My jsme taky něco měli a pak rozhodnul zkušený Patera ze standardní situace. Konec zápasu jsme odehráli disciplinovaně a v pohodě, bez problemů. Závěrem bych chtěl pochválit výkon všech rozhodčích - nepodlehli domácím fanouškům, což je v Obříství těžké a odpískali výborný zápas.



Počet diváků: 130. Rozhodčí: NĚMEČEK Libor - STIBŮREK Petr, EDER Oldřich.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.