FOTO: Lanžhot si proti Mutěnicím ani neškrtl


Branky


0

Nedělní derby mezi Mutěnicemi a Lanžhotem dopadlo lépe pro domácí hráče, kteří si s hostujícím týmem poradili až nečekaně snadno. Výsledek 4:0 nečekali ani domácí a ani hostující fanoušci, kteří byli z průběhu zápasu nemile překvapeni. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bleskové údery v závěru poločasu

Již od první minuty bylo zcela zřejmé, že se bude jednat o rychlý a útočný fotbal z obou stran. Do šancí se dostávali jak Mutěňáci, tak i hráči Lanžhota. Skóre utkání otevřel zkušený útočník Mutěnic - Dalibor Koštuřík a to až ve 38. minutě, kdy využil perfektní nahrávky od středopolaře Lukáše Koplíka a nekompromisně zakončil. Do konce prvního poločasu došlo ještě jednou ke změně skóre na světelné tabuli. Tentokrát se o nic postaral obránce Hynek Maršálek, který se blýskl individuální akcí zakončenou střelou k pravé tyčce. Závěr poločasu tak patřil zcela domácím hráčům, kteří si do hvizdu píšťalky vypracovali ještě pár podařených akcí.

 

O poločasové přestávce probíhalo tradiční losování čísel zpravodajů, které se dají před každým domácím zápasem Mutěnic zakoupit. Ve hře byly 3 balíčky od sponzora utkání pana Jaromíra Konečného, které byly plné dobrot a samozřejmě i něčeho dobrého k osvěžení. Na hlavní tribuně vládla pohoda, fanoušci obou týmů se společně z cen radovali a debatovali o celkovém průběhu utkání. Na hřišti Pod Búdama bylo v neděli odpoledne napočítáno 250 diváků, kteří vytvořili tu správnou fotbalovou atmosféru.

Trefil se i druhý Maršálek

Po změně stran hráči Lanžhota ukázali, že se nechtějí jenom tak vzdát a vypracovali si několik velmi nebezpečných akcí. Jejich dalekonosné střely končili často nad brankovou konstrukcí (naštěstí pro brankáře Mutěnice Filipa Kratochvíla), anebo byli zneškodněny obranou domácích, která se usilovně snažila neinkasovat ani jeden gól. Třetí branka utkání padla v 54. minutě, kdy domácí hráči zahrávali rohový kop a při vší smůle si jej hráč Lanžhota nešťastnou tečí srazil hlavou do branky.

 

Následoval vyrovnaný zápas, plný důležitých obranných zákroků na obou stranách. Počtvrté a naposled se mohli domácí fanoušci radovat, když se trefil záložník Jirka Maršálek, který balón zatáhl a střelu umístil k pravé tyčce - 4:0. Jak se říká v Mutěnicích: "Brácha na bráchu a góóól." Kluci Maršálkovi totiž v mnohém obohatili mutěnský tým a jejich vzájemné akce mají tempo a bývají pro soupeře velmi nebezpečné. 

 

Výhra 4:0 tak pomohla Mutěnicím ke krásnému druhému místu, kdy jim na první Tišnov schází pouze 2 body, o které se do konce sezóny jistě porvou. Nutno také podotknout, že obrana Mutěnic má nejméně inkasovaných branek z celého krajského přeboru, což svědčí o její efektivnosti a svědomitosti. Tým Lanžhota klesl na 5. místo a v příštím zápase jej na domácí půdě čekají brněnské Bohunice. 

 

AUTOR: Lucie Pavková



Sestavy


FK Mutěnice
F. Kratochvíla [-] - L. Kupčík [-] , T. Novotný [-] , H. Maršálek [-] - J. Maršálek [-] , J. Hromek [-] (26. L. Trávník [-] ) , T. Drápal [-] , M. Vydařilý [-] , V. Lamáček [-] (79. M. Bíza [-] ) , L. koplík [-] (84. M. Čepil [-] ) - D. Koštuřík [-] (83. P. Varmuža [-] )

TJ Sokol Lanžhot
J. Trubač [-] - F. Palkovič [-] , S. Velický [-] , S. Rehák [-] , L. Čambal [-] , R. Kleiber [-] , E. Žáček [-] (82. D. Hrnčíř [-] ) , T. Pálka [-] , J. Hílek [-] , M. Žaloudek [-] , P. Uher [-]

ŽK: 61. M. Vydařilý , 74. F. Kratochvíla , 83. M. Bíza - 32. R. Kleiber .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: MARTINEC Michal - PETKO Marko, DENEV Alex.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.