Halámky se odlepily ode dna okresu


Branky


1

Novosedly nad Nežárkou potřebovaly nutně bodovat a kdy jindy, než v zápase s posledním týmem. Jenže domácí se herně zvedají a rozhodně nechtějí na poslední příčce zůstat dlouho.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Branka v první minutě rozhodla poločas

Zápas začal pro domácí velmi dobře, když si vyměnili míč Šimek s Pavlem Novákem a po 50 vteřinách se měnilo skóre, kdy druhý jmenovaný pronikl do šestnáctky a lehkou technickou střelou pod víko nedal hostujícímu gólmanovi Malému šanci - 1:0. Konečně se domácí brankově prosadili a dále se tlačili před hostující branku a prvních dvacet minut byli určitě lepší. Pak se však dostavil na domácí kopačky neklid, nepřesné rozehrávky a začala se hrát oboustranná habaďůra.

 

Z toho vybředli nejlépe hosté z Novosedel a z nevinné akce orazítkovali v 35. minutě tyč, poté co byla střela zblokována. Ve 41. minutě se uvolnil hostující záložník Voldřich po levé straně, vystřelil a domácímu gólmanovi Závišovi proběhl míč pod rukama těsně mimo branku. To bylo v první půli vše.

Halámky si připsaly druhou výhru v soutěži

Do druhého poločasu vstoupili opět lépe domácí a hned ve 47. minutě byl vyzván do útoku L. Slavík a po hezké přihrávce tvrdou ranou jen těsně minul bránu hostí. Pak přišel zřejmě rozhodující okamžik v 55. minutě, když byl ve vápně domácích faulován hostující hráč. Penalta se však hned nepískala, hra pokračovala a až poté, co domácí hrozbu odvrátili, se z nepochopitelných důvodů sudí rozhodl penaltu zpětně odpískat.

 

To samozřejmě vyvolalo v domácím táboře velkou bouři nevole. K penaltě se postavil standardkový hráč hostí Poborský,ale míč směřovaný k tyči mu skvělým zákrokem Záviš vyrazil. Někteří domácí hráči byli přesto tímto verdiktem rozlíceni tak, že se svou nedisciplinovaností nechali rozhodit a v 61. minutě neudržel nervy M. Slavík a po druhé žluté kartě a sražení protihráče putoval předčasně pod sprchy. Domácí tým tak hrál cca 30 minut o deseti. Naštěstí pro ně i v deseti Halámky nepřestaly hrát i dopředu a hned v 65. minutě po bratrské výměně míče mezi Radkem a Janem Herzogem měl druhý jmenovaný dostatek času na vstřelení branky, jen těsně ji však minul. Hosté kontrovali a hned v té samé minutě se ani oni golově neprosadili střelou, kterou  opět výborný Záviš vyškrábl na roh.

 

V 73.minutě zase Radek Herzog vyzval L. Slavíka k úniku, ten tvrdě vystřelil na první tyč a zde pro změnu gólman Malý vyrazil na roh. Rozhodnutí celého duelu vzal na sebe přeci jen Ladislav Slavík a v 79. minutě tvrdou krásně umístěnou ranou z trestného kopu z cca 25 metrů nedal Malému šanci - 2:0. Pak mohli korigovat vývoj zápasu Novosedly, když Poborský jak jinak než ze standardky našel dobře hlavičku svého spoluhráče, ale toho instinktivním zákrokem vychytal hráč zápasu Záviš. To již běžela 85. minuta. Posledním momentem byla 90. minuta, když se řítil sám na bránu domácí bek Macho, byl zezadu sražen. Nikdo již mu v cestě nestál, ale kupodivu, když měla přijít jasná červená, se pouze zažlutilo. Domácí tak konečně vyhráli, berou důležité body a chtějí je potvrdit v dalším zápase ve Stráži. Hvězdami zápasu byl především domácí gólman Záviš a ve výborném světle se ukázal také mladičký bek Juráň a záložník Šimek. Stinnou stránkou domácího výkonu je nedisciplinovanost a zbytečné komentáře všech zákroků. 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Halámky/Hranice
Jiří Samec: Zápasy proti Novosedlům jsou pro mne vždy takovou satisfakcí, protože jsem tam fotbalově vyrůstal. A z určitých i jiných důvodů, mám právě proto dvojnásobnou radost z vítězství a zisku velmi cenných 3 bodů. K tomu nás nasměroval rychlou brankou již po 50 vteřinách Novák, když jsme konečně dokázali zužitkovat naši bolest v zakončení. Pak se po cca 20 minutách náš klid v rozehrávce vytratil a nehrál se pohledný fotbal. Ke slovu se dostali také hosté, ale nic nevyužili. No a pak přišla kontroverzní 55.minuta, když jsme pravděpodobně faulovali ve vápně, ale rozhodčí nepískal. Míč jsme odvrátili, ale sudí se k tomu vrátil a zpětně penaltu nařídil. Prý nechával výhodu.Toto rozhodnutí vůbec nechápu a to se pohybuji ve fotbale cca 35 let. Nikdy jsem to však nezažil. Naštěstí vynikající Záviš penaltu Poborskému vyrazil na roh. Právě náš gólman byl rozhodujícím hráčem, protože dalšími minimálně dvěma skvělými zákroky zlikvidoval šance soupeře. My jsme pak utkání rozhodli v 79.minutě Láďou Slavíkem, který bombou z trestňáku vymetl pavouky a rozhodl v náš prospěch. Co mě ale hodně štve, tak je naše nedisciplinovanost a neustálé komentování zákroků. Proto byl také po zásluze vyloučen Michal Slavík, když si o to vyloženě koledoval. I když byl vyloučen po 2 ŽK vždy po faulech.Toho se musíme vyvarovat, nekecat a hlavně hrát fotbal. Navíc když máme stále velkou marodku a pro pracovní povinnosti nám vždy o víkendu někdo chybí.To se prostě nesmí dál stávat.Jinak dnes vyzdvihuji výkon Dana Záviše a mladíka Juráně,který hrál na svůj věk odhodlaně a vykopával i z prázdné brány. Dobře zahrál také záložník Šimek, kterému chybí fyzička, ale na tom se dá přes zimu zapracovat.

SK Novosedly n. Než
Pavel Fryš: Marnost nad marnost. Gól dostaneme v první minutě, pak sice vyrovnáme, ale asi z ofsajdu. Nedáme penaltu a půlhodiny hrajeme proti deseti. Co chceme víc? Domácí sice byli na začátku důraznější, ale vystřelili jednou na branku a to jim stačilo. Druhý poločas jsme měli daleko více šancí, ale gól nedáme z ničeho. Herně se nám teď nedaří, ale je třeba bodovat, spodek tabulky je nesmírně vyrovnaný.



Počet diváků: 50. Rozhodčí: CHLAŇ Jaromír - BOČEK Petr, NOVÁK Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
23. 10. 2016 21:26
tady fotbal plakal...