Čtyři červené pro Pištín. Byla to fraška v podání rozhodčího Brejníka, shodl se s domácími i brankář Borku


Branky


25. E. Kubeša , 30. L. Koňarík , 41. E. Kubeša - 16. J. Frank , 52. T. Tengl , 80. J. Frank (p.)
11

AKTUALIZOVÁNO: V posledním kole přivítal zvedající se Pištín hosty z Borku. Ti přijeli v dobrém rozpoložení po posledním kole, když si doma smlsli na vedoucím Úsilném. Domácí dokázali v posledních třech kolech uhrát sedm bodů a tabulkou se posunuli do klidných vod.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí byli v ofenzivě daleko efektivnější, než hosté

Zápas začal lépe soupeř z Borku a držel míč častěji na svých kopačkách, ale do vážnější šance se nedostal. Až v 16. minutě zakombinovali hosté u domácího vápna a Frank umístěnou střelou nedal domácímu brankáři žádnou šanci - 0:1. Obdržený gól domácí nabudil k větší aktivitě a odměnou jim byl gól ve 25. minutě, kdy Kubešova nenápadná střela z pravé strany skončila v brance. Ve 30. minutě šel Koklar sám na branku, byl faulován a z nařízeného trestného kopu se nádherně trefil přesně do šibenice domácí kapitán Koňarík – 2:1.

 

Zápas se začal lámat ve 38. minutě, kdy ve středu hřiště šel do hlavičkového souboje domácí Petráš s hostujícím Kolouchem. Pan rozhodčí Brejník k udivení všech i hostujících hráčů vyloučil domácího hráče. Nepochopitelné vyloučení ale domácí nepoložilo a do poločasu ještě přidali další branku. Po pravé straně utekl Kozák, našel Kubešu a ten hlavou ve 41. minutě dostal domácí do vedení 3:1. S dvoubrankovým náskokem, ale o jednoho muže oslabeni, šli spokojenější do kabin domácí hráči.

Domácí naděje na výhru popravil rozhodčí Brejník

Druhý poločas už bohužel nebyl o fotbale, ale o rozhodčím Brejníkovi. Ten udělal ze zápasu frašku, které se divili všichni aktéři na hřišti. Možná by měl sudí popřemýšlet o tom, jestli se nepřejmenovat na Brejvíka, protože domácí tým nemilosrdně popravil. V 52. minutě se opakovala úplně stejná situace jako v prvním poločase, ale tentokrát pro hosty. Po stejném faulu byl ale domácím vyloučen Kučera a Tengl z trestného kopu snížil na rozdíl jediné branky 3:2.

 

Po tomto vyloučení se už domácí do útočení moc nepouštěli a spíše bránili výsledek. V 59. minutě svedl souboj ve středu hřiště tělo na tělo domácí Kubeša a rozhodčí opět vytáhl červenou kartu. Rozhodčí Brejník byl ústřední postavou druhého poločasu a domácí takřka nepustil ze své poloviny. Hostující tým nebyl schopný ze hry dát gól, a tak mu bylo vhod, že rozhodčí pískal vše proti domácímu celku. Nejdříve odpískal vymyšlenou penaltu, kterou Tengl nedal, poté vyloučil Koklara a na hříšti zbylo jen sedm hráčů domácích.

 

Hostující hráči ale ani proti sedmi domácím nebyli schopni si pořádně nahrát a vstřelit branku. V 80. minutě převzal míč ve vlastním vápně domácí Vávra, byl zezadu podražen a rozhodčí nepochopitelně odpískal penaltu proti domácímu týmu. Frank ji bezpečně proměnil a hosté dál útočili, ale v zakončení byli neškodní. Nebyli schopný dát domácím gól, ani když jim rozhodčí nastavil třináct minut, takže se hrálo celkově 103 minut! Po této době pan Brejník ukončil zápas a pro domácí je konečná remíza spíše výhrou, potom, co se odehrálo na hřiši. 

 

 

Komentář Michala Korbela, brankáře Borku: "Věnuji se fotbalu přes 20 let, ve vyšších soutěžích jsem zažil špatné rozhodčí, ale to, co se dělo ve druhé půli, tak to jsem jsem ještě neviděl... Obdivuji hráče domácího týmu, že zápas dohráli a nevrhli se na rozhodčího. Je to ostuda, hnus a podraz!!! Nevím, jaký měl rozhodčí důvod udělat se zápasem to, co udělal a snad ten důvod ani nechci vědět. Ve III. třídě hrajeme fotbal, protože ho máme rádi a pak přijde někdo, kdo ostatním zkazí víkend a je mu to úplně jedno.

Náš výkon byl špatný, včetně mého výkonu, nedali bychom gól ani do rána. Má vůbec smysl hrát takový fotbal, když z něj nemáte radost, když z vás dělá člověk s píšťalkou pitomce? Já osobně po tomhle zážitku budu hodně přemýšlet, jestli budu v aktivním hraní pokračovat, protože takhle body získávat nechci. Raději se vrátím k trénování dětského fotbalu, protože tam to má alespoň smysl."

 

Komentář Tomáše Tengla, útočníka Borku: "K našemu výkonu mohu říct, že to byl zmar, když jsme proti sedmi hráčům domácích nedokázali utkání otočit. Stáli jsme v osmi na domácím vápně a čekali, že góly přijdou sami. Zejména moje neproměněné šance nás stály tři body. Před domácími hráči smekám klobouk, jak zápas dohráli."

 

 

AKTUALIZOVÁNO: Reakce Michala Korbela na komentář trenéra Borku (viz dole) -  ZDE

 

ČTĚTE TAKÉ: 

Když je rozhodčí vidět... Aleš Brejník si v excesech libuje

 

 

 


Ohlasy k zápasu


FC Praktic Pištín
Václav Vávra (hráč): "Co k tomuhle mám říct? Ubohost pana Brejníka, kdy nás pískal ve třech zápasech a v nich jsme obdrželi 7 červených karet. Tolik karet jsme jinak nedostali snad za 10 sezón dohromady. Jdeme si zahrát poslední zápas před dokopnou a takový člověk vám úplně sebere chuť hrát vůbec fotbal. Nechápu, jak se pan Brejník vůbec může na sebe podívat do zrcadla. Proč vyloučil bezdůvodně čtyři hráče? Co si chtěl dokázat? Vždyť i kluci z Borku říkali, že je ten zápas vůbec nebaví. Trochu mě mrzí, že hostující kapitán Frank se nezachoval fair play a naprosto vymyšlenou penaltu, které se sami smáli, nekopnul vedle a ukázal tak rozhodčímu, že oni ho nepotřebují a pokusí se vyhrát sami poctivě na hřišti. Je třeba se nad tím zamyslet a uděláme všechno proto, aby tento "ROZHODČÍ " už nás nikdy nepískal. Chápu, že svaz má málo rozhodčích a je rád za každého, ale tohle je extrém, který nemá na hřišti co dělat. Vrchol byl, když domácího pomezního po zápase pan Brejník urážel: "Ty zm*de, jdi do prdele, neumíš nic a máte na hovno hřiště". Nastavení třinácti minut bylo taky zajímavé, a když se ho náš kapitán zeptal, kolik je do konce, tak mu rozhodčí řekl: "Hodně a nejsem žádná časomíra."

FK Borek
VYJÁDŘENÍ SE K HODNOCENÍ ZÁPASU a výrokům našeho brankáře M.Korbela a dále k průběhu nepovedeného utkání trenérem mužstva Borek Stanislavem Bryxem: "Standardní průběh 1. poločasu zakončen červenou kartou po žluté. Herně nepovedené ze strany Borku v obranné činnosti. Druhý poločas herně agresivní z obou stran z čeho plynuly hlavně fauly na hosty a následná komunikace domácích s rozhodčím, která byla dle slov hráčů v kabině po zápase s urážkami. Z toho plynuly další tresty pro domácí a následně emoce až k přerušení utkání a hledání pořadatelské služby. Nemůžeme hodnotit tak odborně jako náš gólman a s jeho hodnocením v tomto podání jako oddíl nesouhlasíme a to i hlavně kdy si pohrává s myšlenkou ovlivnění zápasu z naší strany. Od tohoto se samozřejmě distancujeme a budeme řešit dále na klubové úrovni, zda chce začít s mládeži jak píše nebo dále "chytat". Samozřejmě, že nemáme radost hrát proti takto oslabenému mužstvu, ale bohužel nemůžeme z lavičky zasahovat do utkání tak,abychom hráčům udělovali pokyny k nevstřelení branky či pasivní hře. Dále se k dalším reakcím již vyjadřovat nebudeme. Pokud jde o vyjádření hráče Tomáše Tengla, bylo již redakcí provozovatele webu upraveno hlavně z důvodu, že bylo dle slov hráče špatně interpretováno, kdy hráč chtěl hodnotit výkon týmu a ne výkon rozhodčího."



Sestavy


FC Praktic Pištín
Z. Žák [-] - J. Marhoun [-] , V. Šíma [-] - M. Kučera [-] , K. Kozák [-] , L. Koňarík [-] , V. Vávra [-] - E. Kubeša [-] , M. Koklar [-] - F. Bezpalec [-] , M. Trávníček [-]

FK Borek
M. Korbel [-] - M. Vrba [-] , P. Schandl [-] , M. Šulista [-] - L. Kolouch [-] , L. Kantor [-] , J. Frank [-] - T. Tengl [-] - K. Krupka [-] , O. Hanžl [-] , Z. Kastl [-]

ŽK: 11. F. Petráš - 30. M. Vrba , 44. J. Frank , 90. O. Vaník . ČK: 38. F. Petráš , 52. M. Kučera , 59. E. Kubeša , 67. M. Koklar .
Hráči zápasu: L. Koňarík , E. Kubeša - J. Frank .
Počet diváků: 15. Rozhodčí: Brejník Aleš - MARHOUN Jiří (N), PETERKA Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
3. 11. 2016 16:49
Na zápase jsem sice nebyl, ale dle několika komentářů to asi vypadalo na Borku na pěknou frašku. Vyjádření trenéra Borku jsem ani já nepochopil a v textu jsem od Michala Korbela nezaznamenal žádné náznaky na uplácení či něco jiného. Pan trenér dost přestřelil. Všem co potkáme v okresních soutěžích pana Brejníka přeju pevné nervy.
2. 11. 2016 06:37
Myslím ,že s Pištínem problém nikdy nebyl,tam jsou kluci v pohodě,smekám před nimi jak to ustáli,osobně bych s tím měl problém a co se týká Brejníka tak není to poprvé co pomohl Borku.Trenér Borku je vážně borec,potvrdil jen to jak to tam u nich chodí a já jsem jenom rád ,že jsem od tud včas utekl.Jejich brankáře naprosto chápu ,jen více takových kluků co to dokáží říct,a když se proti němu klub postaví?Tak asi těžko budou vyznávat férovou hru. Mě třeba Brejník vyloučil po druhé žluté aniž by mi tu první vůbec ukázal (jedna z nich byla nesmyslná).

Co se týká Týna nad Vltavou tam by asi taky měli pomlčet,jarní zápasy se tam pískali běžně pro ně a zrovna oni můžou být za Brejníka rádi... S naším týmem jsme se tam s tím taky setkali při souboji o nejvyšší příčku a to nepískal zrovna Brejník.. A když mi sudí řekne já jsem tady po druhé v životě tak k nim těžko bude mít vztah takový aby jim sám od sebe tak evidentně pomáhal
1. 11. 2016 22:38
Vyjádření trenéra Borku tomu všemu dalo korunu a o změně textu hráče Tengla ani nemluvím. Takhle to vypadá, že dle funkcionářů Borku to byla rovina.
1. 11. 2016 20:23
Koukám, že někteří mají stále tendenci úmyslně ničit fotbal i na úrovni přeboru, kdoví jestli si tím léčí mindráky nebo v tom je cinkání chechtáků. Každopádně domácím gratuluji k bodu a hlavně k tomu že to vůbec dohráli. A ještě mám velikou poklonu brankáři Borku který asi jako jediný z hostů se nebál napsat svůj opravdový názor. Škoda jen že si tímhle komentářem pravděpodobně pod sebou podřezal větev.
No k oficiálnímu hodnocení utkání trenérem Borku mi zní jako: Nic jsem neplatil a ta částka taky nesouhlasí.
1. 11. 2016 17:13
nechápu moc vyjádření trenéra Borku, první červená za faul na našeho hráče (rozhodčí ji navíc ani neukázal protože ji neměl u sebe), druhá červená po akci, kterou předcházel dvoumetrový ofsajd (ignorace pomezního byla v podstatě k vidění po celý zápas), třetí červenou beru jako jedinou oprávněnou a poslední po běžném skluzu, kde měla přijít MAXIMÁLNĚ žlutá, přišla však opět červená, obě penalty naprosto nesmyslné, což potvrdilo i zmatení vašich hráčů, když koukali na rozhodčího, co se to vlastně píská

vaši hráči s urážkama rozhodčího jen tak mimochodem také nejsou úplně bez viny, před druhou penaltou jsem toho slyšel docela dost

brankáři Borku tleskám, že jako jediný se nebojí veřejně přiznat to, co si opravdu myslí
1. 11. 2016 15:44
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj - FK Olympie Týn nad Vltavou | Jihočeský | České Budějovice
Pan Brejník je už dlouhodobě ostudou okresního fotbalu, našemu týmu - FK Olympie Týn nad Vltavou - zkazil už několik utkání, ať už tím, že zařízl nás, nebo našeho soupeře (např. domácí zápas proti Lipí v červnu 2016).

Pojďme panu Brejníkovi dát najevo, co si o něm myslíme. Na našem facebooku spouštíme iniciativu pod hashtagem #brejnikven. Připojte se zde: https://www.facebook.com/507700352605390/photos/a.507723825936376.1073741828.507700352605390/1242684095773675/?type=3&theater

Trenérovi Borku gratuluji, svým vyjádřením ze sebe udělal adepta na pokračování "Ivánku, kamaráde...".
1. 11. 2016 12:48
Hezky se vedení Borku "událo" samo. Podobných lidí je třeba sport zbavit. Klobouk dolů před hráči Pištína i před komentářem brankáře Korbela. Na Borku jsme si svůj zářez také zažili a trenér Borku jen potvrdil to, co je evidentní.
1. 11. 2016 11:01
Tohle snad trenér Borku nemůže myslet vážně, ne? Ve III. třídě zpochybňuje svého hráče a říká, že si pohrává s myšlenkou ovlivnění zápasu... Co jsem pochopil z jeho ohlasu k zápasu, tak jen říká, že chce hrát fotbal pro zábavu, a že ho tento zápas kvůli výrokům rozhodčího nebavil. Tímto okomentováním a také tím, jak si stojí za svým brankářem, si pan trenér Borku s prominutím na*ral do pusy a připustil, že tam nějaká korunka panu Brejníkovi do kapsy spadnout mohla. Pokud však spadla, tak o tom žádný z hráčů Borku neměl ani ponětí. To už nechám na svědomí pana trenéra Borku.

Pan rozhodčí se nechal zřejmě inspirovat rozhodčím v seriálu Okresní přebor.

Je mi líto domácího týmu. Hrajeme s nimi přípravu a nikdy nebyl problém s jediným jejich hráčem.

Pryč s takovými rozhodčími!
31. 10. 2016 17:53
O rozhodcim Brejnikovi se nemuze ani rict, ze je jeden z nejhorsich rozhodcich. Zadny rozhodci mu totiz nesaha ani po paty. Nevim, jslti je pan Brejnik schizofrenik, ale nprijde mi normalni, ze po 30 minutach normalniho zapasu najednou z niceho nic zacne nicit jeden z tymu a pak hrace provokuje a vylozene je donuti, aby nervove neunesli utkani a mohl je nejakym zpusobem poskodit. Je to hnus, ze nechate piskat cloveka, kterej je takovej ZMRD. Pokud si to s nim nekdo chcete vyridit osobne, vkladam sem jeho profil - https://www.facebook.com/profile.php?id=100008971419103&fref=ts Tenhle clovek je sam o sobe absolutni ostuda lidskeho druhu.
PS: vyjadreni trenera Borku.. Tim, ze vas kapitan nepsal o zadnych uplatcich a vy jste je tam zminil, jste si jen nasr*l do huby a akorat jste potvrdil, ze jste na stejne urovni jako pan rozhodci Brejnik. Brankare vaseho tymu uprimne lituju, ze tam musi hrat s takovou sebrankou, ktera nedokaze ani v duchu fairplay priznat, ze rozhodci soupere uplne odrovnal.. Svym vyjadrenim jste jen ukazal, jakym smerem to v Borku vedete a preji vam hodne stesti. Snad se karta obrati a vy poznate tuhle situaci i z druhe stranky. I kdyz..... Ostatni asi nemaji tyhle divadla zapotrebi :)
31. 10. 2016 11:44
podle toho co tu čtu to musel byt opravdu zajímavý zápas! být vámi, podal bych stížnost na svazu a požádání svazu o udělení trestu pro tohoto "Rozhodčího"
30. 10. 2016 21:52
Dopadli jsme stejně 3:3 a i s rozhodčím,i když jste to měli horší.Je to ostuda fotbalu to co rozhodčí dokážou vytvořit.