3:0
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.03.2017 15:00

17.kolo, Divize A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Roudné zdolalo Jankov, který dohrával v devíti lidech


Branky


0

Sobotní očekávané derby Malše Roudné s Jankovem skončilo jasnou výhrou domácího celku, který do střetnutí vstupoval jako favorit. Hosté mu však úlohu značně ulehčili, když během prvních dvaceti minut udělali dvě laciné chyby, které Roudné nemilosrdně potrestalo. Ve druhém dějství si hosté vypili kalich hořkosti až do dna, když ještě jednou inkasovali a přišli o dva vyloučené hráče.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po dvaceti minutách hotovo

Do Roudenského areálu si našlo cestu něco málo přes čtyři stovky diváků, z nichž značnou část tvořila hlasitá ekipa hostujících fans. Ti však mnoho radosti neměli, jelikož jejich miláčci tahali od začátku za kratší konec.

 

Zápas se hrál v silném větru a množná i díky němu došlo k první změně skóre již ve 3. minutě. Vávrův centr z levé strany Hejníček nedokázal zpacifikovat, míč propadl k nohám volného Davida Růžičky a ten nabídnutou šanci nemohl neproměnit - 1:0. Následné minuty přinesly vyrovnanou partii, kdy se hrálo od vápna k vápnu bez větších šancí. Pak ovšem přišla 19. minuta, Matyáš Markytán využil pomalejší reakce stopera Cimerhanzla a pěkný pas za obranu proměnil přehozením Hejníčka v druhý gól Malšanů - 2:0.

 

Jankov dvěma individuálními chybami poslal sám sebe do kolen. Domácí, přestože měli o něco více balón ve své moci, si jiné příležitosti nevytvořili. Jenže ani Jankov nebyl dlouho nebezpečný. Až v závěru poločasu měl dvě příležitosti Smékal. V prvním případě však netrefil míč a ve druhém, když se dostal i za záda gólmana Hřebejka, zase zakročil obránce Kössl.

Červený poločas pro Jankov

Druhá půle byla o dost jasnější, především díky karetnímu mariáši hlavního rozhodčího. Ještě než došlo na vyloučení, měl krátce po zahájení druhého poločasu velkou šanci Růžička, ale Hejníček tentokráte svůj mančaft podržel. O dost hůře si ale vedl v 52. minutě kapitán Maršán, který s jednou žlutou kartou z prvního poločasu (velmi přísnou) ostře a nesmyslně zajel do protihráče a od sudího Simbartla uviděl druhou žlutou a následně červenou.

 

A co hůř pro hosty, hned vzápětí fauloval před pokutovým územím Zajíc a nabídnutý přímý volný kop Ondřej Otepka přetavil v třetí gól Roudného - 3:0. V 64. minutě přišlo velmi kontroverzní rozhodnutí rozhodčího Simbartla, který vzájemné držení Píši s Loškem před pokutovým územím vyhodnotil jako faul jankovského stopera, kterého následně okamžitě vyloučil a korunu tomu nasadil nařízením pokutového kopu. Spravedlnost ale tentokrát zvítězila, když Lukáš Hejníček Píšovi penaltu chytil.

 

Zápas byl rozhodnut a za stálého tlaku Roudného se jen dohrával. Hosté cítili křivdu při vyloučení Loška, avšak na body tentokráte neměli tak jako tak. Domácím nabídli několik šancí, které svěřenci Rudolfa Otepky využili a především za celý zápas ani jednou nevystřelili na branku, což je zoufalá vizitka. Roudné zvítězilo zaslouženě.

 

Zdroj: Oficiální web klubu SK Jankov



Ohlasy k zápasu


TJ Malše Roudné
Trenér R. Otepka: „Jihočeské derby, asi jedno z největších, rivalita obrovská. Připravovali jsme se na něj zodpovědně. Rozhodli jsme se, že na soupeře vlétneme, což jsme také udělali a výsledek, který se narodil, ukazuje, že jsme se vydali správným směrem. Jen mě mrzí, že jsme vypustili posledních dvacet minut, kdy jsme měli převahu dvou lidí v poli a nedokázali jsme ji zužitkovat. Měl jsem výtky k tomu, že zápas nekončí v 70. minutě, když se vede. Musíme zápasy dohrávat na plné pecky až do konce. Nikoho vyzdvihovat nebudu, fotbal je kolektivní hra. Dnes jsme pracovali celý mančaft, ne jedenáct kluků, ale všichni přítomní, včetně trenérů a fanoušků. Atmosféra byla skvělá, čímž bych chtěl poděkovat i fanouškům Jankova, takhle by to na fotbale mělo vypadat.“

SK Jankov
Oficiální facebookový profil klubu SK Jankov: „Malše Roudné dokázalo využít našich chyb v první půli a položilo pevné základy pro úspěšný výsledek. Dvě červené karty našich hráčů po změně stran nedaly sebemenší šanci na zvrat.“



Sestavy


TJ Malše Roudné
T. Hřebejk [-] - D. Lerch [-] , M. Markytán [-] (81. M. Bartoš [-] ) , M. Průcha [-] , D. Růžička [-] (73. D. Samek [-] ) , M. Tušer [-] , J. Píša [-] , O. Otepka [-] , M. Otepka [-] , P. Kössl [-] (83. J. Vogl [-] ) , L. Vávra [-] (83. F. Budín [-] )

SK Jankov
L. Hejníček [-] - M. Pancíř [-] , M. Cimerhanzl [-] , F. Lošek [-] , J. Zajíc [-] - R. Mužík [-] (82. L. Voráček [-] ) , M. Kollár [-] (63. M. Rytíř [-] ) , D. Maršán [-] , V. Bürger [-] (63. J. Šebelka [-] ) - P. Sedlic [-] (85. M. Maurer [-] ) , T. Smékal [-] (74. L. Fajtl [-] )

ŽK: 25. D. Maršán , 34. M. Kollár , 47. V. Bürger . ČK: 51. D. Maršán , 63. F. Lošek .
Hráči zápasu: M. Markytán , O. Otepka .
Počet diváků: 430. Rozhodčí: Simbartl Václav - CIHLÁŘ Jan, BABKA Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.