Nečas zařídil Čížové další tři body


Branky


19. M. Jirouš (p.) , 39. P. Janda
0

Vítězství Čížové nad Mariánskými Lázněmi se nerodilo lehce, i když domácí vedli po poločase o dvě branky. Po změně stran se totiž nechal vyloučit Zahrádka a obrana Sokola se musela hodně otáčet, aby pomohla brankáři Satrapovi k dalšímu čistému kontu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jiroušova penalta a Jandova jistota

Na malém stadiónku s rozbahněným trávníkem, který vzal během zápasu za své, se již od prvních minut rozhodně v rukavičkách nehrálo. Rozhodčí Kvaček nastavil přísný metr a už v 11. minutě byla na světě první žlutá karta zápasu, kterou obdržel hostující Lukáš.

 

Lázeňští fotbalisté zaváhali hned v první šanci Čížové, kdy si útočícího Nečase nepohlídal Kafka a faulem ve vápně nedal sudímu jinou možnost než nařídit penaltu. Tu s přehledem proměnil nejlepší střelec Čížovských Martin Jirouš.

 

Dalších dvacet minut se na nerovném terénu hrál převážně tvrdý nepohledný fotbal, ze kterého maximum vytěžil ve 39. minutě Petr Janda. Zkušený záložník dostal od Nečase přesný míč za obranu, položil si brankáře Šmejkala a uklidil míč do prázdné klece.

 

Před koncem poločasu zahrozili také hosté po centru Kavalíra, na který si naběhl Štěpán, ale naštěstí pro Čížovou míč do branky nedostal.

Pevný obranný blok Sokolů

Do druhého poločasu vběhly oba týmy ve stejném složení, nicméně větší chuť do hry mělo mužstvo ze západu Čech a čížovskou obranu nenechalo vydechnout, zvlášť když trenér Purkart poslal do hry Holuba se Šilhánem, kteří vyrovnali výškový rozdíl a přinesli do hry nový impuls.

 

Tak jako první poločas, i poločas druhý byl spíše o bojovnosti a osobních soubojích, na které v 67. minutě doplatil domácí Zahrádka a po druhé žluté kartě se klidil do sprch. Viktoriáni po téhle výhodě ještě zvýšili svůj tlak, ale pevná obrana domácích odvracela jejich šance jako na běžícím páse.

 

Do konečného hvizdu už diváci žádný gól neviděli a jihočeský gólman Satrapa tak mohl oslavit už deváté čisté konto v probíhající sezóně!

 

Zdroj: Oficiální web klubu FC Viktoria Mariánské Lázně, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Čížová
Vedoucí V. Vávra: „Bylo to těžké utkání. Výhoda Mariánských Lázní je v tom, že jsou nesmírně bojovné a soubojové mužstvo, i rychlostně na tom byly lépe než my. Pro nás bylo důležité, že jsme v 19. minutě kopali penaltu, kterou jsme proměnili. Pak jsme se uklidnili a Janda do šatny přidal na 2:0. Druhý poločas se jen dohrával, my jsme se do ničeho nedostali. Vyhráli jsme zaslouženě, ale na výkon v Roudném by to nestačilo.“

FC Viktoria Mariánské Lázně
Trenér S. Purkart: „Neodehráli jsme špatné utkání, bohužel jsme na menším hřišti v Čížové udělali dvě chyby, které soupeř potrestal. V druhém poločase byla hra vyrovnaná, po vyloučení Zahrádky jsme si vytvořili velký tlak, ale do zahuštěné obrany jsme se nedokázali prosadit. Vítězství domácích bylo tedy zasloužené. Pochválil bych celé mužstvo, náš výkon nebyl špatný.“



Sestavy


TJ Sokol Čížová
J. Satrapa [-] - D. Novák [-] , M. Held [-] , R. Zahrádka [-] , R. Nečas [-] (87. D. Chytrý [-] ) , M. Jirouš [-] , M. Polodna [-] (80. M. Pohnán [-] ) , L. Dvořák [-] , F. Zikmund [-] , T. Fenyk [-] , P. Janda [-]

FC Viktoria Mariánské Lázně
D. Šmejkal [-] - T. Denk [-] , M. Lukáš [-] , M. Jakubík [-] , V. Kafka [-] (78. J. Šaliga [-] ) , Z. Štěpán [-] (58. P. Holub [-] ) , M. Drahorád [-] , J. Sadílek [-] , P. Kavalír [-] , M. Kravar [-] (72. T. Šilhán [-] ) , L. Kuhajda [-] (76. M. Buršík [-] )

ŽK: 55. R. Zahrádka , 61. T. Fenyk , 73. R. Nečas - 11. M. Lukáš , 40. M. Kravar , 62. M. Jakubík . ČK: 67. R. Zahrádka .
Hráči zápasu: R. Nečas .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Kvaček Jan - ČECHLOVSKÝ Ondřej, TESAŘ Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.