4:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.03.2017 15:00

18.kolo, Divize A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Jankovští explodovali po poločase a nedopustili ztrátu bodů


Branky


0

Osmnácté kolo divizní skupiny A svedlo proti sobě souboj dvou nejhůře postavených týmů tabulky. Přesto do utkání vstupoval domácí Jankov jako jasný favorit a nic jiného než vítězství se neočekávalo. Jihočeši úkol splnili. Výsledek 4:0 vypadá jednoznačně, avšak cesta k němu nebyla jednoduchá. Domácí podali podprůměrný výkon, ale veledůležité tři body získali a směle se můžou soustředit na další vývoj sezóny.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí diváci čekali více

Kouč Jankova nemohl počítat s vykartovanými Loškem a Maršánem, zdravotní trable nepustily do hry ani Kroneisla s Pancířem. Nicméně více než tyto absence brzdila jihočeský tým v cestě za třemi body jejich samotná hra. Až na úvodní příležitost Smékala se fandům Jankova dlouhou dobu na střetnutí nedívalo zrovna dvakrát příjemně.

 

Smékalova šance přišla na řadu ve 4. minutě utkání, kdy po rychlé akci domácích fotbalistů mířil obávaný útočník do nohou Gilla. Po zhruba první desetiminutovce, kdy Jankovští na svého soupeře vlétli a zatlačili jej, přišel útlum především díky jejich samotnému stylu hry. Ti až příliš mnoho svých útoků hráli vzduchem nakopávanými míči a tuto taktiku hosté jednoduše bránili.

 

Proto se na další možnost čekalo až do 25. minuty, kdy měli výhodu ideální standardní situace hosté. Přímý kop Szedmáka ovšem zblokovala zeď, následný rychlý protiútok domácích, jenž vypadal velice slibně, skončil pouze rohovým kopem. V 33. minutě po dobré práci Smékala zkoušel přehodit vyběhnuvšího Gilla Mužík, avšak poloodkrytou branku Sušice minul.

Mužíkovy góly uklidnily Jihočechy

Nástup do druhého poločasu prakticky nic nezměnil. Stejný obrázek hry, marná snaha Jankova o vstřelení uklidňující branky. Naopak, do vedení mohla jít Sušice, když po levé straně unikl Fuchs, předložil míč do obrovské šance Vargovi, jehož zakončení na přední tyč vyrazil Hejníček na rohový kop.

 

Zlom v utkání přinesla 65. minuta a první gól Jankova. Po hlavičkovém souboji se k míči dostal Roman Mužík, prvním dotykem si jej připravil do palebné pozice a druhým jej přízemní střelou poslal za záda marně se natahujícího Gilla - 1:0. Branka Sušice byla odemknuta a chvilku na to přišel úder číslo dva. A znovu u toho byl Roman Mužík, který si v pokutovém území zpracoval přihrávku Bürgera a střelou na zadní tyč přidal druhý gól - 2:0. Útočník Jankova si bez jednoho dne přesně před rokem přivodil dvojitou zlomeninu lýtkové kosti a k nemilému ročnímu výročí si dal velice milý a příjemný dárek v podobě dvou vstřelených gólů!

 

Dva góly během tří minut Sušici položily, kdežto hráčům Jankova daly potřebný klid na kopačky i sebevědomí. A to se ve zbytku utkání projevilo dalšími góly. V 76. minutě byl Smékalův průnik odvrácen na rohový kop, jenže ten Sedlic posadil právě na hlavu Tomáše Smékala, který ho poslal přímo do šibenice - 3:0. Konečné skóre bylo uzavřeno v 80. minutě lahůdkou Patrika Sedlice. Ten zahrával standardní situaci téměř od lajnové postranní čáry, avšak míč zakroutil tak dokonale, že skončil v síti za zády překvapeného gólmana Sušice - 4:0.

 

Jankovští úlohu splnili, vyhráli o čtyři branky, byť herně zůstali za očekáváním. Přesto se bodově dotáhli na Český Krumlov a před dalším klíčovým duelem v Ostrově se můžou připravovat s větším klidem.

 

Zdroj: Oficiální web klubu SK Jankov, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu


SK Jankov
Oficiální facebookový profil klubu SK Jankov: „V souboji s posledním týmem tabulky jsme se dlouho trápili. Po úvodní šanci Smékala jsme se ze hřiště vytratili a v podstatě až do 65. minuty jsme drželi sami sebe na uzdě. Pak se ovšem trefil parádně k tyči Roman Mužík a odemkl hostující bránu, kam jsme ještě přidali další tři góly! Hrát umíme určitě lépe, ale výhra 4:0 je krásná!“

TJ Sušice
Oficiální facebookový profil klubu TJ Sušice: „Sušice vstoupila do zápasu s týmem ze spodní části tabulky vyrovnaně. Mimo samostatný nájezd domácího útočníka ze čtvrté minuty si Jankov v první polovině utkání plného nakopávaných balonů nic nevypracoval. Naopak Sušici po dvou průnicích chyběl před vyběhnutým gólmanem domácích jen krůček k úspěchu. Solidní šanci měl do poločasu Szedmák, ale z přímého kopu trefil zeď. Druhá půle se nesla ve stejném duchu. Sušice doufala v první body, než přišla střela ze střední vzdálenosti, na kterou byl Gill krátký. O další tři minuty později rozhozená levá strana obrany Sušice nechala domácí odcentrovat a ti v převaze ve vápně skórovali podruhé. Ve zbytku zápasu už Sušice působila odevzdaně, z čehož Jankov vytěžil další dvě branky.“



Sestavy


SK Jankov
L. Hejníček [-] - M. Šulc [-] , M. Popelka [-] , L. Fajtl [-] , J. Zajíc [-] - P. Beránek [-] (58. J. Šebelka [-] ) , P. Sedlic [-] , M. Kollár [-] (86. M. Cimerhanzl [-] ) , V. Bürger [-] - T. Smékal [-] (80. V. Jirkovský [-] ) , R. Mužík [-] (74. M. Rytíř [-] )

TJ Sušice
K. Gill [-] - I. Varga [-] , M. Vrhel [-] , J. Szedmák [-] (80. L. Hájek [-] ) , T. Klíma [-] (74. J. Skuhra [-] ) , T. Vichr [-] , M. Bachroň [-] , J. Skála [-] , T. Fuchs [-] , J. Čanecký [-] (69. J. Brabec [-] ) , L. Kodýdek [-]

ŽK: 73. R. Mužík - 59. T. Fuchs , 89. J. Skála .
Hráči zápasu: R. Mužík .
Počet diváků: 228. Rozhodčí: Brychta Ondřej - DRÁBEK Drahoslav, BABKA Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.