J. Junek 25.
1:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.04.2017 10:15

20.kolo, Divize A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Neatraktivní utkání zvládli Vokovičtí zásluhou Junka


Branky


25. J. Junek
0

Jediný gól rozhodl zápas mezi Aritmou Praha a Mariánskými Lázněmi. Ten v prvním poločase vstřelil domácí Junek a přisoudil tři body Pražanům, kteří tak napravili prohru v Českém Krumlově. Stovka příchozích diváků se příliš bavit nemohla, hrál se nepohledný fotbal s minimem šancí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Junek byl ve správný čas na správném místě

První příležitost k otevření skóre mezi Aritmou a Mariánkami přišla už v 3. minutě, když hosté zahrávali trestný kop a Kavalírův centr poslal z hranice malého vápna Jakubík trestuhodně vysoko nad Starečkovu klec. Počáteční územní převahu hostů Pražané dorovnali a s přibývajícími minutami začali mít právě oni balón více na svých kopačkách, kromě Turákovy hlavičky po centru Turbáka si ale žádnou šanci nevypracovali.

 

Naopak hosté znovu zahrozili v 19. minutě, když Kavalírův přízemní rohový kop prolétl celým malým vápnem a nechybělo mnoho, aby si Vokovičtí vstřelili vlastní branku při odvracení míče před dobíhajícím Denkem.

 

Zničehonic udeřila Aritma v 25. minutě hry. Po Turákově centru zprava a snad i nepovedené střele Turbáka se míč dostal k Jiřímu Junkovi a ten z těžkého úhlu propálil Šmejkala. Západočeši odpověděli v 27. minutě, kdy zakombinovali Kavalír, Kafka, Sadílek a Štěpán. Poslední jmenovaný se odhodlal ke střele, kterou však domácí obrana zblokovala a následně si poradila i s rohovým kopem.

 

Na konci 32. minuty propadla vokovická defenziva po dlouhém nákopu a fotbalisté v modrých dresech se řítili tři na dva, na Štěpánovu ránu si ale Stareček počíhal. K dalšímu ohrožení pražské klece se za pár okamžiků dostal Kafka, nicméně v tísni nedokázal zamířit přesně.

 

Aritma mohla podruhé udeřit po Modrově centru, jenže Turbák ve skluzu na míč těsně nedosáhl. Mariánské Lázně nebyly daleko od srovnání tři minuty před koncem poločasu, kdy Kavalírův rohový kop Stareček pouze promáchl, jenže k zakončení se nikdo v modrém dresu neměl. Lepší herní projev než soupeř tak Západočeši do skóre zápasu přetavit nedokázali a do kabin odešli s jednogólovým mankem.

Více karet než šancí

Mariánky začaly aktivně také ve druhém dějství. V 50. minutě ztratil míč domácí kapitán Ambrus, což vedlo k rychlému protiútoku hostů a střele Kuhajdy, proti které zasáhl Stareček nohou. Za osm minut dokázal neskutečnou šanci spálit na druhé straně Ambrus, když Rybkův centr zprava propadl až na zadní tyč a záložník Vokovických přestřelil bránu snad z jednoho metru! Uklidňující gól by se Aritmě rozhodně hodil…

 

Po hodině hry se do šance dostal Turák, když se k němu po bloku jednoho z mariánskolázeňských obránců dostal míč, jenže útočník Aritmy promáchl. Místo dalších příležitostí na hřišti postupem času přibylo akorát ostrých zákroků oceněných žlutými kartami a oba týmy byly kvůli těsnému skóre značně nervózní.

 

Ve zbytku utkání hru rozkouskovala střídání na obou stranách a Aritmě se bez větších problémů podařilo těsné vedení uhájit.



Ohlasy k zápasu


SK Aritma Praha
Trenér T. Kubr: „Hubená, ale cenná výhra. Výkon určitě nebyl optimální, narazili jsme na těžkého a dobře organizovaného soupeře. Těžký zápas, o to více si výhry vážíme. Nebyli jsme spokojeni s naší hrou dopředu, o to více ale šlapala hra dozadu. Kdybych měl někoho vyzdvihnout, tak bych jmenoval střelce branky Junka – byl na své straně aktivní směrem dopředu i dozadu. Dále Robo Turáka v útoku, pral se s vysokými stopery a získal pro nás spoustu míčů. Nemůžu také zapomenout na Ondru Rybku, začal v útoku, pak jsme ho posunuli do zálohy. Sbíral hodně odražených míčů, odváděl černou práci, byl vždy ve správný čas na správném místě.“

FC Viktoria Mariánské Lázně
Trenér S. Purkart: „Nesehráli jsme špatné utkání, bylo to vyrovnané. Dokonce si myslím, že jsme měli malinko navrch, bohužel jsme nebyli schopní dát gól. Soupeř nám prakticky ze dvou šancí dal jeden gól, my jsme měli tři, možná čtyři šance. Když nejsme schopní dát branku, těžko můžeme pomýšlet na body. Celé mužstvo pracovalo dobře, nelze klukům vytknout, že by zápas neodmakali. Ve vápně jsme ale málo důrazní, to je náš problém.“



Sestavy


SK Aritma Praha
J. Stareček [-] - T. Modr [-] , O. Rybka [-] , M. Ambrus [-] , L. Hrabák [-] , F. Turbák [-] (67. I. Bogár [-] ) , M. Pivrnec [-] (46. L. Květoň [-] ) , J. Junek [-] , D. Baran [-] , J. Troníček [-] , R. Turák [-] (90. P. Vávra [-] )

FC Viktoria Mariánské Lázně
D. Šmejkal [-] - T. Denk [-] , M. Lukáš [-] , M. Jakubík [-] , V. Kafka [-] (59. P. Holub [-] ) , Z. Štěpán [-] (74. T. Šilhán [-] ) , M. Drahorád [-] , J. Sadílek [-] , P. Kavalír [-] (89. J. Šaliga [-] ) , M. Kravar [-] (84. M. Buršík [-] ) , L. Kuhajda [-] (81. D. Šlajs [-] )

ŽK: 46. O. Rybka - 57. M. Drahorád , 70. T. Denk , 75. T. Šilhán , 77. L. Kuhajda , 87. M. Buršík .
Hráči zápasu: O. Rybka , J. Junek , R. Turák .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Mrkáček Michal - MILNER Michal, ŠULCOVÁ Lucie.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.