Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

15.04.2017 15:00

21.kolo, Divize A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

6.0

Nápoje

--

Jídlo

4.0

Hrací plocha

7.0

Zázemí

4.0

Zklamání v Mariánkách, Klatovy ukradly všechny body


Branky


0

Vypracované šance na výhru nestačí, své o tom ví v Mariánských Lázních po utkání s Klatovy. Domácí fotbalisté sice měli mnohem více příležitostí ke skórování, v zakončení však zklamali a dovolili Klatovským odvézt si tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Lázeňské spalování

Počáteční minuty zápasu mezi Mariánskými Lázněmi a Klatovy nabídly vyrovnanou podívanou plnou nepřesností z obou stran a boje ve středu pole. Domácí mužstvo však mělo přece jen o něco více ze hry, z čehož pramenily fauly Klatovských a standardní situace, ze kterých ale hráči v modrých dresech nic nevytěžili.

 

Poprvé v akci byl klatovský gólman Sklenář v 16. minutě, když ho ani nadvakrát nepřekonal po rychlé akci na pravé straně Sadílek. Následný roh se Sklenářovi podařilo odvrátit, ale domácí vrátili míč zpět do vápna a přímo na hlavu úplně volného Lukáše, který ho poslal nad břevno! To už byl na hřišti také hostující Lucák poté, co nahradil zraněného Vojtka.

 

Ve 23. minutě se po závaru opřel z hranice vápna do míče Kravar a Sklenář musel plachtit k tyči, aby zabránil úvodní trefě duelu. Za sedm minut se poprvé k ohrožení Šmejkala dostali hosté díky centrujícímu Rybákovi a zakončujícímu Bezděkovi, jenže tomu střela vůbec nesedla. Mariánky okamžitě reagovaly rychlou akcí zprava a zakončujícím Holubem. Diváci už zvedali ruce nad hlavu, jenže útočník domácích trefil jen boční síť!

 

Uběhla minuta a Kravar se znovu odhodlal ke střele z uctivé vzdálenosti, jeho bombu zastavilo břevno Sklenářovy brány! A aby toho ze strany lázeňského týmu nebylo málo, Kuhajda v samostatném úniku mezi tři tyče vůbec nezamířil. Když Mariánky neuspěly ani s další standardkou v posledních vteřinách prvního poločasu (míč znovu skončil na tyči), šlo se do kabin za stavu 0:0.

Klatovští trestali

Nevyužitých šancí litovali Mariánskolázeňští ještě více v 54. minutě. Hosté se totiž zásluhou Milana Lucáka dostali do vedení! V 68. minutě už byl stav znovu remízový. Sadílek rozehrál trestný kop nakrátko a poté poslal míč do vápna, kde nalezl Martina Lukáše, který překonal Sklenáře!

 

Neuběhly ani čtyři minuty a domácí byli blízko vedení, na přímý kop Kavalíra jen těsně nedosáhl Holub. Jeho spoluhráči se zároveň dožadovali penalty, rozhodčí Hádek byl však jiného názoru. A tak se skóre změnilo na druhé straně. Klatovští využili chyby svého soupeře v obraně a Petr Kotrba i s pomocí tyče překonal Šmejkala!

 

Vyrovnání na hlavě měli domácí v 79. minutě, když servírovaný míč po rohovém kopu gólman Sklenář podběhl. Z malého vápna ho ale jeden z fotbalistů v modrých dresech poslal nad břevno. Ještě větší tutovku ale dokázaly Mariánky zazdít v 83. minutě. Holub utekl napravo a poslal míč do vápna, kde ho do prázdné brány nedokázal zasunout střídající Šilhán!

 

V závěrečných okamžicích už stojí za zmínku akorát ostřejší slovní výměna názorů mezi Šilhánem a Žáčkem, k vyrovnání se už Mariánky ale nezmohly. Klatovy tak slaví šťastné tři body!



Ohlasy k zápasu


FC Viktoria Mariánské Lázně
Trenér S. Purkart: „Utkání jsme si prohráli sami v prvním poločase. Byli jsme nebezpečnější, měli jsme šance, dvakrát nás zastavila tyč. Bylo to o tom dát gól a dostat soupeře do pozice, že by musel víc hrát. Snažil se zodpovědně bránit. Druhou půli jsme se těžko prosazovali, soupeř prakticky z minima vytěžil maximum. Nepodali jsme špatný výkon, naopak, hráli jsme dobře. Hráčů k vyzdvihnutí je víc. Drahorád, Kafka, Lukáš, Kravar.“

SK Klatovy 1898
Obránce M. Janda: „Mariánky si za zápas vytvořili spoustu šancí. Asi urazili fotbalového boha a pak jsme udeřili my. Určitě pro nás šťastné vítězství, ale tři body z venku nám už nikdo nevezme. Vyzdvihl bych asi brankáře Sklenáře. Poprvé nastoupil do divizního zápasu a vedl si skvěle.“



Sestavy


FC Viktoria Mariánské Lázně
D. Šmejkal [-] - T. Denk [-] , P. Holub [-] , M. Lukáš [-] , V. Kafka [-] (78. T. Šilhán [-] ) , L. Kuhajda [-] (68. M. Buršík [-] ) , M. Drahorád [-] , J. Sadílek [-] , P. Kavalír [-] , M. Kravar [-] , M. Jakubík [-]

SK Klatovy 1898
V. Sklenář [-] - M. Lukeš [-] , L. Bezděk [-] (90. A. Stetsenko [-] ) , P. Kotrba [-] , I. Vojtko [-] (18. M. Lucák [-] ) , M. Mészáros [-] , M. Janda [-] , D. Pavlovič [-] (49. D. Dolanský [-] ) , L. Krásný [-] (87. V. Kaas [-] ) , P. Rybák [-] , D. Žáček [-]

ŽK: 78. M. Kravar - 41. M. Lukeš , 56. M. Janda , 78. P. Kotrba , 84. L. Krásný , 90. L. Bezděk .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: Hádek Jaroslav - ŠTEFAN Michal, LAFEK David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.