Admira udělila Krumlovu lekci z produktivity


Branky


0

Tři ze čtyř střeleckých pokusů fotbalistů z Kobylis skončily za zády mladého gólmana Slavoje a Pražané si z jižních Čech odvážejí cennou výhru. Vítězná jízda Krumlova se tak po třech zápasech zastavila.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Mošna ukončil Votýpkovu neprůstřelnost

Po dvou ztracených bodech v domácím zápase s Karlovými Vary zajížděli hráči Admiry pod českokrumlovský zámek, kde je už čekali rozjetí Jihočeši. Z posledních třech utkání totiž získali osm bodů a s dobrou náladou a odhodláním nastoupili také na pražského favorita.

 

Už ve 4. minutě měl tutovou šanci krumlovský kapitán Beránek, jenže míč poslal pouze vedle tyče Víškovy klece. Střelecký účet pátečního zápasu se otevřel v 21. minutě. Jiří Mošna se dostal za obranu Jihočechů a nedal Votýpkovi šanci.

 

Většina prvního poločasu se odehrála mezi vápny a příliš vyložených šancí 182 platících diváků nevidělo. Domácí se sice snažili o vyrovnání, na Víška a kompaktní obranu Admiry si ale nepřišli.

Dva slepence rozhodly

Rozhodující pasáží celého zápasu se stal začátek druhého dějství. Domácí zaváhali při rozehrávce ve středu hřiště a následky měly zničující efekt. Míč se dostal k Jiřímu Kurkovi, ten ho udržel proti dvěma hráčům soupeře a přesnou ranou k tyči zvýšil vedení Pražanů.

 

Uplynulo jen pár sekund a vrátit Slavoj do zápasu mohl Tůma, to by však nesměl zazdít svůj samostatný únik a poslat balón vedle brány Admiry. A tak se znovu trestalo na druhé straně. V 54. minutě se z pravé strany vydal do vápna Jakub Michálek a jelikož mu obránci Krumlova dali až příliš prostoru, mohl se odhodlat také ke střele. To se ukázalo jako vhodný nápad, protože jeho křížný pokus zapadl do Votýpkovy klece a o vítězi zápasu bylo rozhodnuto.

 

Hosté se poté usadili na vlastní polovině a bránili své pohodlné vedení. Přesto však mohli Jihočeši alespoň zkorigovat skóre, jenže žádnou ze svých šancí nevyužili. Mravcovi například nestačila ani prázdná brána! Ač Českokrumlovští pravděpodobně vyhráli statistiku počtu střel, výsledné skóre zápasu mluví jasně.



Ohlasy k zápasu


FK Slavoj Český Krumlov
Útočník J. Carda: „Zápas se nám hodně nevydařil. Chtěli jsme navázat na předchozí vystoupení, ale téměř nic se nám nedařilo a chyběla nám i bojovnost a potřebné nasazení. Nutno říct, ze Admira byla výrazně lepší a její hráči ukázali svou kvalitu. Snad se nám podaří se vrátit k výkonům z předchozích zápasů.“

FK Admira Praha
Trenér J. Tichai: „Domácí do zápasu vstoupili lépe, už ve 4. minutě měli dobrou střelu z vápna, která ale skončila vedle. Pak jsme hru srovnali a pomalu se dostali do tempa. Ve 22. Mošna po přihrávce Kurka otevřel skóre. Do poločasu jsme drželi míč a soupeře jsme do ničeho nepouštěli. Sami jsme si vytvořili několik dalších šancí. Po přestávce jsme dvěma slepenými brankami zápas rozhodli. Domácí si pak ještě vytvořili dvě šance, ale ani jednu neproměnili. Po většinu druhého poločasu jsme kontrolovali hru my a zaslouženě jsme vyhráli.“



Počet diváků: 182. Rozhodčí: Langmajer Lukáš - CIHLÁŘ Jan, HRKAL Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.