3:2
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.04.2017 14:00

22.kolo, Divize A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Přestřelku v Rokycanech zvládli domácí


Branky


0

Pohledné utkání, ve kterém napadalo celkem pět gólů, nabídli divákům fotbalisté Rokycan a Českého Krumlova. Jihočeši dokázali dvakrát odpovědět na rokycanské vedení, na poslední gól Končala už však nezareagovali.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Cibula na nic nečekal

Záchranářský duel dvou tradičních divizních celků začal pěkně zostra. Uběhlo pětačtyřicet sekund, diváci ještě ani nestihli dosednout na svá místa a Rokycany už vedly. Zasloužil se o to devatenáctiletý Tadeáš Cibula, který využil chyby krumlovské defenzivy a poslal míč přesně k tyči!

 

Zanedlouho mohl navýšit vedení Západočechů po rohovém kopu Grambal, když hlavičkoval na zadní tyči. Míč mířící do prázdné brány však na poslední chvíli zablokovali krumlovští fotbalisté. Po hezkém průniku Černého z 12. minuty měli domácí k dispozici zajímavou standardku, Končal ale nikoho ze svých spoluhráčů neoslovil. Jihočechům vázla kombinace a prohrávali velké množství osobních soubojů, přesto se svou zarputilostí dokázali Rokycanským postupem času vyrovnat.

 

A v 32. minutě se dočkali vyrovnání. Dlouhým nákopem se dostal míč k Jiřímu Cardovi, vytáhlý útočník si všiml vyběhnutého gólmana Vilda a chytře usměrnil míč do sítě! Domácí si mohli vzít vedení zpět hned o minutu později, když se po skrumáži dostal balón k Viletovi, jenže ten ho poslal hlavou mimo!

 

Ještě do konce poločasu se ale Rokycany dostaly znovu do čela. Po tvrdém faulu se k přímému kopu postavil Michal Černý a jeho povedenou střelu k tyči zastavila až síť! Rokycany pak ještě měly několik zajímavých standardek, které se ale neujaly. Přesto mohli být domácí s poločasovým výsledkem spokojeni.

Končal bleskově odpověděl na Novákovu trefu

První náznak šance měli po změně stran hosté. Beránek našel Nováka, kterému se nepodařilo přejít přes posledního obránce Rokycan. Chvilku poté odvrátila míč do zámezí domácí obrana před už už střílejícím Tůmou. V 58. minutě odcentroval Beránek a sám před Vildem se zjevil Persán, střela z první se mu ale hrubě nepovedla a balón skončil hodně mimo.

 

Za sedm minut se Rokycanští chytali za hlavu, co neskončilo gólem. Chyboval totiž hostující stoper Svoboda, kterého obral o míč Končal. Když chtěl udělat kličku brankáři Votýpkovi, ukopl si míč a ten skončil v zámezí!

 

A za čtyři minuty přišel zákonitě trest. Obrana Rokycan propadla a nechala na zadní tyči volného Václava Nováka, který zamířil pod víko a překonal gólmana Vilda! Uběhla minuta a zprava naběhl do vápna Jan Končal. Na nic nečekal a hned po obdržení přihrávky vypálil – jeho projektil zaplul přesně k pravé tyči a bleskově tak Rokycanům vrátil vedení! Atraktivní podívaná pokračovala i nadále, to, když se jeden z Jihočechů odhodlal ke střele z dobrých sedmadvaceti metrů a Vild se musel činit, aby vytáhl míč nad břevno!

 

Ve zbytku utkání se hrál fotbal nahoru dolů a do posledního momentu nebylo jasné, jak zápas skončí. Rokycanští si však těsné vedení pohlídali a získali tak důležité tři body pro boj o udržení divizní příslušnosti.



Ohlasy k zápasu


FC Rokycany
Trenér R. Vágner: „Do zápasu jsme vstoupili velice dobře, když jsme dali v první minutě gól. Myslel jsem si, že nám pomůže, ale bylo to právě naopak. Krumlov hrál, my se akorát bránili a po zásluze vyrovnal, byť po naší chybě. Přesto se nám podařilo dát do poločasu ještě gól. Hosté mě překvapili, jak hráli dobře. Zápas jsme mohli rozhodnout z brejků, bohužel jsem zase dostali gól na 2:2. Opět jsme se nepoložili a za dvě minuty dali vítězný gól. Za bojovnost a nasazení jsme si výhru zasloužili. Vyzdvihl bych stopery a kapitána Honzu Hereita. Stopeři to dnes měli s vysokými útočníky hostů složité a Honza hrál velice dobře, s vysokým nasazením a bojovností. Jsem strašně rád, že ho mám v mužstvu.“

FK Slavoj Český Krumlov
Útočník J. Carda: „V Rokycanech jsme moc chtěli uspět a vrátit se k dobrým výsledkům po prohře s Admirou, ale po hloupých chybách a darovaných gólech soupeři se nám to nepovedlo. Dvakrát jsme se dokázali vrátit do zápasu a troufnu si říct, že jsme byli i celkově lepším týmem, ale když obdržíte laciné góly v první minutě a minutu po našem druhém vyrovnání, tak se dá těžko vyhrát.“



Sestavy


FC Rokycany
J. Vild [-] - T. Cibula [-] , J. Končal [-] (87. J. Ječmen [-] ) , P. Grambal [-] , K. Vileta [-] (78. V. Kopečný [-] ) , M. Trojanec [-] (83. J. Kořínek [-] ) , J. Procházka [-] , L. Aubrecht [-] , M. Černý [-] , J. Hereit [-] , J. Vaščák [-]

FK Slavoj Český Krumlov
M. Votýpka [-] - L. Mravec [-] , J. Carda [-] (83. M. Švec [-] ) , J. Wagner [-] (67. M. Neckář [-] ) , D. Tůma [-] , V. Novák [-] , V. Beránek [-] , J. Kabele [-] , M. Dudák [-] , M. Svoboda [-] , F. Persán [-]

ŽK: 14. J. Procházka , 54. M. Černý - 11. M. Svoboda , 51. M. Dudák .
Hráči zápasu: J. Končal , J. Hereit .
Počet diváků: 121. Rozhodčí: Šulcová Lucie - ŠŤASTNÝ Vít, KRUPA Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.