FOTO, VIDEO: Admira se rozjela po změně stran a porazila Mariánky


Branky


46. J. Kurek , 60. J. Mošna , 88. P. Jackl
0

Mariánské Lázně mohou litovat nevyužitých šancí v prvním poločase, zápas by se zcela jistě odvíjel úplně jiným směrem. Po přestávce totiž domácí třikrát zaúřadovali a rozhodli, že všechny body zůstanou v Kobylisích.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nebezpečné brejky Mariánek

Hned v úvodních čtyřech minutách viděli diváci po dvou rozích na každé straně, žádný se ale neujal. Mariánky nepřijely do Kobylis v roli favorita a ukázaly, že se budou spoléhat na rychlé protiútoky. V 6. minutě po jednom z nich zblokovala domácí obrana střelu Kavalírovi.

 

Stejný hráč byl blízko gólu o chvíli později. Znovu utekl po pravé straně, proskočil mezi dvěma obránci a Víškovu bránu minul jen o pár decimetrů! Admira zahrozila po Šmejkalově chybě, když mu vypadl centrovaný balón, na poslední chvíli ale skočil do střely domácích Denk a zachránil Mariánky od inkasování.

 

Ve 22. minutě znovu utekli hráči ve žlutomodrém po standardce domácích do protiútoku, Drahorádovi chyběla přesnost v zakončení po Kavalírově centru. Pražané sice byli častěji na míči a hrálo se hlavně na polovině Mariánských Lázní, přesto se dlouho nedokázali dostat do nějaké vážnější šance nebo alespoň do ohrožení Šmejkala.

 

O hlavičku se pokusil v 31. minutě Pavlata, jenže nezamířil přesně. Útočník domácích zahrozil také o dvě minuty později, tentokrát po centru Mošny, a rozvlnil alespoň boční síť. Hosté zareagovali velkou šancí po rohovém kopu, když se prodloužený míč dostal až ke Kafkovi. Tomu chyběl jeden krok, aby ho zasunul do prázdné brány!

 

Šedesát sekund před koncem poločasu se do útoku ještě vrhl hostující Kafka, se svým pokusem ale nemohl doufat, že Víška v bráně Admiry překoná. Vyrovnaná první polovina utkání tak gól nepřinesla.

Parádní vstup Pražanů

Vstup do druhé půle se domácímu mužstvu povedl. Centrovaný balón vyrazil Šmejkal na velké vápno, kde se do míče opřel Jiří Kurek a umístil ho přesně k tyči, kam se už strážce mariánskolázeňské svatyně nestihl přemístit!

 

Vedení mohla Admira zvýšit v 56. minutě. Po Kurkově centru se ocitl sám před Šmejkalem Pavlata, zkušený gólman mu však ztížil situaci včasným vyběhnutím a vychytal ho! Zajímavá šance se domácím naskytla za sto dvacet vteřin, když byl Pavlata faulován Kafkou přibližně dvaadvacet metrů od brány. Střelou z přímého kopu však Zahálka Šmejkala nezaměstnal, jelikož trefil pouze zeď.

 

Nicméně akce pokračovala. Míč se dostal na levou stranu, na perfektní centr si naskočil Jiří Mošna a přesnou hlavičkou do levého horního rohu brány zvýšil na 2:0! Mariánky se snažily o vstřelení kontaktního gólu, ale do vápna Pražanů se dostávaly horko těžko. Naopak domácí byli blízko třetí brance, jenže Michálek nedokázal propálit lázeňského gólmana.

 

Čtvrt hodiny před koncem se Pražané dostali do další šance. Pavlata i po pádu zabojoval a udržel míč pro Majera, který ho předložil Zahálkovi. Ten se svým technickým pokusem neuspěl, když míč vytáhl mimo tři tyče pěkným zákrokem Šmejkal! Uplynulo pár chvil a z hranice vápna to zkoušel Mošna, svůj druhý gól ale díky hostujícímu brankáři nepřidal.

 

88. minuta přinesla třetí branku do sítě již rezignovaných Mariánských Lázní. Po rohovém kopu sice nasměroval Majer míč pouze do tyče, ale u ní čekal připravený střídající Petr Jackl a situaci měl už lehkou. Díky druhému poločasu tak Admira vcelku jednoduše zvítězila a udržela se tři body za Motorletem.

 

Hodnocení trenéra Admiry Tichaie a sestřih utkání



Ohlasy k zápasu


FK Admira Praha
Trenér J. Tichai: „V první půli soupeř zalezl a hrozil z nebezpečných brejků. Ty pramenily z našich nepřesností a ztracených balónů. Ve druhé půli přišel rychlý gól a pak už to bylo dobré. Soupeře jsme do ničeho nepustili, ukázalo se, jak bylo důležité vstřelit první gól. Za druhý poločas určitě velká spokojenost.“

FC Viktoria Mariánské Lázně
Trenér S. Purkart: „Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany na rychlé protiútoky a myslím si, že se nám to v prvním poločase dařilo. Zaskočili jsme domácí, poctivě jsme bránili a měli jsme dvě stoprocentní šance, nastřelili jsme tyčku. Škoda, že jsme nedali gól a domácí neznervóznili. Admiře vyšel vstup do druhého poločasu, uklidnila se a hrála svou hru. Pak už nás přehrávala a byla lepším týmem, zvítězila zaslouženě.“



Počet diváků: 180. Rozhodčí: Hůlka Lukáš - JEŽEK Václav, SLAVÍČEK Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.