1:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.04.2017 17:00

22.kolo, Divize A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Vypjatý zápas v Klatovech překvapivě zvládlo Roudné


Branky


0

Svižné utkání odehráli Na Rozvoji fotbalisté Klatov a Roudného. Jihočeši zaskočili papírového favorita a díky gólům Píši a Průchy slaví důležitou výhru. Z lavičky si ji však neužil trenér Otepka, který byl po vyrovnávací brance Klatovských sudím vykázán.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kapitán zavelel

Klatovy předvádějí na jaře velmi dobré výkony, a tak se dalo předpokládat, že proti mladému týmu Roudného (šest hráčů ročník 1996 a mladší) budou plnit roli favorita. V prvních třech minutách se oba týmy prezentovaly jednou nepřesnou ranou a naznačily divákům, že se nudit nebudou.

 

I nadále se hrál svižný fotbal nahoru dolů, po střele jednoho z Roudenských musel Rojík na zem, aby míč vytěsnil mimo tři tyče. Potlesk si po své individuální akci z 21. minuty vysloužil domácí Dolanský, když vystihl rozehrávku Roudného a po dlouhém sprintu do vápna Jihočechů chtěl oslovit některého ze svých spoluhráčů, to se mu však nepovedlo. Za minutu slabou střelou prověřil připravenost Hřebejka záložník Kotrba.

 

Hezkým akrobatickým pokusem se v 28. minutě prezentoval hostující Vávra, jeho „nůžky“ ale Rojíka příliš nevystrašily. Starší z bratří Otepků o pár minut později zkusil zakroutit míč do šibenice z přímého kopu, avšak ani on neuspěl. Domácí odpověděli v 34. minutě, když se do odraženého míče opřel Lucák a jen těsně minul pravou tyč Hřebejkovy klece.

 

Za dvě minuty utekli hostující fotbalisté do brejku a O. Otepka oslovil Lercha. Proti němu však vyběhl Rojík a skvělým zákrokem zneškodnil tutovku Malšanů! 40. minuta už přinesla úvodní branku. Na centrovaný míč si naskočil O. Otepka a sklepl míč pro kapitána Jakuba Píšu, kterému už nezbylo nic jiného, než trefit prázdnou bránu! 

Vykázání trenéra Otepky hosty nepoložilo

Druhý poločas začal individuálním průnikem domácího Krásného a následným nepřesným zakončením. Bylo otázkou, jestli Jihočeši, jako už na jaře párkrát ukázali, přestanou hrát svou hru a nechají se zatlačit, ze začátku to tak rozhodně vypadalo.

 

Tlak Klatovských vyvrcholil v 57. minutě, když z velkého vápna poslal míč přímo do šibenice Milan Lucák! Po pár peprných výrazech směrem k sudímu Nehasilovi byl navíc vykázán trenér Roudného Otepka.

 

Jihočeši se mohli dostat do opětovného vedení po Píšově přihrávce do vápna, jenže Markytán se ke střele nakonec nedostal. Místo šancí na hřišti ještě přibylo už i tak velkého množství faulů a hra byla hodně kouskovaná. Po jednom z nich musel odstoupit hostující Vávra, kterého nahradil Samek.

 

Klatovští mohli skóre otočit v 68. minutě. Vysunutým hráčům Roudného prchnul Lucák a předložil míč Lukešovi, tomu se však míč zamotal mezi nohama a celou akci uhasil gólman Hřebejk. Trestali naopak Roudenští. V 73. minutě se po rohovém kopu na zadní tyči hlavou prosadil Michael Průcha a zadělal na pořádně vyhrocených posledních dvacet minut!

 

Potvrzení vítězství odmítli hosté v 79. minutě, když Markytán vysunul jednoho ze spoluhráčů a proti jeho ráně se musel činit Rojík. Vyrovnat mohl na druhé straně Bezděk, ale hlavou míč netrefil vůbec ideálně. Za chvíli se do vápna dostal Krásný a jen těsně minul křížnou střelou Hřebejkovu vzdálenější tyč!

 

Poslední minuty Jihočeši na hřišti spíše „prolehali“, nic to však nemění na faktu, že si z Klatov odváží velice cenné tři body.



Ohlasy k zápasu


SK Klatovy 1898
Záložník M. Lucák: „Zápas jsme nezačali dobře, místo toho, abychom soupeře od začátku napadli, jsme čekali na půlce a hráli moc pasivně. Druhý poločas byl z naší strany o sto procent lepší, jen škoda že jsme po vyrovnávacím gólu neproměnili šance a nešli do vedení. Místo toho dostaneme zbytečnou branku z rohu. Škoda prohry, doma musíme body získávat, ne ztrácet!“

TJ Malše Roudné
Trenér R. Otepka: „Po deseti zápasech venku bez bodového zisku jsme předvedli kvalitní výkon a odvezli si tři body. Dostali jsme naší předvedenou hrou soupeře pod tlak, v prvním poločase jsme byli jednoznačně lepší. Na začátku druhé půle jsme trochu zalezli a domácí vyrovnali, ale dokázali jsme odpovědět ze standardní situace. Ještě nám nebyla uznána branka, na to se musím podívat. Spokojenost. Vyzdvihl bych celý tým!“



Sestavy


SK Klatovy 1898
J. Rojík [-] - V. Kaas [-] (83. M. Skala [-] ) , M. Lukeš [-] , M. Lucák [-] , A. Stetsenko [-] (80. D. Pavlovič [-] ) , D. Dolanský [-] , M. Mészáros [-] , M. Janda [-] , L. Krásný [-] , P. Rybák [-] , P. Kotrba [-] (63. L. Bezděk [-] )

TJ Malše Roudné
T. Hřebejk [-] - D. Lerch [-] , M. Markytán [-] (90. M. Vodák [-] ) , M. Průcha [-] , D. Růžička [-] (87. D. Kořínek [-] ) , M. Tušer [-] , J. Píša [-] , O. Otepka [-] (90. J. Vogl [-] ) , M. Otepka [-] , P. Kössl [-] , L. Vávra [-] (67. D. Samek [-] )

ŽK: 54. P. Kotrba , 62. P. Rybák , 66. D. Dolanský - 84. M. Markytán .
Hráči zápasu: O. Otepka , J. Píša .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Nehasil Lukáš - ŠTĚRBA Václav, ŠTĚRBA Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.