1:2
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.05.2017 18:00

23.kolo, Divize A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Jihočeské derby pro sebe získala Čížová


Branky


0

V první půli dominance Čížové, v 62. minutě snižující trefa Jankova, závěr zápasu dramatický, nervní a lehce vyhrocený. Asi tak by se dala v kostce zhodnotit středeční dohrávka divizního 23. kola mezi jihočeskými kluby Jankova a Čížovou. Vítězně z tohoto derby vyšla hostující Čížová, která si v čele tabulky vypracovala již čtyřbodový náskok. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Čížová kralovala

S utkáním uprostřed "anglického" týdne, po pracovních povinnostech většiny účastníků, se mnohem lépe, alespoň co se šedesáti minut hry týče, popasovali hráči vedoucího týmu tabulky. Především v prvním poločase byl rozdíl na hřišti více než znatelný.

 

Ve 4. minutě měl první šanci zápasu na svých kopačkách Janda, jenž na přední tyči pohotově uklízel míč po rohovém kopu Dvořáka, ale Hejníček se vytasil s parádním zákrokem. V 9. minutě po Jandově dobré práci pálil ze střední vzdálenosti Zahrádka, Hejníček byl opět připraven. Domácí zaostávali za klidně a dobře hrajícími hosty ve všech směrech, a v 16. minutě poprvé inkasovali.

 

Popelka na polovině hřiště prohrál souboj s Jiroušem, ten vysunul Petra Jandu, který s chladnou hlavou zamířil na vzdálenější tyč Hejníčkovy branky - 0:1. Ve 25. minutě centroval Dvořák, Jirouš se hlavou prosadit nedokázal, ale mnoho nechybělo. Jenže o minutu později Martin Jirouš využil volnějšího prostoru ve středu jankovské obrany a pěknou střelou zvýšil vedení Čížové - 0:2.

 

Ve zbytku první půle hosté v poklidu kombinovali, a přestože se už do výraznější šance nedostali, byli na hřišti pány. Jankovští odehráli první poločas s obrovským až bojácným respektem, za soupeřem zaostávali ve všech směrech a sami na branku Čížové vůbec nevystřelili.

Chyby rozhodčího

Zápas se v rozmezí mezi 45. a 62. minutou nesl v poklidném tempu. Hra domácího celku se po příchodu z kabin sice zlepšila, jenže zkušení fotbalisté Sokolu si výsledek s přehledem hlídali. Vše změnila 62. minuta a snižující trefa Martina Popelky. Ten si po standardní situaci naskočil na střílený centr Sedlice a bylo to 1:2.

 

Pořádný šmrnc dodala zápasu hned 63. minuta, kdy se za Fajtlovým nákopem dral Voráček, v pokutovém území byl evidentně stažen Rozhoněm, jenže rozhodčí nejen že neudělil žlutou kartu hostujícímu stoperu, ale samotný faul vytáhl mimo pokutové území. Rázem bylo v utkání mraky emocí a hrálo se to pravé derby.

 

Nutno říci, že zdravě naštvaní Jankovští se mile zvedli a hosté se museli o výsledek bát. Vrátit lídrovi tabulky dvougólové vedení mohl Jirouš, který rozehrával krátce po sobě dva přímé kopy z velmi dobrých pozic, avšak v obou případech pálil jen do zdi. Zápas gradoval a v 87. minutě dělilo domácí od vyrovnání jen pár centimetrů. Šebelkův centr vrátil do předbrankového prostoru Sedlic, v posledních dnech ofenzivně naladěný Popelka se dostal k hlavičce, kterou Jan Satrapa reflexivně vyrazil na břevno.

 

Poté se ozvala píšťalka sudího Cihláře, který kdesi v pokutovém území viděl útočný faul domácích hráčů a nenechal je tím dorazit na malém vápně poskakující balón. Bohužel musíme konstatovat, že ze strany rozhodčích nešlo o povedený zápas. Čížová potvrdila své obrovské kvality, a přestože se o výsledek v závěru musela strachovat, vyhrála zcela po zásluze, jelikož minimálně šedesát minut držela domácí hráče v šachu.

 

SESTŘIH NEJDŮLEŽITĚJŠÍCH MOMENTŮ ZÁPASU NALEZNETE NA TOMTO ODKAZU.

 

Zdroj: Oficiální web klubu SK Jankov, upraveno redaktorem



Ohlasy k zápasu


SK Jankov
Oficiální facebookový profil klubu SK Jankov: „Po první půli to s námi nevypadalo vůbec dobře. Hráli jsme strašně a zaslouženě jsme prohrávali. V 62. minutě jsme snížili Martinem Popelkou a začalo pravé fotbalové drama, které se bohužel příliš nepovedlo rozhodčím, jež zápas dovedli do zbytečně vyhrocené situace. Na body jsme nedosáhli, ale alespoň jsme si ověřili, že když podáme výkon na hranici možností, podobně jako tomu bylo od 60. minuty, můžeme potrápit kdejak silného protivníka. Čížová se o tři body musela hodně strachovat!“




Sestavy


SK Jankov
L. Hejníček [-] - M. Popelka [-] , L. Fajtl [-] (83. M. Cimerhanzl [-] ) , F. Lošek [-] , J. Zajíc [-] - M. Pancíř [-] (70. J. Šebelka [-] ) , L. Voráček [-] , D. Maršán [-] (58. M. Kollár [-] ) , M. Rytíř [-] - R. Mužík [-] , P. Sedlic [-]

TJ Sokol Čížová
J. Satrapa [-] - P. Janda [-] , D. Novák [-] , M. Rozhoň [-] , R. Zahrádka [-] (75. F. Zikmund [-] ) , R. Nečas [-] (90. D. Chytrý [-] ) , M. Jirouš [-] , M. Polodna [-] , L. Dvořák [-] , M. Pohnán [-] , T. Janoch [-]

ŽK: 55. D. Maršán , 88. F. Lošek - 86. T. Janoch , 90. R. Nečas .
Hráči zápasu: L. Voráček - L. Dvořák , P. Janda .
Počet diváků: 118. Rozhodčí: Cihlář Jan - DUDA Miroslav, LANGMAJER Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.