3:1
(3:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.05.2017 18:30

27.kolo, Divize A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Aritma neuhlídala Jirouše, Satrapovi v závěru překazil čisté konto Turák


Branky


0

Třikrát během šesti minut v prvním poločase zaúřadoval nejlepší střelec soutěže a o vítězi duelu bylo prakticky rozhodnuto. Po změně stran se Aritma snažila s utkáním ještě něco udělat, dočkala se ale až těsně před koncem, když upravil skóre hostující Turák.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Černá pražská šestiminutovka

Po počátečním oťukávání z obou stran se do první obrovské šance dostala Aritma. Macek vyslal do úniku Junka, který se dostal až před Satrapu, čížovský gólman si ale se slabší střelou bodlem dokázal poradit. V rámci možností se ve hře pokračovalo dál. „Na čížovském hřišti se fotbal nedá hrát kvůli menším rozměrům, ale především ta plocha je absolutně nevyhovující,“ přemítal lodivod Pražanů Tomáš Kubr.

 

Oba týmy sázely také na standardní situace. Právě po jednom dlouhém autu z Modrovy dílny se na malém vápně dostal k hlavičce Ambrus, jenže přestřelil. Chvíli nato už konečně zahrozili i Jihočeši. Dvořák dostal přihrávku zleva a z voleje se krásně opřel do balónu, s dalekonosným pokusem si ale poradil Stareček v bráně hostů!

 

Další příležitost měla Aritma, znovu po dlouhém autu a následné skrumáži. Troníček měl sice míč na dlouhou nohu, k dorážce však přispěchal Rybka, ke smůle Pražanů přestřelil, a navíc stál v ofsajdu. Posléze se začal rozehřívat i kanonýr Jirouš, jenž hlavičkoval z těžké pozice vedle.

 

„První poločas byl naprosto vyrovnaný, měli jsme i podstatně více šancí, bohužel pro nás pak přišla nešťastná šestiminutovka,“ uvedl Jiroušův počin hostující kouč. Domácí útočník totiž během této krátké pasáže nasázel tři góly a výrazně napověděl, ke komu poputují všechny body.

 

Ve 37. minutě odvrátila Aritma míč po standardní situaci na kruh, domácí ho ale okamžitě vrátili do ohně, jeden ze spoluhráčů ho přiklepl Martinovi Jiroušovi a s tečovanou střelou nemohl Stareček nic dělat. Uběhly dvě minuty, Modr s Hrabákem se špatně domluvili a dovolili Jandovi obloučkem naservírovat lahůdku pro Martina Jirouše, který se z podobných pozic nemýlí.

 

Do třetice všeho špatného pro Aritmu. Pro změnu zaváhali Troníček s Baranem a Martin Jirouš, ač v tísni, z velkého vápna podstřelil brankáře. Bleskový hattrick pro nejlepšího střelce Divize A!

Čestný zásah v závěru

Druhý poločas se nesl v podobném duchu jako většina prvního. Aritma hrála a domácí už mohli jen vyčkávat na možné protiútoky. Po Mackově centru se dral do zakončení Ambrus, míč se mu ale smolně svezl po hlavě a proskotačil asi dva metry vedle Satrapovy tyče.

 

Velkou šanci ke snížení měl Rybka po Bogárově kolmici, jenže kromě brankáře přehodil i bránu. I nadále pokračovala Aritma v náporu, Troníček nebo Rybka však pálili nad. Obrana Čížové nepředváděla zrovna suverénní výkony jako v jiných utkáních a mohla být ráda, že Pražané spalovali vše, co mohli.

 

Stejně tak tomu bylo i v případě střídajícího Podobského, který se po rohu zjevil sám na zadní tyči, jenže netrefil. Čížová se dostala k ohrožení Starečka jen jednou, se střelou doprostřed brány neměl blonďatý brankář problémy. A vraťme se zpět k šancím Aritmy – Macek také hlavou zklamal.

 

Přece jen se hosté dočkali zasloužené odměny. Rybkova střela se odrazila na vápno k Robertu Turákovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě, a alespoň kosmeticky upravil skóre na konečných 3:1.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Čížová
Vedoucí Vladimír Vávra: „Utkání bylo rozhodnuto během šesti minut, kdy dal Jirouš tři góly. Do první branky to bylo pro nás těžké, soupeř měl asi dvě šance, které naštěstí neproměnil. Ve druhém poločase jsme zápas už dohrávali. Vyhráli jsme zaslouženě. Chybí nám asi čtyři body do jistoty prvního místa, chybí nám udělat poslední krok.“

SK Aritma Praha
Trenér Tomáš Kubr: „Pro nás nešťastná prohra. Vytvořili jsme si více šancí, ale nejsme schopni proměnit ani ty nejvyloženější šance, to nás trápí celé jaro. V zakončování byl největší rozdíl, Čížová má ve svém kádru Jirouše, který si vytvoří čtyři šance a tři z nich promění. V zápase jsme vypadli na šest minut a soupeř nás potrestal. Čížové jsme ale byli vyrovnaným soupeřem. Po zápase jsem klukům poděkoval, i za stavu 3:0 jsme to nezabalili. Kdybych měl vyzdvihnout jednotlivce, tak bych mluvil o Mackovi, který byl nebezpečný celý zápas. Zmínil bych i střídajícího Kozla, neodehrál špatný zápas, poslal do vápna několik nebezpečných centrů. Víceméně bych chtěl ale pochválit celé mužstvo. Výsledek je pro nás nejen krutý, ale také nespravedlivý.“



Sestavy


TJ Sokol Čížová
J. Satrapa [-] - M. Kočí [-] , D. Novák [-] , M. Held [-] (87. M. Mařík [-] ) , M. Rozhoň [-] , R. Nečas [-] (82. M. Pohnán [-] ) , M. Jirouš [-] (75. D. Chytrý [-] ) , M. Polodna [-] , L. Dvořák [-] , P. Janda [-] , T. Janoch [-]

SK Aritma Praha
J. Stareček [-] - T. Modr [-] , M. Ambrus [-] (80. T. Volek [-] ) , M. Pivrnec [-] (75. R. Turák [-] ) , J. Junek [-] (46. J. Kozel [-] ) , J. Troníček [-] , I. Bogár [-] , D. Baran [-] (46. F. Podobský [-] ) , M. Macek [-] , L. Hrabák [-] , O. Rybka [-]

ŽK: 58. P. Kratochvíl - 48. M. Pivrnec , 58. T. Modr , 58. O. Rybka , 90. R. Turák .
Hráči zápasu: M. Jirouš - M. Macek , J. Kozel .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Cihlář Jan - SIMBARTL Václav, ŠPINDLEROVÁ Zuzana.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.