3:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.05.2017 17:00

27.kolo, Divize A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Markytán zavelel k roudenské výhře, trenér Otepka znovu obul kopačky


Branky


0

Až po necelé hodině hry se začali prosazovat jihočeští hráči, kteří si dlouho nevěděli rady s obranou Mariánských Lázní. Pak si ale vzal hlavní slovo Markytán a usmyslel si, že tři body zůstanou na jihu Čech.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Absence na obou stranách

Už před startem utkání měl hostující trenér Stanislav Purkart těžkou hlavu. V týdnu se dozvěděl nemilou zprávu, jelikož Jakubíkovi nevydržel již dříve operovaný přední křížový vaz a stopera Mariánských Lázní tak čeká další operace.

 

Kafka si pro změnu natáhl stehenní sval při utkání se Sedlčany a ani jemu nedovolilo zranění nastoupit proti Roudnému. Kapitán Drahorád tak netradičně musel zaujmout místo pravého beka a Holub nastoupil ve středu zálohy.

 

Se stejnými absencemi jako minulý týden (M. Otepka, Průcha, Lerch) musel počítat i trenér Roudného Rudolf Otepka. A protože šlo pro Roudné o klíčový zápas v boji o záchranu divize, musel i on sám po několikaměsíční pauze nazout kopačky a pomoci svým svěřencům.

 

V první půlhodině zápasu měla šance především Viktorka, po gólu volala hlavně střela Kravara, která prolétla jen těsně vedle tyče Hřebejkovy klece. Ve 28. minutě pak musel odstoupit Kuhajda, jehož nahradil Cinkanič.

 

Postupem času začalo vystrkovat růžky i Roudné a hrozilo aktivním Vávrou na kraji zálohy, který zásoboval centry své spoluhráče. Nikdo však jeho nabídek nevyužil. Potlesk si hráči v bílozelených dresech vysloužili také po zajímavě rozehraném rohovém kopu, na jehož konci pálil Tušer. I tak se ale šlo do kabin za stavu 0:0.

Dvě Markytánovy slepené trefy

Po změně stran bylo na hřišti už jen jedno mužstvo. Mariánky přestaly hrát a svým mdlým pojetím hry nemohly hladovým Roudeňákům konkurovat. V 60. minutě se Jihočeši dočkali prvního gólu. O. Otepka poslal kolmicí za obranu do úniku Matyáše Markytána a ten tváří v tvář Šmejkalovi nezaváhal.

 

Neuběhly ani dvě minuty a Matyáš Markytán se radoval podruhé. Tentokrát ho centrem přesně našel kapitán Píša a domácí útočník zvýšil na 2:0. Konečnou podobu skóre stanovil střídající Dominik Samek v 88. minutě.

 

Trenéru Otepkovi se tak tah se svým zařazením do základní sestavy povedl, i když to pro něj nebylo vůbec jednoduché. „Hrálo se ve velkém vedru. Je pravda, že jsem toho moc nenatrénoval. V týdnu jsem se nějak hýbal, ale že bych měl nějak natrénováno, to ne. Bylo to pro mě hrozně těžké,“ okomentoval svůj epizodní návrat na hřiště.



Ohlasy k zápasu


TJ Malše Roudné
Trenér Rudolf Otepka: „Důležitý zápas pro oba mančafty, vítězstvím jsme se na Mariánky dotáhli na dva body a udělali jsme další krok k záchraně, v divizi bychom chtěli samozřejmě působit i další sezónu. Bylo to těžší utkání, co se týče počasí. Bylo velké vedro, to se hodně podepsalo na zápase. Měli jsme ale větší vůli, více jsme si šli za vítězstvím. Kluci to odmakali a odměnou jim byly tři góly.“

FC Viktoria Mariánské Lázně
Trenér Stanislav Purkart: „Od začátku jsme nehráli dobře. Před zápasem nám vypadli tři hráči, těžko jsme lepili sestavu. Hrálo se ale otevřené utkání z obou stran. Do druhého poločasu šel soupeř s větší vůlí po vítězství, to rozhodlo. My jsme naopak působili dojmem „bez zájmu“, přišlo mi, že jsme utkání chtěli mít jen za sebou. Z toho jsem trochu zklamaný. Brankář Šmejkal nás v prvním poločase podržel, ten jediný snesl nějaká přísnější měřítka.“



Sestavy


TJ Malše Roudné
T. Hřebejk [-] - M. Markytán [-] (90. M. Tibitanzl [-] ) , D. Růžička [-] (88. F. Budín [-] ) , M. Tušer [-] , J. Píša [-] , O. Otepka [-] , R. Otepka [-] (82. D. Kořínek [-] ) , P. Kössl [-] (88. D. Zíka [-] ) , L. Vávra [-] (58. D. Samek [-] ) , J. Vogl [-] , P. Turek [-]

FC Viktoria Mariánské Lázně
D. Šmejkal [-] - T. Denk [-] (63. J. Šaliga [-] ) , M. Lukáš [-] , M. Buršík [-] , P. Holub [-] , Z. Štěpán [-] (74. J. Dvořák [-] ) , M. Drahorád [-] , J. Sadílek [-] , P. Kavalír [-] , M. Kravar [-] , L. Kuhajda [-] (28. D. Cinkanič [-] )

ŽK: 67. M. Tušer - 56. M. Drahorád , 64. J. Šaliga .
Hráči zápasu: M. Markytán - D. Šmejkal .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Matoušek Lukáš - VNUK Josef, HÁDEK Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.