Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.06.2017 10:15

28.kolo, Divize A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

5.0

Nápoje

5.0

Jídlo

6.0

Hrací plocha

10.0

Zázemí

6.0

Krumlov si pomohl standardkami a přiblížil se záchraně


Branky


2. J. Liška (vl.) , 30. J. Wagner
0

Dvě úspěšné standardní situace v prvním poločase a Jihočeši jsou blízko divizní příslušnosti i pro příští sezónu. Hostující naděje na odvrácení sestupu jsou naopak už pomalu nulové.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nešťastný vlastní gól

Klíčový zápas o bytí a nebytí čekal v sobotu dopoledne hráče Českého Krumlova a Ostrova. Tři kola před koncem okupovali Jihočeši 13. příčku s 33 body, v tabulce předposlední hosté ze Západu měli na kontě o pět bodů méně. Jelikož to vypadá, že z Divize A budou sestupovat tři týmy, Ostrovští nemohli brát nic jiného než tři body.

 

Českému Krumlovu vyšel start přesně tak, jak potřeboval. Už ve 2. minutě si totiž po standardní situaci smolně srazil míč do vlastní sítě Jan Liška a poslal soupeře do důležitého vedení! Hosté zahrozili v 17. minutě, kdy se po narážečce se spoluhráčem dostal před Trnku Tolar a pěkně prověřil gólmana Trnku. Na dorážku pak těsně nedosáhl Dušek!

 

Na druhé straně mohl navýšit vedení svého týmu Babka, střelou na bližší tyč si ale na Sütta v bráně Ostrova nepřišel. Uběhla chvilka a Novotný pěkně poslal míč do druhé vlny na Tolara, kterého na poslední chvíli zablokovala domácí obrana.

 

Klid na kopačky přinesl Krumlovským po necelé půlhodině Jakub Wagner, který si naskočil na Novákův rohový kop a zvýšil na 2:0! Ač se hosté i nadále snažili, třetí branku mohli vstřelit znovu zelenobílí. Babka s Klivandou utekli a druhému jmenovanému chyběl krok, aby uklidil míč do prázdné klece.

 

Chvilku před koncem poločasu měl znovu ke gólu blízko Klivanda, když k němu propadl tečovaný balón po Kabeleho trestném kopu. Domácí fotbalista ho však usměrnil mimo tři tyče!

Skóre se již nezměnilo

Ostrovský kouč Ivan Filip věděl, že není na co čekat, a už o pauze sáhl ke dvojímu střídání. Ani to však hostům nepomohlo, kvůli vlastním nepřesnostem a kompaktně fungující obraně Krumlováků se jim nedařilo dostávat se na dostřel Trnkovi, natož ho opravdu ohrozit.

 

To se povedlo až v 61. minutě Divišovi, který se svým ambiciózním pokusem zamířil vysoko nad. Hlavou pak pro změnu míč netrefil Vrba. Během půlminuty pak měly obrovské šance oba týmy. Nejprve centroval Novák na Persána, jehož hlavičkový pokus zlikvidoval Süttö. Poté se dostal před Trnku Novotný a z ostrého úhlu jen těsně přestřelil domácí bránu!

 

Domácí tým se už za ničím nehnal a pohodlně si došel pro klíčové vítězství. Ostrovští se naopak s divizí pomalu, ale jistě loučí.



Ohlasy k zápasu


FK Slavoj Český Krumlov
Trenér Václav Domin: „Byl to boj o šest bodů, zápas moc fotbalové krásy nepobral. Nikdo nechtěl udělat chybu. Věděli jsme, že musíme vyhrát, jestli se chceme zachránit. Působili jsme nervózněji, Ostrovští byli snaživí, měli hodně šancí. Góly jsme ale dali my, za což jsme rádi. Body zůstávají u nás. Trnka se znovu ukázal jako naše jistota, vychytal už třetí zápas v řadě nulu. Klivanda nám hodně pomohl v útoku, ve středu zálohy zase Novák. To jsou naši tři stěžejní hráči, na kterých mančaft stojí.“

FK Ostrov, z.s.
Trenér Ivan Filip: „Jsme samozřejmě zklamaní. Na zápas jsme se připravili, vyjeli jsme o den dřív. Můj osobní názor ale je, že v Krumlově zkrátka vyhrát nešlo, byly tam i jiné vlivy než fotbalové. Zavinili jsme si to ale sami, když jsme si dali vlastní gól. Otočit pak skóre zkrátka nešlo. Je smutné, že se tohle děje, a navíc to soupeř říká ještě tak okatě, když jde ze hřiště se slovy, že ho vyhrávat tímto způsobem nebaví.“



Sestavy


FK Slavoj Český Krumlov
M. Trnka [-] - D. Tůma [-] (80. M. Neckář [-] ) , M. Dudák [-] , L. Mravec [-] , M. Švec [-] , J. Wagner [-] , M. Babka [-] , V. Novák [-] , J. Kabele [-] , M. Klivanda [-] , F. Persán [-] (73. M. Strapek [-] )

FK Ostrov, z.s.
M. Süttö [-] - J. Pachta [-] (46. M. Matoušek [-] ) , O. Nýber [-] (46. J. Vrba [-] ) , J. Tolar [-] , J. Diviš [-] , L. Tůma [-] , M. Novotný [-] , J. Liška [-] , M. Kobera [-] , J. Dušek [-] , M. Rašman [-]

ŽK: 76. M. Klivanda - 76. J. Liška , 84. J. Diviš .
Hráči zápasu: M. Trnka , V. Novák , M. Klivanda .
Počet diváků: 153. Rozhodčí: Hurych Jan - MUSIL Jiří, OPOČENSKÝ Vojtěch.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.