3:1
(2:0)
90. M. Geňo (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.06.2017 17:00

29.kolo, Divize A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jankov udělal důležitý krok k záchraně, porazil Karlovy Vary


Branky


11. P. Sedlic , 32. J. Šebelka , 55. V. Bürger - 90. M. Geňo (p.)
0

V souboji jihočeského trpaslíka s karlovarským obrem se zrodilo překvapení, které těší velký počet jihočeských fanoušků kopané. Po nedělní výhře Jankova s Karlovými Vary se Jihočeši odpoutali ze sestupového pásma a před posledním kolem to vypadá, že by letos nemusel z divize padat ani jeden účastník Jihočeského kraje.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jankov trestal chyby soupeře

S průměrem přes tři vstřelené góly na zápas dorazili karlovarští Buldoci do jankovské Precis arény jako nejofenzivnější tým soutěže, ovšem tuto skvostnou bilanci dlouho nenaplňovali. Domácí výběr bojoval o vše a proti favoritovi zápasu se od prvních minut nadechl k heroickému výkonu.

 

Krátce od úvodního hvizdu přišel Šebelkův centr z pravé strany, který hlavičkující Beránek usměrnil nad Strnadovu branku. O dvě minuty později se Šebelka efektně zbavil protihráče, na Strnada vyslal tvrdou střelu, jenže hostující gólman si s ní poradil. Aktivní vstup do zápasu korunoval Jankov prvním gólem v 11. minutě. To Bürger zachytil rozehrávku hostujících fotbalistů, dlouhým pasem našel Patrika Sedlice, jenž rychlou klikou a nádhernou střelou do šibenice zařídil Jihočechům vedení - 1:0.

 

Buldoci své ofenzivní drápky vystrčili poprvé, a na dlouhou dobu naposledy v 17. minutě, když Vrtělka prostrčil balón na Geňa, jehož střela z dobré pozice domácí zařízení minula. Vzápětí zakombinovali jankovští Kollár, Beránek a Sedlic, přičemž posledně jmenovaný zakončil celou akci střelou do Strnada. Podruhé se skóre měnilo v 32. minutě. Na útočné polovině hřiště přišel Vrtělka o míč, toho se zmocnil Jan Šebelka a sólem přes půl hřiště ho dovezl až k pokutovému území Varů, odkud ho napálil k tyči za bezmocného Strnada - 2.0.

 

Strnad musel zasahovat znovu v 35. minutě, když ho zaměstnalo velmi dobře hrající duo Šebelka-Sedlic. Prvně jmenovaný obloučkem vyslal Sedlice za hostující zadáky, ten se pokusil vyběhnuvšího gólmana hostujícího celku přelobovat, avšak Strnad i s trochou štěstí vytáhl míč na rohový kop. Velice dobrý výkon jankovských hráčů stačil na poločasové vedení 2:0!

Bürgerova pojistka

Ještě veseleji bylo v Precis aréně v 56. minutě. Sedlicův odvrácený centr napálil Šebelka a Vojtěch Bürger ho před brankou tečoval z dosahu všech přímo pod břevno - 3:0. Jankov vedl o tři góly, a to už byl náskok, díky němuž domácí fanoušci začali věřit v tříbodový konec. Navíc samotní fotbalisté jihočeské vesnice hráli stále maximálně pozorně a ofenzivní sílu Buldoků drželi na uzdě.

 

Sami mohli znovu udeřit v 65. minutě, kdy se do Maršánovo centru krásně položil Lošek, avšak hostující branku minul. Hosté během druhé půle postupně přebrali otěže zápasu a v závěru se dostali i do šancí. Vůbec první zakončení mezi tři Pavelcovy tyče přišlo až po 78 minutách, a to, když se k hlavičce dostal Dřížďal, ale domácího gólmana nenachytal v nedbalkách.

 

Veškerý um musel Pavelec předvést v 82. minutě proti dobře mířené střele Pěkného. Ta směřovala přesně k tyči, ale Pavelec ji tygřím skokem vytěsnil na roh. Čestného úspěchu se Karlovarští dočkali až v nastaveném čase, kdy po Kroneislově ruce proměnil pokutový kop Marian Geňo - 3:1. Přestože domácí přišli o čisté konto, o tři převeledůležité body nikoliv!

 

Tento výsledek odsoudil k definitivnímu sestupu FK Ostrov, o třetí sestupové místo si to rozdají Krumlov, Jankov a Rokycany. Jihočeši hrají spolu a k jistotě záchrany jim stačí vzájemná remíza. Rokycany musí porazit Čížovou a doufat v tříbodovou výhru jednoho z dua Krumlov-Jankov.

 

Zdroj: Oficální web klubu SK Jankov



Ohlasy k zápasu


SK Jankov
Oficiální facebookový profil klubu SK Jankov: „V domácí derniéře jsme podali možná nejlepší výkon v sezóně a proti silnému soupeři bereme zaslouženě tři body! K těm nás nasměrovaly již dva góly v první půli z kopaček Patrika Sedlice a Jana Šebelky. V 55. minutě přidal třetí gól Vojta Bürger, Buldoci už jen v 90. minutě z penalty skóre korigovali. Jistotu záchrany jsme ještě nezískali, ale po dnešku jsme velmi blízko!“

FC Slavia Karlovy Vary
Trenér Karel Tichota: „Do zápasu jsme vstoupili špatně, udělali jsme dvě hrubé individuální chyby a domácí nás z brejků potrestali. První poločas jsme se nemohli zkrátka dostat do tempa. Do druhé půle jsme přehodili rozestavení, ale bohužel jsme hned inkasovali ze standardní situace. I přes optickou převahu jsme dokázali snížit až na konci. Poslední zápas se nám nepovedl.“



Sestavy


SK Jankov
A. Pavelec [-] - M. Kroneisl [-] , J. Zajíc [-] , L. Fajtl [-] , F. Lošek [-] - V. Bürger [-] , P. Beránek [-] (72. R. Mužík [-] ) , M. Kollár [-] , D. Maršán [-] (88. M. Rytíř [-] ) - P. Sedlic [-] (82. L. Voráček [-] ) , J. Šebelka [-] (86. M. Popelka [-] )

FC Slavia Karlovy Vary
D. Strnad [-] - J. Staněk [-] (65. Z. Skala [-] ) , M. Geňo [-] , L. Mestl [-] , M. Psohlavec [-] , F. Dřížďal [-] , P. Maňák [-] (87. O. Šupík [-] ) , V. Vrtělka [-] , D. Krlička [-] , P. Plechatý [-] , M. Pěkný [-]

ŽK: 86. D. Maršán - 72. P. Plechatý , 85. F. Dřížďal .
Hráči zápasu: J. Šebelka , P. Sedlic .
Počet diváků: 288. Rozhodčí: Kotyza Václav - RAPLÍK Lukáš, BENEDIKT Ladislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.