Mariánky vydolovaly body za pět minut dvanáct a sebraly Motorletu postup do ČFL


Branky


0

Běžely poslední vteřiny devadesáté minuty, když domácí Štěpán překonal Foferku v bráně Motorletu, a zařídil tak penaltový rozstřel. V něm uspěli Lázeňští a zakončili sezónu dvoubodově. Jinoničtí naopak smutní, jen okamžiky je dělily od postupu do třetí nejvyšší soutěže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Chybělo tempo, chyběly šance

Před začátkem utkání poděkoval mariánskolázeňský klub Marcelu Jakubíkovi, který se rozhodl pro vleklá a opakovaná zranění ukončit kariéru. Pak už přišel na řadu fotbal a první náznaky šancí mělo domácí mužstvo. Z pěkného Holubova úniku na levé straně a následného rohového kopu však nic nebylo.

 

Pražané sice drželi míč častěji na svých kopačkách, přes obranu Mariánek se ale dostávali sporadicky. Zápas pokračoval v nastoleném trendu i nadále. K ohrožení brány Západočechů se dostal Motorlet až na konci 27. minuty, na skóre se však ani tentokrát nic nezměnilo. Po půlhodině se přes dva soupeře dostal Čácha a naservíroval míč do vápna Lukičovi, kterému se ale zamotal mezi nohama.

 

Za chvíli neuspěli ani domácí se střelou přímo doprostřed brány, kde byl připravený Foferka. Stejně si počínal i Holub o pár minut později. Ani jeden tým se nikam moc nehnal a poločasová přestávka byla pro příchozí diváky spíše vysvobozením.

Lepší pozdě, nežli nikdy

Pět minut po změně stran přišla i do té doby největší příležitost zápasu. Sadílek poslal míč Kavalírovi a Foferka vytěsnil jeho střelu na tyč! Jinonický gólman měl plno práce i po střele Buršíka, kterého také vychytal.

 

Jinoničtí odpověděli střelou po rohovém kopu, ale dočkali se až později. V 74. minutě vypálil z ostrého úhlu Jiří Sodoma a Jacko-Lysák nedokázal udržet míč před brankovou čarou!

 

V posledních vteřinách dostali domácí k dispozici trestný kop a do vápna Motorletu přispěchal i brankář Mariánských Lázní. Kavalírův centr Foferka neudržel a míč ve skrumáži doskákal až ke Zdeňku Štěpánovi, který ho uklidil do sítě!

 

Pro Motorlet měla inkasovaná branka v posledních sekundách mnohem hořčí příchuť, protože je připravila o postup do České fotbalové ligy - z druhého místa postupuje z Divize B Polaban Nymburk, který nasbíral 67 bodů.

Maraton na závěr

Týmy si tak naposledy v sezóně vyzkoušely i pokutové kopy. Prvním fotbalistou, co neuspěl, byl hostující Laušman, jenž se pokusil napodobit Antonína Panenku, jenže zamířil nad břevno. Neuspěl ale také Šilhán, a tak drama pokračovalo. Penaltový maraton rozhodl Jacko-Lysák, když vychytal kapitána Pyška a přisoudil tak druhý bod Mariánkám. Diváci viděli celkem deset sérií.



Ohlasy k zápasu


FC Viktoria Mariánské Lázně
Trenér Stanislav Purkart: „Myslím si, že to byl oboustranně kvalitní zápas. Jak jsem v předchozích duelech nebyl s naším výkonem spokojen, Motorletu jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Dva body jsme si zasloužili, i když jsme dokázali vyrovnat až šťastně v závěru. Kluky musím pochválit, kvalitnímu soupeři jsme moc nedovolili a zaslouženě body získali. Všichni kluci, co nastoupili z lavičky, do hry zapadli a jelo to až do 92. minuty.“

FK Motorlet Praha
Trenér Martin Poustka: „Jsem velmi zklamaný, o minutu nám unikl postup do třetí ligy. Ještě pořád to ve mně vře a bublá. Vadí mi přístup některých hráčů, kteří se zachovali velmi, velmi nezodpovědně. I hráči z B-týmu věděli, že hrajeme ještě jedno utkání, bohužel ale byla jejich páteční oslava taková, že nám velmi nabourala sobotní sestavu a současně i počet lidí k zápasu v Mariánkách. Penalty klukům nevyčítám, byl na ně psychický nápor. Mariánskolázeňští hráli jak o život a vůbec nám to nezjednodušili. Stačila by nám ale páteční zodpovědnost třetiny mužstva a věřím, že bychom tímto přístupem šli postupu naproti.“



Sestavy


FC Viktoria Mariánské Lázně
O. Jacko-Lysák [-] - T. Denk [-] , M. Lukáš [-] , M. Buršík [-] (70. D. Cinkanič [-] ) , P. Holub [-] , V. Kafka [-] (81. T. Šilhán [-] ) , M. Drahorád [-] , J. Sadílek [-] , P. Kavalír [-] , M. Kravar [-] , Z. Štěpán [-]

FK Motorlet Praha
T. Foferka [-] - J. Karbulka [-] , J. Rajnoch [-] , L. Kučera [-] , T. Lukič [-] (80. V. Laušman [-] ) , Z. Koukal [-] (63. D. Scharf [-] ) , M. Čácha [-] , V. Kotrba [-] , J. Pyšek [-] , M. Podzemský [-] , J. Hájek [-] (65. J. Sodoma [-] )

ŽK: 86. J. Sodoma , 88. J. Karbulka .
Hráči zápasu: Z. Štěpán , V. Kafka .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Šálková Helena - KASTL Jan, ŠTRINCL Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.