FOTO: Zlonice v derby porazily Klobuky, skóre se měnilo až po pauze


Branky


50. T. Vimr , 68. L. Gil
0

Tolik očekávané derby s tradičním soupeřem se odehrálo před krásnou diváckou kulisou téměř 230 platících diváků. Nebýt MS v hokeji ve Francii, mohla být návštěva jistě ještě o něco vyšší, ale i tak je to na jaře divácký rekord. O ostatní utkání není až takový zájem, ale derby s velkým D přitáhne vždy spoustu fanoušků. Až na posledních 5 minut přálo i počasí a tak se všichni fandové i hráči mohli těšit na pěkný fotbalový zážitek.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

I přes šance bez branek

Utkání začínají aktivněji hosté a to i díky tomu, že zlonické mužstvo vyrukovalo s počáteční defenzivou namísto aktivní hry. Hosté během 5 min. vyprodukovali na branku 3 střely které však nepřinesly výrazné ohrožení branky. Domácí se osmělují až v 8. min. kdy po rohovém kopu T. Vimra hlavičkuje vedle tyče P. Němec. Ve 14. min. domácí již téměř zvedali ruce nad hlavu, kdy po akci L. Gila a Martina Špety přichází přihrávka z pravé strany před branku, kde míč sklepává M.Demeter pro D. Tauše a ten zakončuje placírkou. Míč ovšem trefuje před brankovou čarou Kalíka. Klobuky přichází s odpovědí v 18. min. kdy si před vápnem Douša šikovně přehodí jednoho z domácích obránců, předá Vébrovi a ten z hranice vápna zakončuje. Naštěstí pro domácí střelu uspěchá a ta míří vedle branky. V 21, min. uniká po pravé křídle Svoboda a je faulován L. Košťákem. Přichází tr. kop, který hasí L. Gil na rohový kop. V 25. min. nuceně střídají domácí L. Košťáka (výron kotníku) za L. Samka.

 

V téže minutě zahrávají domácí z levé strany T. Vimrem tr. kop, avšak hostující brankář je pozorný a míč vyráží. V 29. min. zahrávají hosté Vébrem tr. kop. Míč na hranici velkého vápna lízne hlavou Kubelka a ten končí těsně vedle pravé tyče. V 41. min. předává Vimr do křídla M.Špetovi, který přihrává před branku. Míč prochází až na druhou tyč k osamocenému M. Demeterovi, ale ten neuvěřitelně před odkrytou brankou selže a trefuje pouze tyč. V 43. min. přichází brejk Svobody, který před velkým vápnem hasí J. Novák. V 45. min. přichází krásný fotbalový moment P. Bakose. Ten po přetaženém rohovém kopu Vimra střihne ve vzduchu akrobaticky polonůžky a míč míří pod břevno. K domácí smůle je opět odhlavičkován. První poločas tak končí bezbrankovou plichtou, avšak k vidění bylo dost příležitostí. Z dosavadního průběhu je zřejmé, že to bude o tom, komu se podaří vstřelit první branku...

 

Vimr se radoval, pak se přidal Gil

Ve 46. min. k ní mají domácí blíže. M. Demeter vysune T. Vimra, který prchne svému strážci a pak zakončuje na vzdálenější tyč. Ke zlonické smůle opět scházejí centimetry. Ve 48. min. přichází rohový kop hostí, na který si nejvýše vyskakuje Kalík a hlavou těsně přestřeluje branku. V 50. min. si už domácí mohli radostně zakřičet gól. P. Bakos vysune uličkou T. Vimra. Rychlonožka prchá obráncům a střelou po zemi k pravé tyči tým přivádí do vedení 1:0 .

 

Další průběh hry se odehrává především ve středu hřiště bez výraznějšího ohrožení brankářů. V 68. min. přichází opět souhra Bakos – Vimr. Druhý jmenovaný prchne po pravém křídle a pak předkládá po zemi přihrávku před branku na zcela osamoceného L. Gila, který plackou k pravé tyči uklízí podruhé balón do sítě 2 : 0.

 

Vzápětí přichází kiks domácí obrany v důsledku nekomunikace, čehož využívá ve vápně Vébr, ale v dobré palebné pozici branku přestřeluje. Na druhé straně po akci Vimra, Němce a zakončení Špety hostující brankář míč vyráží na rohový kop. Shodný hráč v 73. min. po akci Němce se Samkem z vápna vysoko přestřeluje. V 74 min. se před vápnem uvolňuje Svoboda a střelou těsně vedle tyče zakončuje. V 82 min. končí souhra Vimra s Havrdou ve vápně u Němce a ten nastřeluje tyč. V 87. min. přichází střela hostující Vébra mimo branku. V té době se již strhl skutečný liják a utkání se dohrává v provazech deště. Utkání se odehrálo v přátelské atmosféře, o čemž svědčí pouze 2 udělené ŽK a tak to má být. Těšme se na další podobné derby, které je jen a jen o fotbale.

 

Report nám zaslala  Radomila Beranová

 

FOTKY Z UTKÁNÍ

NAJDETE ZDE



Počet diváků: 240. Rozhodčí: Jarolímek Miloš - GLOGAR Lukáš, ŠESTÁK Matěj.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.