Tečovaná střela a přesná hlavička zajistily favorizovanému Městci výhru


Branky


0

"Městec Králové má velmi kvalitní mužstvo, které opět zvítězí. Kovanice sice mají výborně hrajícího Kuklu, ale ten jim sám zápas nevyhraje," prohlsil ve čtvrtečním ExpertTipu nejlepší hráč 14. kola, rožďalovický gólman Jiří Kumstýř. Obě mužstva jeho slova potvrdila, Městec si z Kovanic odvezl všechny tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jizbově střele pomohla teč

Kovanice potřebovaly před šedesátkou svých fanoušků zabojovat a získat proti favoritovi nějaké ty body, samozřejmě však měly z Městce respekt a možná i obavy. To se v zápase projevilo. Městečtí zápas kontrolovali a vytvářeli si šance, které musel likvidovat brankář Jakub Krátký. Domácí sice poctivě bránili, ale na dostřel se k brance Pavla Hampla dostávali jen zřídka. Tlak hostí se tak stupňoval a vyvrcholil úvodním gólem utkání. Ve 26. minutě jej vsítil záložník Martin Jizba, který vypálil zpoza vápna. Střela zapadla i díky teči přímo k tyčce.
Městec svého soupeře, který hrozil především ze standardek, i po vtřelení úvodního gólu nadále přehrávali a ze svého tlaku nepolevili. Získali dokonce i výhodu pokutového kopu. Ten však útočník Lukáš Kubelka neproměnil. První půli tak skončila výsledkem 0:1.

Kovanice neproměnily dobrou šanci k vyrovnání

Druhý poločas začal stejně jako ten první skončil - Městec nadále soupeře přehrával. Jeho obrana ovšem po pěti minutách od konce přestávky najednou nečekaně propadla a hráč domácích sprintoval sám na brankáře. Tváří v tvář si s ním však neporadil a zahodil skvělou šanci na vyrovnání. Jak je již ve fotbale takřka pravidlem, ukázalo se jako pravdivé rčení "nedáš dostaneš." V 58. minutě totiž Městec odskočil soupeři již o dva góly. Na rohový kop seběhl zcela volný Lukáš Kubelka a hlavou zamířil na přední tyč.
Ke konci zápasu již domácí soupeřovo tempo nestíhali a nejspíše si ani nevěřili, že by mohli dvoubrankové manko stáhnout. Naopak na druhé straně se našli neúnavní pracanti, a to především Roman Kafka, který na pozici beka v jednom kuse sprintoval nahoru dolů a znepřijemňoval život jak kovanickým útočníkům, tak i obráncům.
Zápas tak skončil zaslouženým vítezstvím favorita, který ovšem nenarazil na žádný odevzdaný tým. Kovanice byly důstojným soupeřem.



Ohlasy k zápasu


FK Kovanice
Lukáš Kout: Zápas nám okomentoval domácí trenér: "Hráli jsme v pozici outsidera a soupeř si výhru zasloužil. Potvrdil naše obavy a byl lepší. Celý zápas jsme však odehráli poctivě a se ctí. Obrana nepropadla a vypracovali jsme si i několik slušných šancí, hlavně ze standardek a poté tutovku v padesáté minutě. Pochválil bych hlavně Kuklu a defenzivního záložníka Poklopa."

Městec Králové
Milan Švábenský: Ohlas jsme získali i do druhého trenéra: "Kovanice potřebovaly zabojovat a nečekali jsme moc fotbalové utkání. Koho jsem se bál byl Kukla, který nás mohl ohrozit, což se mu poměrně dařilo. Vítězství nám zajistily především dobré začátky obou poločasů, zápas jsme zvládli s grácií. Pochválím především Kafku a Velenského."



Sestavy


FK Kovanice
J. Krátký [-] - J. Jelínek [-] (84. M. Kuchař [-] ) , Z. Gajdoš [-] , P. Kukla [-] , D. Poklop [-] , J. Černý [-] , A. Hobort [-] , R. Bulíř [-] (62. M. Chmel [-] ) , T. Mataj [-] , P. Suchý [-] , T. Černý [-]

Městec Králové
P. Hampl [-] - R. Tyl [-] , J. Blažek [-] , R. Kafka [-] , P. Novotný [-] - O. Janouch [-] , M. Tůma [-] , M. Jizba [-] (89. M. Křovina [-] ) , O. Černovský [-] - M. Velenský [-] , L. Kubelka [-]

ŽK: 17. T. Černý - 66. O. Černovský , 89. J. Blažek .
Hráči zápasu: P. Kukla , D. Poklop - R. Kafka , M. Velenský .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Černý Martin - ŠTOLA Marek (N), HRADEČNÁ Dana (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.