FOTO: Stráž má titul a postoupí, stačily dva body


Branky


0

V utkání rozhodujícím o titulu to bylo nakonec pořádné drama. Do poslední chvíle platil remízový stav, který se už nakonec nezměnil a o vítězi musely rozhodnout penalty. Stráži to ale stačilo. Pro jistotu si své prvenství ale pojistila nakonec ještě druhým bodem. V utkání při ní stálo chvílemi ale i velké štěstí, nechybělo moc a titul spadl do rukou Kostelci. Nakonec vše ale dopadlo podle očekávání a my už můžeme novopečenému mistru jen a jen gratulovat. 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jedlička přiblížil diváky euforické náladě

Stráž věděla, že na její půdu nezavítal žádný slabý soupeř a po kolapsu v Záchlumí musela být velmi na pozoru. Od začátku hrála dost opatrně a pozorně, leč maličko nervózně, což dokonale nahrávalo lázeňskému celku, který dostával dost prostoru a mohl se rozehrát. Fanoušci sledovali parádní kvalitní utkání v němž mohla ropzhodovat každá menší chybka. Stráž ale měla vše celkem pod kontrolou, Lázně hrály dobře, ale do šancí se moc nedostávaly. Stráž trpělivě kombinovala a snažila se nic neuspěchat, za což nakonec byla odměněna v devětadvacáté minutě zásahem Miloslava Jedličky, který jakožto největší kanonýr soutěže vzal situaci na sebe a dokázal přiblížit svůj tým vysněnému titulu. Stále ale nebylo o ničem rozhodnuto a domácí museli stále dřít na sto procent. Do šaten tak odcházeli oba týmy dost unavení tempem první půle za celkem nejasného stavu.

Drama do poslední minuty

Ve druhé půli Stráž především kontrolovala výsledek a do ničeho vážnějšího už se nevrhala, takže dostali hosté ještě více prostoru a začali soupeře v podstatě i přehrávat. Stráž se sice snaživě bránila, ale tlak souepře se stále stupňoval a domácí s ním měli stále větší problémy. A patnáct minut před koncem přišlo přesně to, čemu se Sokol od začátku druhé půle bránil. Karel Seknička obstaral vyrovnání a napínavý závěr byl na světě. Stráž se pořádně už nemohla dostat do hry a až do konce se spíše bránila. Lázně měly ještě několik zajímavých šancí a několikrát mohly Stráž o titul připravit. Nakonec ale jejím katem nebyly. Stráž uhájila remízu a po devadesáti minutách vypukla na hřišti oslavná euforie. Potřebný bod byl doma a Stráž mohla slavit ještě před koncem zápasu. O mistru sezóny 2016/17 okresního přeboru Tachov bylo rozhodnuto.

Bonusový bod

Při penaltovém rozstřelu už byli domácí natolik v pohodě, že s přehledem využívali svých šancí a jen v klidu sledovali zaváhání soupeře. Nakonec tedy získali domácí ještě druhý bonusový bod, který je v tabulce ještě oddělil od Kostelce, a tím již jasně ukázal, komu titul vlastně patří.



Ohlasy k zápasu


TJ SOKOL Stráž z.s.
Sokol Stráž: Stráž se k utkání zatím ještě nestačila vyjádřit.

TJ Sokol Konstantinovy Lázně
Pavel Rašín: My jsme jeli do Stráže s tím, že necheme udělat ostudu a budeme se snažit uhrát, co nejlepší výsledek. V předešlých zápasech se nám nedařilo a ve Stráži jsme se z toho chtěli nějak vymotat. A to se nám povedlo. Dokonce bych řekl, že jsme byli v utkání tím techničtějším mužstvem. Přesto byla remíza asi spravedlivá. Ale výkon, který jsme tem podali byl určitě potěšující. Určitě jmse si zvedli před posledním kolem sebevědomí.



Sestavy


TJ SOKOL Stráž z.s.
J. Tajstra [-] - V. Svoboda [-] , B. Borys [-] , D. Rubant [-] , M. Novotný [-] - M. Vašák [-] , F. Veselý [-] - L. Ondřich [-] (60. V. Borys [-] ) , M. Jedlička [-] - K. Pták [-] (67. L. Koubek [-] ) , K. Rada [-]

TJ Sokol Konstantinovy Lázně
J. Kratochvíl [-] - P. Rašín [-] (46. K. Seknička ml. [-] ) , M. Pohlot [-] (70. M. Pohlot [-] ) - K. Praizler [-] - P. Hampapa [-] , J. Sak [-] , D. Hoffmann [-] , J. Nevařil [-] , P. Hospodářský [-] , R. Mašín [-] (37. M. Hoffmann [-] ) , J. Jelen [-]

Počet diváků: 215. Rozhodčí: Loukota Petr - ŠICHEVIČOVÁ Michaela, MAJERČÍK Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.