Marek Hrstka úřadoval ve druhém poločase


Branky


44. P. Sova (p.) , 56. M. Hrstka , 58. P. Heverle , 90. M. Hrstka - 3. P. Královský (p.) , 88. M. Klégr
0

I přes územní převahu domácích byl po dvou penaltách poločasový výsledek srovnaný. Dva rychlé góly v úvodu druhého poločasu však rozhodly.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První a poslední minuty gólově orámovaly poločas

Hned po rozehrání ze středového kruhu se domácí nastěhovali před kouřimskou bránu, ale první brejk patřil Kouřimským a vedl k vedoucímu gólu. Akci táhl po pravé straně Keltner, obhodil si Baška, při další kličce Medlenova noha nezasáhla míč, ale podkosila nohy soupeře. Pískala se penalta, ke které se postavil kouřimský specialista Pavel Královský. Jenže proti němu stál Miloš Kolář, naopak zase likvidátor penalt. A dařilo se mu i tentokrát. Jenže míč jen vyrazil a Pavel Královský dokázal dorazit míč do sítě - 0:1. Lepší začátek si hosté přát nemohli.

 

V následujících minutách se akce střídaly na obou stranách. Na libodřickou bránu pálili Světnička či Královský, ale jejich střely nenašly cíl. Na druhé straně hasil brejk Hrstky na poslední chvíli Svoboda, po akci Sovy z pravé strany zvonila tyč Havránkovy brány. Další jedovku Hrstky vytlačil hostující gólman výborně na roh. 

 

Postupem času získávali územní převahu domácí hráči. Baškova rána z trestňáku letěla mimo, Košík ve výborné pozici hlavičkova pouze do břevna. V další akci se prodíral Hrstka mezi třemi Kouřimskými, připravil si míč na střelu, ale tu mu zblokoval Novák na rohový kop. Po něm vznikl před bránou Havránka veliký závar, jenže ani Baško, ani Heverle či Šafránek nedokázali míč přes hradbu těl dostat do sítě.

 

Občas se osmělili i hosté. Královský byl na hraně šestnáctky faulován, trestný kop sám namířil jen do zdi, akce ale pokračovala a ránu Jasenovského vytáhl výborně Kolář. Následoval dlouhý nákop na Baška na druhou stranu, kde se dostal za obranu Hrstka, jenže jeho lob skončil pouze na tyči. A Hrstka byl při chuti. Bohužel další jeho krásnou ránu z dvaceti metrů opět zastavila tyč Havránkovy brány. 

 

Vyrovnání se domácí dočkali těsně před přestávkou. Dělovku Baška z trestného kopu Kolář vyrazil, ale při odkopu si Svoboda nešťastně trefil míč do své ruky. Následnou penaltu zahrával Pavel Sova a přesně se opakovala situace z úvodních minut. Havránek míč vyrazil před sebe a Sova míč razantně dopravil za jeho záda - 1:1.

Dvě rychlé branky rozhodly

I úvod druhého poločasu patřil domácím. Na přihrávku Sovy nikdo nenaběhl, ale odražený míč poslal na bránu Havránka Hrstka. Ale přesně do jeho náruče. 

 

Svojí brankové odměny se konečně dočkal i aktivní Marek Hrstka. Nejprve byla jeho gólová akce zastavena kvůli těsnému postavení v ofsajdu, ale o pár minutek později už se mohl radovat. Dostal trochu prostoru přibližně dvaadvacet metrů od brány, podíval se, kde stojí Havránek a poslal přesně míč pod břevno - 2:1

 

Krásnou akci předvedli domácí o dvě minuty později. Sovy vybojoval míč, poslal jej do křídla na Hovorku, který po pár krocích našel přesně před před bránou kopačku Petra Heverleho - 3:1. Po tomto gólu aktivita domácích lehce polevila, ale ani hosté nedokázali ohrozit domácí branku. Až dvě minuty před koncem se po standardce prosadil Michal Klégr a snížil na 3:2. Ale poslední slovo měl výborně hrající Marek Hrstka, který po brejku upravil na konečných 4:2.



Ohlasy k zápasu


FK Libodřice
Lukáš Lanc, trenér: Bylo nepříjemné, že jsme velice brzy inkasovali, ale nezlomilo nás to a tvořili jsme si šance. Bohužel na proměnění jsme si museli počkat až do samého závěru první půle, kdy jsme také z penalty vyrovnaly. Ve druhém poločase jsme pokračovali v nátlakové hře a konečně to také vyjádřili gólově. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě.

TJ Kouřim
Martin Snížek, tentokrát nehrající trenér: Zápas pro nás začal velmi dobře, po dvou minutách proměnil Královský dorážkou svou penaltu. Od té doby už jsme toho ale bohužel moc nepředvedli. Domácí hráli přesně to, co jsme čekali, ale stejně jsme nebyli schopní efektivně bránit. Jen za první poločas zvonila asi čtyřikrát tyč naší branky a Havránek měl další tři výborné zákroky. Když už to vypadlo, že vydržíme do půle, trefil si Svoboda při odkopu ve vápně ruku a bylo z následující penalty vyrovnáno. Druhý poločas už domácí svou převahu vyjádřili brankově a některé další šance nedotáhli. My jsme hrozili maximálně ze standardek, ale více než jednu jsme nedokázali proměnit. Domácí vyhráli zaslouženě, nás čeká krušný závěr sezóny.



Počet diváků: 65. Rozhodčí: BAROCH Vladimír - NĚMEC Ladislav (N), SNÍŽEK Martin (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.