Velimská rezerva zakončila postup porážkou. Velký úspěch nově vybudovaného kolektivu a trenéra Jaroslava Jedličky


Branky


25. J. Kasal , 26. J. Nedbal , 50. L. Kostka , 56. L. Láznička (vl.) - 34. L. Bláha , 45. K. Suchý , 46. V. Pešek , 57. K. Suchý , 77. L. Karkoš (p.)
0

     Už před dvěma týdny si béčko Velimi zajistilo postup vítězstvím ve Štítarech. Za týden se uskutečnila generálka na oslavu postupu. Hráči se zřejmě těšili na hlavní, bujaré, oslavy a výsledkem byla porážka. To se velimským starším, hlavně bývalým fotbalistům nelíbilo. Všichni se těšili, že domácí zakončí svoji spanilou roční jízdu výborným výkonem a podtrhnou tak tlustou čarou postup do okresu. Omluvou není ani to, že chyběli někteří hráči základní sestavy (L. Sixta,  A. Jehlička, J. Slavík), na lavičce zůstal M. Hrabal a postupně se na hřiště dostali i náhradníci, kteří toho během roku moc neodehráli. Aspoň si tak užili radost z postupu.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po půli remíza

První poločas začal v pomalém tempu, hosté bránili a domácí hráli svoji kombinační hru, ale jen k velkému vápnu soupeře. Opět chyběla finální přihrávka. V posledních zápasech naše mužstvo začalo dávat branky až tak po půlhodině hry. V podstatě se to opakovalo. Ve 25.min. dává první branku J. Kasal, po přihrávce L. Hájka, 1:0. Za minutu, ve 26.min., zvyšuje J. Nedbal na 2:0, asistoval J. Kasal. Vypadalo to, že se nic nemůže stát. Ale pozor, už před tím měli hosté dvě slibné příležitosti. A pak to přišlo.

 

Ve 34.min. L. Bláha snižuje na 2:1 a ve 45.min. K. Suchý skóre srovnal na 2:2. Proč najednou je vyrovnáno? Hráči si zřejmě mysleli, že v pohodě utkání vyhrají. Hráli pomalu, na polovině soupeře kazili finální přihrávku a ve středu pole nepokryli brejkové hráče. Stopeři se nezajistili a defenzivní záložník nebyl ve svém prostoru. To se stalo čtyřikrát, ale soupeř trestal jenom dvakrát.

Rozhodla penalta

   Do druhého poločasu přišel na hřiště za L. Hájka stoper M. Hrabal. Už ve 46.min., zase snadno, zajišťuje vedení Pašinky na 2:3 V. Pešek. Domácí rychle zabrali a v 50.min. srovnává velimský legendární kanonýr a prezident klubu, L. Kostka na 3:3, asistuje J. Vlk. Pak přišla postupně čtyři střídání, která, dle mého názoru, ovlivnila poslední půlhodinku hry. V 53.min. střídá L. Kostku, téměř rok nehrající, J. Klingr, A.  Srpa pak M. Kosina. Už v 56.min. proběhl zleva, po brankové čáře, až k malému vápnu J. Klingr, v tísní lehce poslal míč na branku a hostující L. Láznička si míč nešťastně vrazil do vlastní sítě, 4:3 pro Velim.

 

Velimáci jsou nepoučitelní a opět nepozorní. Už v 57.min. je vyrovnáno na 4:4. Domácí ztrácí míč, přichází chyba brankaře a K. Suchý srovnává skóre zápasu. V 67.min. nastupuje, asi po roce, J. Roudnický za O. Kosinu.. V 73.min. , přichází velimský „Škoda“ M. Souček za O. Dvořáka s úkolem rozhodnout. V. 77.min. znova zaváhání a chyba, brankař M. Polák vybíhá, zbytečně fauluje a z penalty L. Karkoš posílá hosty do vedení 4:5. Domácí se snažili vyrovnat, ale hosté dobře bránili a nečekané, dle mne zasloužené, vítězství uhájili.

 

     Utkání řídil nestranně a celkem dobře rozhodčí A. Humpolák. Ke klidnému průběhu hry přispěla svou měrou obě mužstva.  

 

Autor článku: Jaroslav Češpiva.

Hodnocení sezóny trenérem Jaroslavem Jedličkou

" S konečným umístěním v sezóně - I. místo a postup do okresního přeboru - panuje, samozřejmě, velká spokojenost. Podařilo se nám splnit cíl, který jsme dostali "úkolem" od našeho výboru a také sen, který jsme si dali my sami v mužstvu.                                                       

 

Troufnu si říci, že jsme postoupili zaslouženě, předváděli jsme (až na výjimky) nejlepší fotbal, oba naše konkurenty (Ratboř, Cerhenice) jsme porazili na jejich půdě, Ratboř i doma. Končíme sezónu s náskokem 4b. na druhé a 15b. na třetí tým v tabulce, to hovoří za vše. V těžkých zápasech a pak v konci sezóny na jaře se ukázala psychická odolnost týmu a dobrá parta v mužstvu, protože jsme prostě museli vyhrávat a nesměli jsme si dovolit zaváhání. Byla to dobrá průprava pro mužstvo, které teď čekají těžké boje "v okrese".

 

Velkou předností mužstva je jeho vyvážené složení a poměr mezi staršími hráči se zkušenostmi z vyšších soutěží, silná střední generace a velký počet talentovaného a dravého mládí, které se ukazuje ve velmi dobrém světle a tito hráči jsou příslibem pro budoucnost. Hráčem sezóny byl vyhlášen obránce Michal Hrabal, Vítězem kanadského bodování pak záložník Jakub Kasal s 26 body (16 branek, 10 asistencí).

 

Mise splněna = trenér odchází! Přeji mužstvu i jeho novému trenérovi J. Ptáčkovi mnoho zdaru a úspěchů v okresním přeboru!“



Ohlasy k zápasu


FC Velim
Jaroslav Češpiva (vedoucí mužstva): „Zhodnocení sezóny patří našemu úspěšnému trenérovi, ale aspoň par slov od mne. Ve velimském fotbalu se pohybuji, s malými přestávkami, od roku 1977. Trénoval jsem všechny věkové kategorie, od přípravky až k áčku. V roce 2010/11 jsem postoupil s béčkem do I.A třídy a to byl úspěch! Rok jsme hráli úspěšně I. A třídu, ale v roce 2012 Velim odstoupila z divize a naše béčko se stalo áčkem. Bylo založeno nové béčko a trenérem se stal J. Jedlička. Jarda postupně budoval dva roky nové mužstvo. V třetí sezóně v roce 2015 skončilo béčko těsně na 3. místě. To už jsem netrénoval, ale dělal Jardovi vedoucího béčka. V roce 2016 skončilo béčko druhé, dokonce vyhrálo v Bečvárech. No a přišla tato sezóna 2016/17, naše béčko zvítězilo a postupuje do okresního přeboru. Škoda, že vítězný trenér končí. Ve fotbale snad zůstane. Děkuji všem, co nám pomáhali, hlavně pak hráčům a trenérovi. Jsem rád, že jsem byl u tohoto nezapomenutelného zážitku. Kluci moc dík. PS. Asi 2/3 hráčů jsem učil.“




Počet diváků: 80. Rozhodčí: HUMPOLÁK Aleš - KUBELKA Petr (N), MLÁDEK Lukáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.