FOTO: Ve slavičínském derby branka nepadla, na penalty byla úspěšnější Nevšová


Branky


0

Na hrádecké umělce se hrálo netradičně v sobotním odpoledni slavičínské derby mezi domácí rezervou a celkem z Nevšové. FC TVD příliš nevyužilo služeb fluktuantů, neboť divizní A tým má několik zraněných hráčů, a tak do utkání nastoupil pouze Goňa a brankář Jelínek. Nevšová vsadila v úvodu duelu na defenzívu a byla si vědoma posledních velmi dobrých výsledků  Slavičína. Diváci se nakonec branky nedočkali, i když šance hostujícího Gabka po brance přímo volala. V penaltové loterii se štěstí usmálo na lídra tabulky z Nevšové, který si připsal z derby bod navíc.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli branka nepadla

Utkání se hrálo netradičně v sobotu a domácí tým chtěl využít k utkání některé hráče divizního A týmu. Do sestavy nakonec naskočil pouze Goňa s brankářem Jelínkem. Domácí mají poměrně konsolidovaný kádr, který v úvodním jarních zápasech výsledky vystrašil svého soupeře - Slavičané rozstříleli nejprve Mladcovou a v minulém kole deklasovali Veselou na jejím hřišti. Nevšové příliš nevyšel vstup do jarních odvet a prohrála v Otrokovicích.V minulém kole však doma porazila Admiru Hulín a vrátila se na vítěznou podzimní vlnu. "Do utkání na umělé trávě v Hrádku jsme nastoupili s cílem neobdržet branku a trpělivě čekat na vývoj utkání. To se nám také dařilo a první půle byla z obou stran hodně opatrná. Soupeř zahrával zejména standartní situace, ze kterých chtěl těžit, ty se mu ale nepodařilo zužitkovat. Naše obranná hra byla precizní a poločasový výsledek tak odpovídal předvedné hře  a skončil po zásluze 0-0", hodnotí duel na svém facebooku nevšovští činovníci. V první půli tedy branka nepadla, oba brankáři byli pozorní a míč za svá záda nepropustili.
 

 

Ve druhém dějství už branka nepadla

"Druhá půle již začala svižněji, Slavičín měl držení míče, ale k ohrožení naší branky se nedostal. Za zmínku stojí standartní situace, kdy trestný kop Fojtíka náš gólman Dušan Konečný bravurně vytáhl na rohový kop. My se dostávali častěji zejména rychlými přechody na dostřel soupeřovi branky a zahrávali jsme i několik rohových kopů, ale bez gólového efektu.  V 80. minutě prověřil divizního gólmana Jelínka Vašek Tomšů, ten jeho střelu hlavou dokázal se štěstím vytěsnit a podržel tak svůj tým. Když ze zápas chýlil k závěru, v 86. minutě se po přihrávce Honzy Fuksy dostal do vyložené šance Michal Gabko, ten však nedokázal svoji jasnou tutovku proměnit a zápas tak skončil dělbou bodů. V závěru jsme sahali po vítězství, ale v penaltové rozstřelu jsme ani jednou nezaváhli a odvážíme si tak po taktickém výkonu z horké hrádecké půdy cenné dva body", hodnotí druhou půli nevšovští funkcionáři na své sociální síti. Dlouho očekávané utkání tak skončilo spravedlivou remízou, oba celky byly blízko ke vstřelení branky, ale obrany tentokrát dominovaly nad útočníky obou týmů.

 

 

Z webu FC TVD Slavičín:

 

Ve třetím jarním mistrovském utkání jsme na umělé trávě v Hrádku přivítali lídra tabulky z nedaleké Nevšové. Opět jsme nemohli moc počítat s hráči „áčka“, které postihla marodka, ale tým jsme mohli doplnit dorostenci, kteří sehráli své utkání v pátek. Až na změnu v brance a na okraji obrany jsme nastoupili ve stejné sestavě, která nezklamala. Utkání se hrálo za pěkného počasí a jelikož šlo o derby, tak i návštěva byla velmi kvalitní.

Na své si přišli ovšem snad jen příznivci tenisu, jelikož míče létaly z jedné poloviny na druhou a fotbalový fanda trpěl. Velkou měrou k tomu přispěla především hra Nevšové, která od prvních okamžiků ukázala, že nepřijela předvést fotbalové kvality, ale pouze totální destrukci a následné nakopávání míčů do pokusů o brejky. Zpočátku jsme chtěli hrát kombinační hru, ale hosté byli značně defenzivní a velmi dobře organizovaní, a jen těžko jsme hledali recept na tuto hru. Nakonec jsme se přizpůsobili a rovněž pomocí dlouhých míčů jsme se snažili proniknout do pokutového území hostí. Obrana Nevšové však velmi dobře pracovala a nemohli jsme na ni najít recept. Hosté při několika protiútocích zahrozili, a to především po standardních situacích. Celý první poločas se však divák nudil, jelikož přímé nebezpečné ohrožení branky nebylo ani na jedné straně.

Do druhé půle jsme udělali drobné změny v sestavě a rozestavení a na hře se to projevilo. Začali jsme být aktivnější, lépe kombinovali a několikrát soupeře zatlačili do jejich pokutového území. Většinu druhého poločasu jsme byli lepším týmem a dostali se i do několika příležitostí, ale nejprve bezchybný Konečný skvělým zákrokem vytěsnil „gólovou“ střelu Fojtíka a když už byl brankář hostí překonán chytrou střelou Švacha st., tak ho zastoupil obránce. Smůlou byla i těsná minela Bureše. Zápas se tedy chýlil do bezbrankové remízy, ale po našich chybách se hosté dostali v závěru do dvou gólových příležitostí, které však zůstaly nevyužity, a tak nakonec diváci branku za 90 minut neviděli. V penaltovém rozstřelu byli nakonec šťastnější hosté.

 

 

 

 

Fotogalerii z utkání od Zdeňka Rumplíka najdete zde - http://slavicin.rajce.idnes.cz/Slavicin_B_-_Nevsova_8-4-2017/

 

Na penalty vyhráli šťastnější hosté v poměru 5:4

Za domácí nedal pátou penaltu Dan Sochora, zkušený brankář Konečný jeho pokus chytil a v poslední penaltě měl hostující Beňo i notný kousek štěstí a Nevšová bere bod navíc.



Ohlasy k zápasu


FC TVD Slavičín B
Jiří Váňa, trenér: Na utkání jsem se vcelku těšil, jelikož hosté vedou tabulku, vstřelili v 15 -ti utkáních 53 branek a mají nejlepšího střelce soutěže Vaška Tomšů. O to větší bylo mé zklamání, když lídr tabulky, který má ve svém týmu celou řadu skvělých fotbalistů k nám přijel pouze bránit. Fotbal trpěl a divák také. Až ve druhé půli jsme našli recept na defenzívu hostí, ale branku se nám vstřelit nepodařilo a tak jsme paradoxně mohli odcházet z prázdnou, jelikož jsme v závěru polevili v koncentraci, kdy se hosté dostali do dvou velkých šancí, které naštěstí pro nás zůstaly nevyužity. Nakonec tedy neberu bezbrankovou remízu jako neúspěch a našim klukům chci moc poděkovat za velmi dobrý výkon

TJ Sokol Nevšová
Ivana Urbanová, předsedkyně: Zápas jsme po taktické stránce zvládli, je jen škoda, že jsme nedokázali pár minut před koncem skórovat. I přesto všichni hráči podali zodpovědný výkon a zaslouží si pochvalu. Utkání bylo vyrovnané a dvou bodů z horké půdy si vážíme.



Počet diváků: 120. Rozhodčí: DOKOUPIL Tomáš - NUC Jiří, DOBIÁŠ Adam.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku