V zápase dvou rozdílných poločasů nakonec vyhrála slavičínská rezerva


Branky


0

Utkání dvou rozdílných poločasů bylo k vidění v nedělním dopoledni na hlavním hřišti ve Slavičíně, kam zavítal kostelecký Moravan. Domácí záloze divizního celku vyšel nadmíru vstup do utkání a po dvaceti minutách vedla po brankách kanonýra Žáčka o dva góly. Hosté navíc přežili neproměněnou penaltu domácím Fojtíkem, aby nakonec inkasovali branku do šatny. Ve druhém dějství ale hosté patřičně zdramatizovali utkání, nejdříve snížili po chybě brankáře Vypušťáka a poté dokonce srovnali na 3:3. Hanáci ale nezvládli závěr utkání, kdy po přihrávce nestárnoucího Milana Botha rozhodl o výhře Slavičanů tři minuty před koncem mladý Michal Švach.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí do půle dali tři branky

Za pěkného slunečného počasí na lehce promočeném trávníku ve Slavičíně hostili hráčí rezervy FC TVD celek z Kostelce u Holešova. Ten je s 21 body ve spodní polovině tabulky a má tedy stále sestupové starosti. Ty naopak dávno opustily domácí tým, který navíc mohl v tomto utkání počítat se všemi hráči kádru béčka a navíc využít i pomoci hráčů A týmu. Hned od úvodního hvizdu domácí celek začal aktivně a ve 3. min. kanonýr Žáček poslal domácí do vedení. Následovala celá řada dalších příležitostí na straně domácích, ale i hosté několikrát zahrozili. Ve 22. min Žáček přidal druhou branku a po několika krásných křídelních akcích mohli domácí vstřelit snad tucet branek, ale všechny zůstaly nevyužity, včetně zahozené penalty Fojtíka. Až v poslední minutě první půle do prázdné brány doklepl centr Kalíka pohotový Pekárek. Domácí odcházeli do kabin s tříbrankovým náskokem, který mohl být ještě vyšší a mrzet je mohla i neproměněná penalta.

Hosté ve druhém dějství utkání ještě zdramatizovali

Po poločase domácí nezalezli a dál hráli aktivní fotbal, ale opět se potýkali s neproměňováním řady jasných šancí. Po zranění stopera Bureše se hra obrany Slavičína rozhodila a hosté využili situace a v rychlém sledu dvaceti minut vyrovnali na 3 – 3. K první brance jim pomohl chybou při rozehrávce brankář Vypušťák, který ale později svůj tým podržel při samostatném úniku hostujícího Geráta. V této chvíli mohly výhru na svoji stranu strhnout oba celky, neboť se hrálo nahoru - dolů a šancí na obou stranách přibývalo. Domácí však zabrali a v závěru přesnou střelou Michala Švacha ml. zajistili tři body. Nutno podoktnout, že v té době byli na hřišti už oba divizní středopolaři Horáček se Školníkem a v závěru zkušeně podrželi míč na svých kopačkách. Hostům se málem podařilo otočit zápas jako našim hokejistům s Finskem, ale v závěru inkasovali možná i dost lacinou branku, kdy už si mysleli, že minimálně bod si ze Slavičína odvezou.



Ohlasy k zápasu


FC TVD Slavičín B
Jiří Váňa, trenér: Kostelec k nám přijel s prezentací otevřeného fotbalu, což nám vyhovovalo a tak se hrál oboustranně útočný fotbal, který se musel divákům líbit. Po první půli jsme mohli vést rozdílem daleko více branek, ale to co jsme nedali snad nelze komentovat. V závěru jsme ztrátou koncentrace hosty postavili na nohy a málem jim umožnili zisk bodů. Vzhledem k vývoji branek je pro ně porážka trochu krutá, ale nutno říct že zcela zasloužená, jelikož jsme byli lepším týmem.

SK Moravan Kostelec u Holešova
Tomáš Marek, hráč: Zápas jsme nezvládli hlavně v prvnímu poločasu, protože jsme jej prohráli 3:0. Navíc domácí ještě neproměnili penaltu a měli i další šance. My jsme ovšem hrozili také, poločas tak klidně mohl skončit i hodně divokým výsledkem. Ve druhém poločase byl obraz hry jiný, převaha byla na naší straně. Dokonce se nám podařilo vyrovnat a následně jsme měli i dvě gólovky. Když už se schylovalo k penaltám, nevyřešili jsme situaci v naší šestnáctce dobře a domácím usnadnili vstřelení čtvrté branky. Prohra je pro nás krutá, ale můžeme si za to sami svými chybami.



Sestavy


FC TVD Slavičín B
S. Vypušťák [-] - M. Švach [-] (75. O. Školník [-] ) , A. Bartoš [-] , J. Pekárek [-] (73. D. Horáček [-] ) , T. Kalík [-] , M. Both [-] , D. Sochora [-] , L. Žáček [7.0] , M. Švach [8.0] , R. Bureš [-] (62. R. Častulík [-] ) , B. Fojtík [-]

SK Moravan Kostelec u Holešova
M. Nevřala [-] - M. Ragoš [-] , T. Marek [-] , M. Hradil [-] , M. Gerát [-] , M. Darebník [-] , L. Odložilík [-] , R. Zmeškal [-] , R. Přikryl [-] , J. Hradil [-] (73. D. Marek [-] ) , L. Batoušek [-]

ŽK: 50. M. Švach , 72. A. Bartoš , 88. D. Horáček - 58. L. Batoušek .
Hráči zápasu: L. Žáček , M. Švach - M. Gerát .
Počet diváků: 63. Rozhodčí: Vlk Ondřej - AMBROZ Zdeněk, POSPÍŠIL Štěpán.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku