Nevšová nastřílela Lukovu půltucet branek a zajistila si postup do 1. A třídy


Branky


19. J. Hyžík , 38. M. Gabko , 47. L. Vítovský (vl.) , 49. V. Tomšů , 56. V. Tomšů , 82. V. Tomšů
0

Do Nevšové přijel poslední Lukov a domácí tým měl v tomto duelu jediný úkol a to získat alespoň bod a zajistit si tak v předstihu postup do vyšší soutěže. Fotbaloví odborníci ani na chvíli nezapochybovali, že se to domácím nakonec podaří, i když v prvním dějství se Nevšovjané střelecky trápili a vedli "jen" o dvě branky. Ve druhé půli už domácí celek zařadil vyšší rychlost a nakonec přidal další čtyři hezké branky. Hattrick znovu zaznamenal kanonýr Vašek Tomšů, který tak zaokrouhlil počet vstřelených gólů v této sezoně na čtyřicet (!). Nevšová si tak dvě kola před koncem zajistila postup do 1. A třídy a zažívá tak největší úspěch v historii tohoto klubu ze Slavičínska.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí dokázali v první půli vstřelit dvě branky

Do Nevšové přijel poslední tým tabulky z Lukova a domácí tým měl v tomto duelu jediný úkol a to získat alespoň bod a zajistit si tak v předstihu postup do vyšší soutěže. Ale tato skutečnost jako by Nevšovjanům svazovala nohy. "Utkání začalo ve vlažném tempu, měli jsme držení míče, ale výrazně jsme branku soupeře neohrozili. Až ve 20. minutě se míč odrazil k Jakubovi Hyžíkovi a ten se nemýlil. Následoval náš tlak a bylo jen otázkou času, kdy přidáme další trefu. To se také podařilo Michalovi Gabkovi po přihrávce Vaška Tomšů uklidil míč za záda gólmana Lukova. Do poločasu jsme měli ještě řadu šancí, Vašek Tomšů trefil břevno, ale skóre se nezměnilo. V zápase jsme se rozjížděli pozvolna, ale měli jsme po celou dobu herní převahu, o čemž vypovídá i výsledek první půle", hodnotí první poločas duelu s Lukovem nevšovští fotbaloví funkcionáři.

 

Brankostroj Nevšové pokračoval po přestávce

"Ve druhé půli jsme zabrali a hned v jejím úvodu padla po centru Honzy Fuksy vlastní branka. Následně po přihrávce kapitána Tomáše Munstera se trefil Vašek Tomšů. Ten tak v dresu Nevšové vstřelil 400. branku v mistrovských utkání a zapsal se nesmazatelně do kroniky klubu. Došlo ke střídání gólmanů, kdy Olda Zámorský čtyřicet minut před koncem nechal vyniknout mladičkého Jana Hyžíka. Ten se blýskl skvělými třemi zákroky po sobě, kdy vychytal všechny soupeřovi tutovky. Do zápasu se postupně zapojili všichni náhradníci, dokonce i gólman Dušan Konečný jako útočník, který zejména hlavou prodlužoval míče do pokutového území hostů. Během zápasu jsme si vypracovali ještě řadu šancí, kdy Peter Stratený i Svaťa Beňo měli blízko ke gólu. Dvě trefy následně přidal ještě Vašek Tomšů a zkompletoval tak svůj další hattrick a pečetil na konečných 6-0. Nevšová tak historicky postoupila do 1. A třídy, kdy od prvního kola soutěž vedla a své vedení udržela až do konce", hodnotí zápas nevšovští funkcionáři.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Nevšová
Ivana Urbanová, předsedkyně: Chtěla bych všem hráčům, trenérovi, vedoucímu mužstva, fanouškům i těm, kteří se jakoukoliv měrou podílí na chodu mužstva poděkovat za skvěle odvedenou práci, za to, že jsme dokázali soutěž vyhrát. Je to velký úspěch kopané v Nevšové, je zde skvělá parta lidí, kteří se fotbalem baví a je to vidět. Je jen dobře, že jsme postupně zapojili do kádru i svoje mladé odchovance, ale i kvalitní hráče, kteří jsou pro tým nepostradatelní. Věřím, že tato parta bude divákům zpříjemňovat fotbalové "neděle" i nadále.

SK Lukov
Michal Teplý, hráč: Domácí tým vyhrál zaslouženě a patří mu gratulace k postupu do vyšší soutěže.



Počet diváků: 85. Rozhodčí: DOKOUPIL Tomáš - MEJZLÍK Tomáš, DOSPĚL Vladimír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 20
2 Tomáš Janíček 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku