T. Marek 19. (p.)
1:2p.
(1:1)
24. D. Sokol
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.06.2017 17:30

25.kolo, Zlínský | 1.B třída sk. B, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Veselá vyhrála na půdě kosteleckého Moravanu v penaltovém rozstřelu


Branky


19. T. Marek (p.) - 24. D. Sokol
0

Kostelecký Moravan čekal další záchranářský zápas, tentokrát byla jeho soupeřem dobře hrající Veselá. Domácí celek potřeboval nutně bodovat a začátek zápasu se mu vydařil na jedničku. Už po dvaceti minutách totiž vedl po brance kapitána Tomáše Marka, který proměnil pokutový kop. Kostelec u Holešova si udržel vedení ale pouze pět minut, kdy se za hosty střelecky prosadil David Sokol a srovnal na poločasových 1:1. Ve druhém dějství už branka nepadla, domácí navíc nevyužili přesilovku po vyloučení střelce branky Veselé Davida Sokola za faul v nepřerušené hře. V penaltové loterii se radovali borci z Veselé, kteří ji vyhráli v poměru 5:4 a zkomplikovali domácím cestu za záchranou. Ti mají sice o tři body více než sousední Němčice u Holešova, ale horší vzájemné utkání a v posledním kole navíc cestují do Nevšové.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli padlo po jedné brance na každé straně

Situace v celém KFS Zlín vygradovala tím způsobem, že o počtu sestupujících z jednotlivých soutěží rozhodovalo mužstvo Holešova v divizi. Tím, že v sobotu Holešov divizi neuhájil, tak už v neděli před zápasem věděly všechny zainteresované týmy, že z KP, z I.A i z I.B bude všude padat o jeden tým navíc.  V této skupině I.B se tato nemilá situace týkala hned 4  týmů, mimo jiné i domácího Kostelce u Holešova. 

 

Hosté přijeli jednak opojeni ranním vybojováním prvního místa a práva na postup svého Béčka a jednak s vědomím, že už „jen“ vylepšují historické tabulky svého klubu. Do boje s Kostelcem se proto pustili jen s dvanácti borci, ale ti byli odhodláni i v tomto  utkání urvat všechny tři  body. Naopak domácí svazovala nervozita, že pro uchování naděje na setrvání v I.B musí bodovat a to nejlépe za tři body.  Úvod patřil  proto hostům a hned ve 3. minutě šli Šumšalem do vedení. Rozhodčí Číž ale dal na domácího laika na pozici AR2 a písknul ofsajd (?). V 9. minutě jeden z domácích stoperů ve svém pokutovém území při obranném zákroku sevřel míč mezi svůj loket a žebra, ale penalta se nepískala. V podobné situaci se  vyskytl o deset minut později i hostující Martin Odstrčilík a jeho ruka-neruka byla za pokutový kop. Ten bezpečně proměnil domácí kapitán Tomáš Marek. Hosté neopustili svou kombinační hru a ta se jim dařila také proto, že domácí příliš jednobrankové vedení neuklidnilo a dál kupili chyby, zejména při rozehrávce. O vedení také již po pěti minutách  přišli, když hostující David Sokol napřáhl ze střední vzdálenosti a trefil po zemi přesně k tyči Nevřalovy branky. Do kabin se tak odcházelo za stavu 1:1.

 

Ve druhém dějství skončil výsledek smírně

Ve druhé půli se domácí snažili o vstřelení druhé branky, ale to se jim nedařilo. Naděje pro Kostelec svitla v 77. minutě, kdy jediný střelec Veselé uviděl bez žlutého varování rovnou  ČK. Bylo to po zákroku na půlící čáře, kdy do souboje se vložil o zlomek  vteřiny později než chtěl a místo  míče zasáhl jen soupeřovu kopačku.  V patnáctiminutové přesilovce postupně  Kostelec přebral iniciativu, ale výborný Červenka byl vždy na místě. V jednom případě mu pomohla i tyčka, v jiném už byl překonaný a útočník Kostelce zleva ze čtyř metrů placírkou dával na jistotu do odkryté části branky. Na brankové čáře ovšem perfektně a včas zareagoval a zasáhl Tomáš Divoký a nepřipustil změnu skóre. Šance v závěru měli i hosté z Veselé, ale nadějnou hlavičku z 88. minutě Tomáš Gajdošík nenatlačil mezi tři tyče.

 

Následoval  penaltový rozstřel. Kopat začínala Veselá a všech pět  exekutorů bylo úspěšných. Postupně se trefili Miroslav Čoček, Michal Bodlák, Tomáš Gajdošík, Jaroslav Červenka a Tomáš Dujka. Úspěšní byli na úvod i oba bratři Markové v dresu Kostelce a pak i 3. a 4. jejich střelec. Poslednímu pátému střelci  Kostelce Petr Červenka  jeho pokus chytil a o prémiovém bodu z tohoto utkání bylo rozhodnuto. 

 

Na penalty vyhráli hosté 5:4

V penaltové loterii se radovali borci z Veselé, kteříí ji vyhráli v poměru 5:4



Ohlasy k zápasu


SK Moravan Kostelec u Holešova
Tomáš Marek, hráč: Potřebovali jsme zvítězit, ale bohužel se tak nestalo. Opět jsme doma vedli a opět vedení nejsme schopni udržet. Nedokážeme vsítit branku ani z těch nejvyloženějších šancí. Svým přístupem a nedisciplinovaností si sami zaděláváme na problémy. V posledním kole musíme doufat v zázrak.

TJ Sokol Veselá
Zdeněk Kučera, sekretář: Odjíždíme z Kostelce u Holešova spokojeni. Jeli jsme sice pro tři body, ale po vývoji utkání, které se neodvíjelo pro nás úspěšně, dva body bereme a jsme rádi že jsme nepřerušuji naši šňůru vítězství. Na konci sezóny z různých důvodů hráčů ubývá (škola, zranění práce) a tak i dnes jsme lepili sestavu jak se dalo. Proto klobouk dolů před klukama, kteří nastoupili a zápas zvládli na jedničku.



Sestavy


SK Moravan Kostelec u Holešova
M. Nevřala [-] - R. Zmeškal [-] , L. Kovalda [-] , L. Batoušek [-] (61. V. Sklenář [-] ) - R. Přikryl [-] , M. Třasoň [-] (35. J. Hradil [-] ) , T. Marek [-] , M. Hradil [-] - M. Gerát [-] , L. Odložilík [-] (59. D. Marek [-] ) - M. Darebník [-]

TJ Sokol Veselá
P. Červenka [-] - T. Pavel [-] , M. Šumšal [-] , D. Sokol [-] , V. Štěpánek [-] , M. Odstrčilík [-] , J. Červenka [-] , M. Čoček [-] , M. Bodlák [-] , T. Divoký [-] , T. Dujka [-]

ŽK: 77. M. Třasoň - 16. T. Divoký , 53. M. Odstrčilík , 73. M. Bodlák , 74. V. Štěpánek . ČK: 77. D. Sokol .
Počet diváků: 43. Rozhodčí: ČÍŽ Roman - BATOUŠEK Petr (N), SKLENÁŘ Radek (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku