Nevšová hodně zavařila Němčicím u Holešova v boji o záchranu


0

Do Němčic u Holešova přijela postupující Nevšová a již před utkáním se objevovaly nějaké spekulace o výsledku duelu. Domácí celek si byl vědom své situace, kdy po sobotních výsledcích v divizní skupině D bylo zřejmé, že sestupuje i Holešov, který měl horší postavení v minitabulce tří celků a zachránil se tak Žďár nad Sázavou. V tomto případě sestupuje z 1. B třídy pět celků, mezi které patří  v tuto chvili i Němčice. Samotný zápas s Nevšovou přinesl divokou přestřelku, i když to v první půli na ni vůbec navypadalo. Domácí ve druhé půli dvakrát vedli a o výhru přišli pět minut před koncem duelu. Proti byl především Slovák Peter Stratený, který zaznamel hattrick. Na penalty vyhráli hosté 3:1, které podržel sedmnáctiletý odchovanec v brance Jan Hyžík. Němčice tak berou pouze bod a v posledním kole v Tlumačově budou hrát o bytí a nebytí v soutěži.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli padlo po jedné brance na každé straně

"Do utkání jsme vstoupili s řadou změn, v bráně byl od začátku odchovanec Nevšové Honza Hyžík, chyběl nám předstoper Miro Kuric i kapitán Tomáš Munster zůstal na střídačce, z důvodu zranění. Chtěli jsme samozřejmě zabránit spekulacím, které se nabízeli, ale zápas se od první minuty jevil jinak, než jsme si představovali. Zejména jiné rozestavení, hra na tři beky nám dělala problémy a nebyli jsme schopni se s tím dlouho srovnat. Soupeř šel do vedení hned ve 4. minutě, kdy po faulu našeho gólmana byl nařízen pokutový kop. Ten domácí proměnili a hráli si dál svoji hru. Napadali naše rozehrávky a my se dlouho nemohli uklidnit. Nicméně kýžená vyrovnávací branka přišla, kdy kanonýr Vašek Tomšů překonal gólmana domácích. Do poločasu se skóre neměnilo, přestože jsme zahrávali řadu rohových kopů, soupeř byl pozorný a bojoval", hodnotí nepříliš povedený první poločas nevšovští funkcionáři.

Ve druhém poločasu se s brankami roztrhl pytel

"Druhá půle se nám vůbec nevydařila, nebyli jsme schopni hru uklidnit. Přestože jsme šli brzy do vedení, kdy Peter Stratený po přihrávce Vaška Tomšů, překvapil gólmana domácích, soupeř ihned vyrovnal a za chvíli se ujal i vedení. Hodně jsme chybovali, zmatkovali, z naší strany byla hra nesoustředěná a ukvapená. Za stavu 3-2 pro domácích po tlaku na bránu domácích zahrál jejich hráč rukou a byl nařízen pokutový kop pro nás. Ten Peter Stratený proměnil a utkání vyrovnal. Jenže se opakoval scénář a hosté ihned z protiútoku skórovali a ujali se vedneí 4-3. Když se jevilo, že zápas nedotáhneme do vítězného konce našel Jakub Dubec Petra Strateného a ten opět chytrým gólem zápas vyrovnal na konečných 4-4. Němčice u Holešova podaly velice dobrý výkon, bojovaly a chtěly bezpodmínečně zvítězit. Nevšové scházela přesnost a některým hráčům také chuť hrát. A tak v penaltovém roztřelu, kdy 2x Honza Hyžík lapil střely soupeře a připsali jsme si další bod a zápas skončil 4-5. Nevšová bere dva body, ale její výkon nebyl úplně ideální a domácí tým může litovat promarněné šance na tříbodový zisk," viděli druhou půli v Nevšové.

 

 

 

 

V zápase proti lídrovi soutěže Němčice ukázaly, že na 1. B třídu rozhodně mají a v téměř plné sestavě byly 5 minut od výhry. Hned v 5. minutě gólman Nevšové fauloval Radima Darebníčka, který sám pokutový kop proměnil. Po obdržené brance začal očekávaný tlak hostů a v 19. minutě donutil útočník k chybě domácího stopera a šanci nekompromisně proměnil. Tlak Nevšové dál pokračoval a Němčice velmi těžko odvracely jejich útoky. Postupem času se však hra domácích zlepšovala, a když se dostali na polovinu Nevšové, dokázali zahrozit. Dobrou šanci před koncem prvního poločasu však nevyužili, a tak se šlo do šaten za stavu 1:1.

V druhém poločase domácí brzy dostali gól z neumístěné a slabé střeli zpoza velkého vápna, kterou gólman vůbec neviděl. Němčice se však dvakrát během pěti minut dostaly do dvou zakončení, srovnaly na 2:2 a pokračovaly ve vytváření dalších šancí. V 67. minutě se výborně hrající Adam Vymětal dokázal prosadit přes obránce Nevšové a z nulového úhlu zakončil na vzdálenější tyč. Domácí vedli zaslouženě 3:2 a dál trápili obranu Nevšové. Navýšit vedení se jim ale nepodařilo a navíc v 75. minutě se proti nim kopala smolná penalta, když špatně kopnutý rohový kop domácí stoper trefil tak nešťastně, že mu míč skončil na jeho vlastní ruce. Penaltu kapitán hostů proměnil a stav byl 3:3. Jenže za dvě minuty daly Němčice po krásném útoku Svatoplukem Kadlecem na 4:3. Nevšovou to však nezlomilo a vytvořila si tlak, ze kterého v 85. minutě vytěžila vyrovnávací gól na 4:4. Zahrozila i v 88. minutě, a jejich hlavičku chytil domácí gólman na brankové čáře.

Následoval penaltový rozstřel, který Němčice vůbec nezvládly a bod navíc tak putoval do Nevšové. Velmi kvalitní zápas ve velkém vedru ocenili po zápase i diváci. „Nevšové jsme vstřelili čtyři góly, což se většině týmů z tabulky nepodařilo. O tři body jsme se připravili podobně jako v minulých zápasech po chybách v obraně. Bereme tak s hlavou nahoře bod v posledním zápase na domácím hřišti s nejlepším týmem I. B. třídy skupiny B. Snad bude mít tento bod nějaký význam do tabulky. Děkuji všem hráčům a rozhodčímu za předvedený výkon,“ vzkázal hrající předseda Němčic Radim Darebníček.
Zdroj: http://zlinsky.denik.cz/fotbal_region/i-b-trida-buchlovice-pecetily-sve-prvenstvi-oslavy-katerinic-se-odlozily-20170613.html

 

Na penalty vyhráli hosté 3:1

V penaltové loterii vyhrála Nevšová 3:1 a bere bod navíc



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Nevšová
Ladislav Durďa, trenér: Zápas se nám vůbec nevydařil. Hráli jsme zbytečně pod tlakem, přitom jsme si mohli utkání užít. Samozřejmě soupeř bojoval a hrál na maximum. My často chybovali. Nicméně jsme zápas nakonec zvládli, i když ne jak bychom si představovali. Nechtěli jsme připustit spekulace, které předcházeli utkání, soupeř byl houževnatý a porážka byla pro něho krutá. Věřím, že poslední utkání v 1. B třídě před domácími diváky s Kostelcem u Holešova zvládneme lépe.



Počet diváků: 75. Rozhodčí: KOTAČKA Rostislav - NĚMEC Karel (N), DAREBNÍČEK Tomáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku