Lužkovice v místním derby podlehly Lípě v penaltové loterii


Branky


78. Z. Polepil (p.) - 80. P. Křižka
0

Derby mezi nedalekými obcemi Lužkovicemi a Lípou, které se hrálo před početnou diváckou kulisou, předcházelo dekorování dorostenců za vítězství v krajské soutěži, skupiny A. Navíc hosté už věděli o páteční prohře Němčic u Holešova v Tlumačově a tak již před tímto duelem měli jistou záchranu v soutěži. V první půli se hrálo bez branek, když ty největší šance pochytal lužkovickým fotbalistům jejich odchovanec Martin Vala, který se stal později hrdinou duelu v penaltovém rozstřelu. V základní hrací době se tak oba celky rozešly smírně, kdy branky padaly až v samotném závěru a v penaltách si připsali bonusový bod navíc hráči z Lípy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V první půli branka nepadla

Derby mezi Lužkovicemi a Lípou, které se hrálo před početnou diváckou kulisou, předcházelo dekorování dorostenců za vítězství v krajské soutěži, skupiny A. Krásný pohár a zlaté medaile předal za KFS Zlín pan Minařík. Utkání, ve kterém již o nic nešlo, protože i Lípa ještě před posledním kolem ohrožená  sestupem měla  už jistotu záchrany. Utkání začalo překvapivě náporem hostů, kteří střelami z hranice velkého vápna několikrát  vyzkoušeli pozornost brankáře Jenčeka. Domácí postupně vyrovnali hru a byli v těchto chvílích díky Světlíkovi a Ronzovi fotbalovějším týmem. Svými přihrávkami dostávali své spoluhráče do šancí. Obrana hostů v čele s odchovancem Lužkovic brankářem Martinem Valou statečně odolávala tlaku domácích, kterým  tentokrát chyběl zraněný šutér Martin Procházka. Diváci se tak v prvním dějství branky nedočkali, ale mohli sledovat zajímavý duel a některé výborné individuální výkony.

 

Ve druhé půli padlo po jedné brance na každé straně

Po bezbrankovém poločase se hra vyrovnala a hrálo se více ve středu hřiště od vápna k vápnu. V průniku obranou hostů byl  v 78. minutě faulován domácí Polepil a sám nařízenou penaltu proměnil – 1:0. Hosty to nerozhodilo a chvíli nato byl  před hranicí velkého vápna za faul nařízený trestný kop. Křižka střelou přes zeď nedal brankáři Bohmovi, který vystřídal Jenčeka šanci a trefil přesně k tyči – 1:1. Do konce zápasu, ve kterém mnohdy až jiskřilo od kopaček, se již nic nezměnilo a tak se natěšení fanoušci obou celků dočkali penaltového rozstřelu. Zde exceloval brankář Martin Vala, který svými „ šaškárnami“ dokonale rozhodil své bývalé spoluhráče a zlikvidoval dvě penalty. Hlavně i díky jemu si Lípa odvezla dva body. Nejlepšími hráči domácích byli Čala, Světlík a Ronza, u hostů jednoznačně brankář Vala a v obraně dominoval Simerský. Derby tak vyznělo lépe bodově pro Lípu, ale tu může těšit především záchrana v soutěži, kterou nováček uhájil již před posledním duelem.

 

Na penalty vyhráli hosté



Ohlasy k zápasu


FK Lužkovice-Želechovice
Jiří Ždanov, funkcionář: Utkání se hrálo před velmi dobrou návštěvou, za kterou by se nestyděly ani divizní celky. V první půli se však diváci branky nedočkali, ty padaly až v samotném závěru, po jedné na každé straně. V penaltové loterii nás vychytal náš odchovanec Martin Vala a hosté berou z derby bod navíc.

Lípa
Tomáš Hlavinka, funkcionář: I když jsme věděli, že jsme v soutěži zachráněni, byl to pro nás hodně prestižní zápas, který přilákal přes dvě stovky diváků. Někteří hráči obou celků se znají, už od „školky“ a čekal se tak boj o každý metr. Nám hodně pomohlo, že za Lužkovice nemohl nastoupit náš dlouholetý hráč Martin Procházka, který na jaro přestoupil právě do Lužkovic. V zápase pak domácí víc kombinovali, ale v koncovce nebyli naštěstí moc produktivní. My jsme hrozili nejvíc po rychlém přechodu do útoku a snažili jsme se tak zaskočit domácí obranu. Nakonec se k nám přiklonilo štěstí i při závěrečné penaltové loterii a bereme bod navíc.



Sestavy


FK Lužkovice-Želechovice
A. Jenček [-] (46. M. Böhm [-] ) - M. Čala [-] , I. Světlík [-] , J. Ronza [-] - Š. Dominik [-] , T. Mičola [-] , J. Škrabal [-] , Z. Polepil [-] , M. Paták [-] , J. Gruber [-] (46. A. Langer [-] ) , M. Šuba [-] (46. P. Čekal [-] )

Lípa
M. Vala [-] - M. Čižmár [-] , R. Dobízl [-] (86. M. Slovák [-] ) , J. Šuba [-] , A. Simerský [-] - P. Kořének [-] , J. Spáčil [-] , P. Křižka [-] , D. Víšek [-] - J. Višenka [-] , D. Greguš [-] (80. D. Hamšík [-] )

ŽK: 50. T. Mičola , 76. Z. Polepil - 52. J. Spáčil , 54. J. Višenka , 78. M. Čižmár , 90. P. Kořének .
Hráči zápasu: M. Čala , I. Světlík , J. Ronza - M. Vala , A. Simerský .

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku