1:0p.
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.08.2017 17:00

1.kolo, ČFL A, 2017-2018


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Michňa s Lipšem neinkasovali, Benátky si zabraly druhý bod v penaltovém rozstřelu


Branky


0

Benátečtí tak z prvního utkání tohoto třetiligového ročníku získali dva důležité body, které mají svoji váhu. Brozany předvedly u Jizery velmi sympatický výkon, který jasně dokazuje, že se s nimi v soutěži musí počítat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Brankáři si šance pohlídali

Hned ve 2. minutě vybojoval domácí novic Mařík míč pro Knoblocha, který chtěl stříleným centrem nachytat brankáře Lipše, míč však skončil na horní síti brozanské brány. Na druhé straně nedosáhl jen těsně na nebezpečný centr Chukwuma. V 9. minutě se na pravé straně uvolnil brozanský obránce Franc a křížnou střelou orazítkoval tyčku. Tentýž hráč střílel také o chvilku později, tentokrát byl ale velmi nepřesný. Hosté se nedostali do vedení ani v 19. minutě, kdy po dobře zahraném rohovém kopu hlavičkoval v chumlu Stehlík, avšak brankář Michňa se vrhl ke své levé tyči a míč efektivním zákrokem vyrazil. Ve 25. minutě o sobě poprvé dal vědět také obávaný střelec Benda, jehož střela byla sražena na rohový kop.

 

První větší šanci si domácí připravili o minutu později. Boček vysunul Maříka, který se dokázal zbavit svého protihráče, rychle vybíhajícího brankáře Lipše ale přelstít nedokázal. Po následném rohu se k míči tlačil Hošťálek, ale nezakončil tak, jak by potřeboval. Lipš byl v permanenci také o chvíli později, kdy mu ale Tvrzníkova nepříliš razantní střela nepřidělala větší problémy. Ve 42. minutě tentokrát Knobloch vysunul Maříka, který byl příliš blízko vybíhajícímu Lipšovi, jehož nastřelil. Následný centr stáhl pozorný brozanský brankář do své moci. Nerozhodným, bezbrankovým stavem tak také skončil první poločas.

Na konci zvonily tyče

Do druhého poločasu udělali benátečtí trenéři jednu změnu. Místo Kocourka poslali na trávník Ondřeje Waltra. Brzy domácí čelili standardní situaci, po které Benda zakončoval mimo. Obrovskou šanci si přichystaly Brozany v 50. minutě. Od domácích obránců se odpoutal právě Benda tváří v tvář Michňovi ale neproměnil, ten jeho střelu dokázal vyrazit, odražený míč hlavičkoval Studecký mimo odkrytou část branky. Zajímavá šance přišla také na druhé straně. Walter obstřeloval brankáře Lipše, o malý kousek ale branku severočeského týmu minul. Hosté odpověděli Slaničkou, jehož střela se stala pro Michňu lahůdkou. Na opačné straně hřiště našel Sudkův centr naskakujícího střídajícího Synka, ten ale usměrnil míč mimo. Po rohovém kopu pak Bočkova střela vytloukla brozanské bloky, odražený míč poslal Šimeček vedle levé tyče.

 

Na druhé straně se připomněl znovu Slanička, který ale neměl přesně seřízená mířidla. V 71. minutě se odhodlal k povedené střele Ondřej Walter, jeho pokus byl ještě mírně přizvednut a skončil na vrchní části břevna hostující brány. O chvíli později hosté hledali centrem z pravé strany Bendu, který ale poslal hlavou míč nad bránu. To bylo také to poslední, co kanonýr Brozan na hřišti stihl, následně byl totiž vystřídán Šollarem. V 84. minutě se nepovedl výkop brankáři domácích Michňovi. Míče se chopil Hovorka, střelou zpoza vápna si ale na benáteckého brankáře nepřišel. Na druhé straně vybojoval míč Synek, poslal ho proti noze Sudkovi, který ale pálil vysoko nad bránu. V poslední minutě kopali hosté standardní situaci od rohového praporku. Míč v chumlu před Michňovou bránou zasáhl Tichý, od jehož hlavy balon orazítkoval spojnici břevna a tyče. Po kratičkém nastavení dobře pískající rozhodčí Martínek za bezbrankového stavu zápas ukončil.

 

Penalty pro Benátky

O bonusovém bodu tak musely rozhodnout penalty. První kop z penaltového puntíku si vzal na starost zkušený hostující obránce Jan Franc, který poslal Michňu na druhou stranu a s přehledem proměnil – 0:1. Domácí kapitán Michal Horák se trefil do horní poloviny brozanské brány a vyrovnal – 1:1. Také Ivan Šollar si vybral opačnou stranu, než kam skákal Michňa a byl úspěšný – 1:2. Při Janu Knoblochovi stálo následně krapet štěstí. Lipš si sice na míč sáhl, ten přesto skončil pod břevnem – 2:2. Jestliže měl Knobloch štěstí, pak se to o Petru Tichém dá tvrdit dvojnásob. Michňa už měl míč na svých rukavicích, ten ale nakonec přece jenom doputoval za brankovou čáru – 2:3. Jan Boček svoji střelu umístil chirurgicky přesně, a i když Lipš vystihl stranu, pokutový kop zneškodnit nedokázal – 3:3. Jako první zaváhal Matěj Marič, který střílel k levé tyči, kam se ale natáhl Michňa, jenž potvrdil, že penalty chytat umí. Jenže domácí František Hakl také zaváhal, střílel podobně jako Marič a také Lipš potvrdil své kvality. Martin Studecký střílel na opačnou stranu, než dvojice hráčů před ním, Michňa však znovu dokázal pokutový kop lapit. Rozhodnutí tak měl na kopačkách Viktor Šimeček, jemuž ale Lipš penaltu také chytil a vynutil si šestou sérii. Petr Hovorka zvolil dlouhý rozeběh a razantní střelu, která ale minula pravou horní šibenici. Druhý mečbol již Ondřej Walter proměnil. Na střelu k levé tyči si Lipš sáhl, přesto míč skončil v levé šibenici – 4:3.

 

ZDROJ: http://www.kopanabenatky.cz



Ohlasy k zápasu


SK Benátky nad Jizerou
Pavel Jícha (trenér, pro kopanabenatky.cz): Z dnešního utkání mám smíšené pocity. Zisk dvou bodů za vyhraný penaltový rozstřel vnímám určitě pozitivně. Na druhou stranu musím objektivně konstatovat, že jsme dnes mohli jak vyhrát, tak i prohrát. Co se týče naší hry, tak to nebylo ono. Jsem přesvědčený, že umíme hrát lépe. Zejména v útočné fázi jsme hodně kazili a pouštěli tak soupeře do nebezpečných brejkových situací. Bohužel mě dnes zklamaly výkony některých našich hráčů, kteří hráli v přípravných utkáních velmi dobře. Pevně věřím, že se u nich jednalo pouze o ojedinělý jev, spojený s nervozitou mistrovského utkání.

SK Sokol Brozany
Tomáš Poštulka (asistent): "Dnes mohli vyhrát oba soupeři. Náš tým k tomu asi měl v závěru blíže, když domácí otevírali hru, protože chtěli vyhrát. Zvítězit se nám ale nepodařilo, protože jsme v 90. minutě nastřelili břevno. Vzhledem k průběhu zápasu je ale remíza asi zasloužená. Chyběl nám větší klid a odvaha v koncovce při brejkových situacích, které jsme vyřešili špatně. Penalty už jsou loterie."



Sestavy


SK Benátky nad Jizerou
L. Michňa [-] - M. Hošťálek [-] (70. M. Borovička [-] ) , J. Kocourek [-] (46. O. Walter [-] ) , B. Tvrzník [-] , J. Sudek [-] , F. Hakl [-] , J. Boček [-] , J. Knobloch [-] , V. Šimeček [-] , M. Horák [-] , S. Mařík [-] (53. J. Synek [-] )

SK Sokol Brozany
P. Lipš [-] - T. Bubeníček [-] , R. Cibulka [-] , J. Franc [-] , J. Stehlík [-] - P. Hovorka [-] , P. Tichý [-] , R. Slanička [-] , M. Studecký [-] - C. Chukwuma [-] (81. M. Marič [-] ) , J. Benda [-] (73. I. Šollar [-] )

ŽK: 53. P. Tichý .
Hráči zápasu: L. Michňa , M. Horák - P. Lipš .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: Martínek Petr - RAIS Ondřej, ŘEHÁČEK Lubomír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.